Brukere online: 1756
Brukere i dag: 38660
Brukere siste 7 dager: 196273
Bra start på uken? Det får du med denne kaken her!
Dette er en saftig sjokoladekake, som er temmelig mager for å være en sjokoladekake siden alt smøret er byttet ut med kesam. Konsistensen blir deilig og myk, og smaken supergod! Jeg er så glad i valnøtter at jeg synes kaken blir best med valnøtter i deigen, men det er ikke noe i veien for å lage denne kaken som en ren sjokoladekake uten nøtter.
Kaken er enkel og rask å lage, hvilket passer meg perfekt!
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl kakao
♥ 3 dl kesam
♥ 100 g valnøtter (kan sløyfes)
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Rør i kesam, og bland godt med en stålvisp, slik at du får en klumpfri kakedeig. Tilsett grovt hakkede valnøtter til slutt (nøttene kan sløyfes).
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 minutter (se tips).
Avkjøl kaken en stund i formen før du tar den ut av formen og fjerner bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.
Nam, myk og deilig sjokoladekake, som smaker aller best helt nystekt...
Tips:
♥ Tilpass steketiden og sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt. Selv om kaken skal være gjennomstekt, er det viktig at kaken ikke steker for lenge slik at den holder seg saftig og myk og ikke blir tørr.
♥ Jeg synes kaken smaker aller best varm og nylaget, men den kan også fint fryses. Gi kaken et nytt melisdryss etter at den er tint, så ser den fin ut igen!
Se også Sjokoladebiter med kesam, Konfektkake med kesam og Sjokoladekake for smale dager.
Joda, det er lov å la seg friste...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl kakao
♥ 3 dl kesam
♥ 100 g valnøtter (kan sløyfes)
Pynt:
♥ melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Rør i kesam, og bland godt med en stålvisp, slik at du får en klumpfri kakedeig. Tilsett grovt hakkede valnøtter til slutt (nøttene kan sløyfes).
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min (se tips).
Avkjøl kaken en stund i formen før du tar den ut av formen og fjerner bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.
Tilpass steketiden og sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt. Selv om kaken skal være gjennomstekt, er det viktig at kaken ikke steker for lenge slik at den holder seg saftig og myk og ikke blir tørr.
Jeg synes kaken smaker aller best varm og nylaget, men den kan også fint fryses. Gi kaken et nytt melisdryss etter at den er tint, så ser den fin ut igen!
7 kommentarer
Hei!!
Hei!!
Du skriver kesam. Men det finnes mange ulike typer! Kan du spesifisere hvilke typer det går Ann å bruke? Eller er der fritt frem å velge selv?
Jeg har brukt både naturell
Jeg har brukt både naturell kesam og vaniljekesam i sjokoladekake; jeg synes sistnevnte gir det lille ekstra, men vil du ha en renere sjokoladesmak så bruker du naturell :-)
De där måste va den goeste
De där måste va den goeste kakan ever!
Kan man bruke tykk, gresk
Kan man bruke tykk, gresk yogurt, tro?
Men er det mager eller vanlig
Men er det mager eller vanlig
kesam du bruker?
Hei!
Hei!
Tenkte å lage denne til 17 mai, men hvordan ville du anbefalte å oppbevarere den da jeg baker den dagen før?
Denne var veldig god. Jeg
Denne var veldig god. Jeg brukte vanlig kesam original. Jeg syns det også var god dagen etter, merket ikke noe til at den var for tørr. Kommer til å lage denne igjen. :)
Skriv ny kommentar