Brukere online: 2634
Brukere i dag: 32590
Brukere siste 7 dager: 200333
Dette er gode, mettende kjeks som lages med byggmel.
Masse hasselnøtter og mørk sjokolade gir deilig smak!
Oppskriften gir 25 stk.
Ingredienser:
♥ 125 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl byggmel (se tips)
♥ 3 dl hasselnøtter
♥ 150 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen, til en luftig smørkrem. Bland i natron og vaniljesukker og deretter byggmel. Rør i grovt hakkede hasselnøtter og kokesjokolade til slutt. Sett deigen kjølig i 30 min så den blir fastere i konsistensen.
Sett runde topper på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to skjeer.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min, til kjeksene har fått gylden farge.
Avkjøl kakene på rist og nyt dem gjerne nystekte med et glass kald melk!
yummi ♥
Tips:
Det lønner seg å steke en prøvekake for å sjekke konsistensen på deigen. Dersom du synes at kaken flyter for mye ut under stekingen, tilsetter du litt mer byggmel til passe konsistens. Jeg tilsatte litt ekstra mel da jeg stekte kakene på bildet.
Avkjølte kjeks oppbevares i tettsluttet kakeboks.
DØDSGODE KJEKS!
125 g smør
2 dl sukker
2 egg
0,5 ts natron
1 ts vaniljesukker
3 dl byggmel (se tips)
3 dl hasselnøtter
150 g kokesjokolade
Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen, til en luftig smørkrem. Bland i natron og vaniljesukker og deretter byggmel. Rør i grovt hakkede hasselnøtter og kokesjokolade til slutt. Sett deigen kjølig i 30 min så den blir fastere i konsistensen.
Sett runde topper på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to skjeer. Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min, til kjeksene har fått gylden farge.
Avkjøl kakene på rist og nyt dem gjerne nystekte med et glass kald melk!
Det lønner seg å steke en prøvekake for å sjekke konsistensen på deigen. Dersom du synes at kaken flyter for mye ut under stekingen, tilsetter du litt mer byggmel til passe konsistens. Jeg tilsatte litt ekstra mel da jeg stekte kakene på bildet.
Avkjølte kjeks oppbevares i tettsluttet kakeboks.
4 kommentarer
Er natron ikke farlig for
Er natron ikke farlig for helse ( hjerte ) ?
Første gang jeg hører noe
Første gang jeg hører noe sånt. Uansett - Tror du overlever et par av disse kjeksene:-)
Skal det være mørk
Skal det være mørk kokesjokolade? :)
Kan man bruke et annet
Kan man bruke et annet nøtteslag, f.eks valnøtter, eller mandler?
Skriv ny kommentar