Brukere online: 2486
Brukere i dag: 35411
Brukere siste 7 dager: 196670
Det er "International Pancake Day" i dag, og det må jo markeres med en aldri så liten stabel nystekte pancakes.
Å si at dette er sunne pancakes blir vel litt drøyt...
Men å si at dette er hakket sunnere pancakes enn vanlig, må være lov.
Dette er amerikanske "Whole wheat chocolate chip pancakes" som lages med sammalt hvetemel og brunt sukker. Det gir pancakesene et litt mer matnyttig preg - ja, man blir faktisk god og mett av å spise bare en av dem.
Chocolate chips i deigen og lønnesirup på toppen er det som gjør at dette tross alt smaker en god del bedre enn grove brødskiver. Ja, VELDIG mye bedre, faktisk! Særlig dersom du spiser pancakesene helt nystekte og varme!
Yummy!
Ingredienser:
♥ 4 dl fin sammalt hvetemel
♥ 3 ss brunt sukker (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 3,5 dl kefir
♥ 1/4 ts salt
♥ 3 ss solsikkeolje (se tips)
♥ 1 stort egg
♥ 2 dl chocolate chips (se tips)
- -
♥ 1 dl chocolate chips (se tips)
Servering:
♥ lønnesirup
♥ vaniljeiskrem
Fremgangsmåte:
Bland mel, sukker, bakepulver og natron i en bolle. I en annen bolle visper du lett sammen kefir, salt, olje og egget.
Ha væsken i det tørre og rør forsiktig sammen deigen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet. Det blir en nokså fast røre. Vend i 2 dl chocolate chips til slutt.
Stek middels store pancakes i stekepanne på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formfett til stekingen. Bruk en liten øse deig per pancakes. Dryss over noen ekstra chocolate chips når pancakesene steker og før du snur dem. La pancakesene steke til de er gyldne på undersiden før du snur de med en stekespade og steker de gyldne på den andre siden også. Det lønner seg å ikke steke flere enn 2-3 av gangen.
Serveres nystekte med lønnesirup (og kanske litt vaniljeiskrem hvis du ikke trenger være så veldig sunn i dag allikevel... )
Instagram: @kristine_lifeissweet
Tips:
♥ 3 ss brunt sukker gir ikke så veldig søte pancakes. Det passer perfekt da det jo er meningen å servere disse pancakesene sammen med lønnesirupen. Hvis du ikke har tenkt å spise pancakesene med lønnesirup, vil jeg nok anbefale å øke mengden brunt sukker i deigen til f eks 5 ss.
♥ Husk å bruke olje med nøytral smak, slik som solsikkeolje. Rapsolje og nøytral matolje kan også bruke, men ikke bruk soyaolje eller olivenolje.
♥ Jeg har her brukt amerikanske chocolate chips. Har du ikke det, kan du bruke norske sjokoladelinser - eller du kan rett og slett bruke grovt hakket kokesjokolade.
♥ Disse pancakesene smaker best nystekte.
♥ For flere pancaketips, se for eksempel oppskrift på Chocolate Pancakes, Blueberry Pancakes og Amerikanske Hotcakes.
Instagram: @kristine_lifeissweet
Men Grove Chocolate Chip Pancakes kan virkelig også anbefales!
... joda, jeg serverte dem med vaniljeis - det synes bare ikke på bildet...
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 dl fin sammalt hvetemel
♥ 3 ss brunt sukker (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 3,5 dl kefir
♥ 1/4 ts salt
♥ 3 ss solsikkeolje (se tips)
♥ 1 stort egg
♥ 2 dl chocolate chips (se tips)
- -
♥ 1 dl chocolate chips (se tips)
Servering:
♥ lønnesirup
♥ vaniljeiskrem
Bland mel, sukker, bakepulver og natron i en bolle. I en annen bolle visper du lett sammen kefir, salt, olje og egget.
Ha væsken i det tørre og rør forsiktig sammen deigen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet. Det blir en nokså fast røre. Vend i 2 dl chocolate chips til slutt.
Stek middels store pancakes i stekepanne på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formfett til stekingen. Bruk en liten øse deig per pancakes. Dryss over noen ekstra chocolate chips når pancakesene steker og før du snur dem. La pancakesene steke til de er gyldne på undersiden før du snur de med en stekespade og steker de gyldne på den andre siden også. Det lønner seg å ikke steke flere enn 2-3 av gangen.
Serveres nystekte med lønnesirup (og kanske litt vaniljeiskrem hvis du ikke trenger være så veldig sunn i dag allikevel... )
♥ 3 ss brunt sukker gir ikke så veldig søte pancakes. Det passer perfekt da det jo er meningen å servere disse pancakesene sammen med lønnesirupen. Hvis du ikke har tenkt å spise pancakesene med lønnesirup, vil jeg nok anbefale å øke mengden brunt sukker i deigen til f eks 5 ss.
♥ Husk å bruke olje med nøytral smak, slik som solsikkeolje. Rapsolje og nøytral matolje kan også bruke, men ikke bruk soyaolje eller olivenolje.
♥ Jeg har her brukt amerikanske chocolate chips. Har du ikke det, kan du bruke norske sjokoladelinser - eller du kan rett og slett bruke grovt hakket kokesjokolade.
♥ Disse pancakesene smaker best nystekte.
3 kommentarer
For en søt side du har, kom
For en søt side du har, kom nettopp over bloggen din, så fin! Og chocolate chip pancakes skal prøves - nam!
Takk for søt hilsen, Therese,
Takk for søt hilsen, Therese, og velkommen skal du være :-)
God morgen! Jeg bruker siden
God morgen! Jeg bruker siden mye! Du lager virkelig deilige saker :-) keep up The good work and I'll keep following you :-)
Skriv ny kommentar