Brukere online: 447
Brukere i dag: 2379
Brukere siste 7 dager: 195492
Her har du en trendy iskake, som faktisk er veldig lett å lage. Kaken består av en sjokoladekjeksbunn som er dekket med iskrem smaksatt med ekte vanilje. Hakkede Oreokjeks gir stilig utseende og vanvittig god smak til kaken. Nydelig, nydelig, nyyyydelig!!!!!
Bunn:
20 stk Oreokjeks
50 g smør
Is:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
6 stk Oreokjeks
Pynt:
6 stk Oreokjeks
Ha 20 stk Oreokjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse.
Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (24 cm i diameter). (Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i bunnen av formen.) Sett i kjøleskapet i 30 min.
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Splitt opp vaniljestangen på langs (pass på at du kjøper en myk vaniljestang) og skrap ut så mye du klarer av de svarte frøene på innsiden av stangen. Rør disse frøene inn i eggedosisen (du vil se at eggedosisen blir svartprikkete). Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn i eggemassen. Bruk en stålvisp, slik at alt blir luftig og jevnt blandet.
Grovhakk Oreokjeksene.
Hell halvparten av isblandingen i formen. Fordel over halvparten av de grovt hakkede Oreokjeksene. Hell over resten av isblandingen. Pynt med resten av de hakkede Oreokjeksene. Sett formen i fryseren til isen har stivnet.
Ta kaken ut av formen ca 15-20 min før servering.
Oreo er definitivt Amerikas mest berømte kjeks og består av doble mørke sjokoladekjeks fylt med en slags vaniljesmørkrem. På kjekspakken står det dessuten i all beskjedenhet at Oreo er "The World's No 1 Biscuit !". Du får nå kjøpt kjeksene i mange norske matvarebutikker!
Oreokjeks fås kjøpt i pakninger på flere størrelser, men den vanligste størrelsen er en pakke på 176 g som inneholder 4 små poser à 4 stk (16 stk tilsammen). Du bruker altså 2 slike pakker til denne kaken (dvs 32 kjeks).
12 kommentarer
Har satt bunden i kjøleskapet
Har satt bunden i kjøleskapet i 30min , og den sitter ikke fast i bunden, den er likens som da jeg satte den inn ;) skal den være sånn??
Kan jeg bruke vaniljesukker
Kan jeg bruke vaniljesukker som erstattning?
Isen min ble veldig gul, og
Isen min ble veldig gul, og selve kaka veldig lav. Når jeg pisket eggeplommene og sukker( tok bort eggehvittene) så ble massen veldig kompakt. Pisket med min kitchen aid på nivå 8 i ca 10 min. Hva gjorde jeg feil?!
Hei, jeg oppdaget også at
Hei, jeg oppdaget også at eggedosisen ble ganske seig, så jeg la til 2 eggeplommer, og det funket da fint, tror det har noe og si med størrelsen på eggene, :)
Kan denne lages noen dager
Kan denne lages noen dager før? Og evt settes i fryseren eller kjøleskapet?
Ja, vi lagde denne uken før
Ja, vi lagde denne uken før jul ifjor og vi har tenkt å gjøre det igjen
hvor mange pakker kjeks
hvor mange pakker kjeks trenger jeg?
Ca. 2,5 pakke kjeks
Ca. 2,5 pakke kjeks
Veldig god på smak og veldig
Veldig god på smak og veldig grei å lage, men bunnen ble veldig hard så vi hadde problemer med å komme igjennom når vi skulle spise den.. noen tips?
Bunnen blir hard når man
Bunnen blir hard når man pakker den for fast i formen. Kanskje det er årsaken?
Hei! :) Skal kremen inni
Hei! :) Skal kremen inni kjeksene fjernes først? De kjeksene som skal være i kakebunnen.
Nei 😊
Nei 😊
Skriv ny kommentar