Brukere online: 1985
Brukere i dag: 35406
Brukere siste 7 dager: 197006
Mmmm... Her er en nydelig, myk kake med valnøtter som fylles med nugattifromasj.
Ja, nugattifromasj!!!
Er du nysgjerrig nå og littegrann glad i Nugatti, anbefaler jeg deg absolutt å teste ut denne herlige sjokoladekaken!
Ingredienser:
Kakebunn:
♥ 3 egg
♥ 175 g sukker
♥ 50 g potetmel
♥ 50 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g valnøtter
Nugattifromasj:
♥ 250 g Nugatti (se tips)
♥ 4 eggeplommer
♥ 3 plater gelatin
♥ 5 dl kremfløte
Pynt:
♥ melkesjokoladehjerter (se tips)
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt potetmel, hvetemel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Bland i fint hakkede valnøtter til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret. Del kaken i to bunner.
Pisk romtemperert, myk Nugatti sammen med eggeplommene. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og smelt gelatinen (dette gjøres raskt i en kopp i mikro). Avkjøl litt og pisk gelatinen inn i nugattien. Pisk kremfløten til krem. Bland inn kremen litt og litt i nugattimassen. Bruk en stålvisp, slik at blandingen blir luftig og jevnt blandet.
Ha den ene kakebunnen på et fat. Fest ringen på en kakeform rundt kaken. Hell 2/3 av nugattifyllet i formen. Legg på den andre kakebunnen og klem den forsiktig ned med fingrene. Hell over resten av nugattifyllet. Sett fatet i kjøleskapet i noen timer (eller over natten), slik at nugattifromasjen stivner.
Løsne forsiktig kaken fra kakeringen med en smal, tynn kniv. Fjern kakeringen og pynt kaken med melkesjokoladehjerter.
Tips:
♥ Nugatti er et sjokolade- og hasselnøttpålegg som fås kjøpt i store og små bokser og på tube. 250 g Nugatti tilsvarer en liten boks.
♥ Melkesjokoladehjerter fra Freia fås kjøpt i de fleste matvarebutikker. Du kan eventuelt pynte med annen sjokoladepynt og/eller pisket krem.
♥ "Nugattikake" oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Jeg har forsøkt å fryse kaken, og det gikk fint.
♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunn:
3 egg
175 g sukker
50 g potetmel
50 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g valnøtter
Nugattifromasj:
250 g Nugatti (se tips)
4 eggeplommer
3 plater gelatin
5 dl kremfløte
Pynt:
melkesjokoladehjerter (se tips)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt potetmel, hvetemel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Bland i fint hakkede valnøtter til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret. Del kaken i to bunner.
Pisk romtemperert, myk Nugatti sammen med eggeplommene. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og smelt gelatinen (dette gjøres raskt i en kopp i mikro). Avkjøl litt og pisk gelatinen inn i nugattien. Pisk kremfløten til krem. Bland inn kremen litt og litt i nugattimassen. Bruk en stålvisp, slik at blandingen blir luftig og jevnt blandet.
Ha den ene kakebunnen på et fat. Fest ringen på en kakeform rundt kaken. Hell 2/3 av nugattifyllet i formen. Legg på den andre kakebunnen og klem den forsiktig ned med fingrene. Hell over resten av nugattifyllet. Sett fatet i kjøleskapet i noen timer (eller over natten), slik at nugattifromasjen stivner.
Løsne forsiktig kaken fra kakeringen med en smal, tynn kniv. Fjern kakeringen og pynt kaken med melkesjokoladehjerter.
Nugatti er et sjokolade- og hasselnøttpålegg som fås kjøpt i store og små bokser og på tube. 250 g Nugatti tilsvarer en liten boks.
Melkesjokoladehjerter fra Freia fås kjøpt i de fleste matvarebutikker. Du kan eventuelt pynte med annen sjokoladepynt og/eller pisket krem.
"Nugattikake" oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Jeg har forsøkt å fryse kaken, og det gikk fint.
2 kommentarer
Blir kaken god hvis man ikke
Blir kaken god hvis man ikke bruker nøtter? :)
Det lurer jeg også på? :))
Det lurer jeg også på? :))
Skriv ny kommentar