Eplekake med revet eplefyll



Den 17. oktober feires epledagen, og derfor må det så klart bli eplekake på bloggen her i dag! 

Eplekaker kan jo varieres i det uendelige og du finner mange, mange varianter her på Det søte liv: HER er 56 av dem...  Smile

I dag kommer jeg med en ny type eplekake som inneholder ett revet eple i fyllet.

 

 

Kaken er lett å lage og kefir i deigen gjør kaken myk og saftig.

 

 

Serveres med krem!  Yum 

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 4 dl kefir
♥ 1,5 dl sukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 7 dl hvetemel

Fyll:
♥ 1 stort eple
♥ 1 ss kanel
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og avkjøl. Bland smøret med kefir i en bakebolle. Rør inn sukker, bakepulver og vaniljesukker. Ha så i hvetemelet og rør deigen raskt sammen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet (se tips).

Smør og legg bakepapir i bunnen på en rund form (24 cm i diameter).

Ha halvparten av deigen i formen og jevn til overflaten.

Skrell og riv eplet og fordel dette over deigen.

Bland kanel og sukker i en liten kopp. Dryss halvparten av kanelsukkeret over eplene.

Legg på resten av deigen og jevn til overflaten. Dryss på resten av kanelsukkeret.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-45 minutter, eller til kaken er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig flyttes over på et fat.

Dryss melis over kaken før servering.

 

 

Siden denne kaken bare inneholder ett eple, er den mildere og enklere enn eplekaker flest.

Men likevel kjempegod!

 

 

Myk kake med god smak av eple og kanel!

 

 

Tips:

♥ Det er riktig at denne kakedeigen ikke inneholder egg.

♥ Merk at deigen blir nokså tykk og klebrig. Det er slik den skal være. Med denne deigen er det kjempeviktig at du ikke rører for mye etter at hvetemelet er tilsatt, ellers blir ikke konsistensen på kaken bra. Det er også viktig at du bare rører for hånd og ikke bruker elektrisk kjøkkenmaskin. Melet skal bare såvidt blandes med resten, og så må du slutte å røre.

♥ Den stekte kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Kaken kan også fryses.

♥ Server kaken gjerne med vaniljeis eller pisket krem.

 

 

Ha en fin eplekakemandag! Smile chrome

 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Eplekake med revet eplefyll
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 4 dl kefir
♥ 1,5 dl sukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 7 dl hvetemel

Fyll:
♥ 1 stort eple
♥ 1 ss kanel
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl. Bland smøret med kefir i en bakebolle. Rør inn sukker, bakepulver og vaniljesukker. Ha så i hvetemelet og rør deigen raskt sammen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet (se tips).

Smør og legg bakepapir i bunnen på en rund form (24 cm i diameter).

Ha halvparten av deigen i formen og jevn til overflaten.

Skrell og riv eplet og fordel dette over deigen.

Bland kanel og sukker i en liten kopp. Dryss halvparten av kanelsukkeret over eplene.

Legg på resten av deigen og jevn til overflaten. Dryss på resten av kanelsukkeret.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-45 minutter, eller til kaken er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig flyttes over på et fat.

Dryss melis over kaken før servering.

Tips

♥ Det er riktig at denne kakedeigen ikke inneholder egg.

♥ Merk at deigen blir nokså tykk og klebrig. Det er slik den skal være. Med denne deigen er det kjempeviktig at du ikke rører for mye etter at hvetemelet er tilsatt, ellers blir ikke konsistensen på kaken bra. Det er også viktig at du bare rører for hånd og ikke bruker elektrisk kjøkkenmaskin. Melet skal bare såvidt blandes med resten, og så må du slutte å røre.

♥ Den stekte kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Kaken kan også fryses.

♥ Server kaken gjerne med vaniljeis eller pisket krem.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Denne kaka falt godt i smak hos mine to tenåringer og far i huset :)
Jeg hadde ikke kefir i hus, så jeg erstattet kefir med 2 dl vaniljeyogurt og 2 dl rømme. Funket som bare det, og kaka ble supersaftig. Neste gang bruker jeg nok mer enn 1 eple i mellomlaget, da jeg er fan av enda litt mer eplesmak.
Takk for oppskriften!

Denne kaka var nydelig og saftig! Passet perfekt for meg som ikkje er så glad i store eplebiter i kaka! :) Neste gang lurer eg nok inni et lag med vaniljekrem også siden det er så godt i eplekake! :) For dette blir nok en fast eplekake oppskrift i bruk hos meg :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift