Brukere online: 2051
Brukere i dag: 37364
Brukere siste 7 dager: 196779
Dette er vafler for osteelskere som meg!
Vaflene blir tykke, mektige og har herlig og markant ostesmak.
Serveres varme og helt nystekte med marmelade.
Ingredienser:
♥ 150 g hvetemel
♥ 175 g smør
♥ 6 dl melk
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g fersk parmesan (se tips)
Servering:
♥ appelsinmarmelade eller annen marmelade
♥ parmesanost eller annen ost
Fremgangsmåte:
Bland melet med smeltet smør, melk, bakepulver og vaniljesukker. Rør til deigen blir klumpfri (den skal bli tykk i konsistensen).
Riv parmesanosten på rivjern og bland osten i deigen.
Stek vaffelplater på middels varme til de er gylne.
Serveres helt nystekte!
Tips:
♥ Det er riktig at det ikke er egg i denne oppskriften. Dette blir en temmelig tykk deig og vaflene blir også nokså tykke og kompakte. De er dessuten mektige. Det er akkurat slik de skal være. Veldig gode, men du orker nok ikke så veldig mange av dem av gangen...
♥ Siden dette er nokså fettholdige vafler, bør de serveres varme og nystekte for å komme fullt ut til sin rett.
♥ Jeg synes det smakte helt nydelig med en litt markant appelsinmarmelade på disse vaflene. Annet syltetøy går selvsagt også an.
♥ Jeg bruker revet fersk parmesan av god kvalitet til disse vaflene. Oppskriften kan varieres med andre typer ost.
Annonse:
Jeg har her brukt vaffeljernet "Hjerte Stor Piip" som er sponset fra Wilfa. I forbindelse med vaffeldagen gir Wilfa bort 2 slike vaffeljern til mine lesere. Skriv en kommentar til dette innlegget før fredag kveld for å være med i trekningen. Denne oppskriften er dessuten hentet fra oppskriftsheftet som følger med dette vaffeljernet.
Parmesanvafler er spennende å servere til ostefatet!
For deg som har lyst til å prøve ut noe nytt og annerledes.
Herlig!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g hvetemel
♥ 175 g smør
♥ 6 dl melk
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g fersk parmesan (se tips)
Servering:
♥ appelsinmarmelade eller annen marmelade
♥ parmesanost eller annen ost
Bland melet med smeltet smør, melk, bakepulver og vaniljesukker. Rør til deigen blir klumpfri (den skal bli tykk i konsistensen).
Riv parmesanosten på rivjern og bland osten i deigen.
Stek vaffelplater på middels varme til de er gylne.
Serveres helt nystekte!
♥ Det er riktig at det ikke er egg i denne oppskriften. Dette blir en temmelig tykk deig og vaflene blir også nokså tykke og kompakte. De er dessuten mektige. Det er akkurat slik de skal være. Veldig gode, men du orker nok ikke så veldig mange av dem av gangen...
♥ Siden dette er nokså fettholdige vafler, bør de serveres varme og nystekte for å komme fullt ut til sin rett.
♥ Jeg synes det smakte helt nydelig med en litt markant appelsinmarmelade på disse vaflene. Annet syltetøy går selvsagt også an.
♥ Jeg bruker revet fersk parmesan av god kvalitet til disse vaflene. Oppskriften kan varieres med andre typer ost.
5 kommentarer
Jeg elsker både vafler og
Jeg elsker både vafler og parmesan, så disse vafler må prøves ut i helga Vil takke deg for masse inspirasjon og gode oppskrifter. Blir glad av å lese bloggen din
Disse vaflene så bare helt
Disse vaflene så bare helt nydelige ut. Må prøves :)
Gøy å lage andre vafler enn
Gøy å lage andre vafler enn den tradisjonelle vi er vokst opp med. Disse skal prøves og oppskriften på havrevafler er også lagret og skal utprøving i påsken ☀️
Er oppskriften rett? Blir
Er oppskriften rett? Blir veldig tynn røre..
Hmm, laget etter oppskriften…
Hmm, laget etter oppskriften og fikk veldig tynn røre. 150g mel og 6 dl melk.. ser ikke riktig ut.
Skriv ny kommentar