Brukere online: 191
Brukere i dag: 1044
Brukere siste 7 dager: 195613
Herlig, myk høstkake med nektariner og krydder!
Kaken ligner på en eplekake av utseende, og fremgangsmåten er også omtrent den samme, bortsett selvfølgelig fra at du bruker nektarinbåter i stedet for eplebåter.
Server kaken gjerne med pisket krem eller vaniljeis, så blir den ekstra god!
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 4 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
Oppå kaken:
♥ 6-8 nektariner (1 kurv)
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Del opp nektarinene, fjern stenene i midten og skjær dem i båter. Stikk nektarinbåtene ned i deigen tett i tett i en pent sirkelmønster.
Dryss over sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 45-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt).
Avkjøl kaken litt i formen før den flyttes over på et fat.
Server kaken lunken, gjerne med en kule vaniljeis eller pisket krem.
Tips:
♥ Denne kaken holder seg god og myk i flere dager, bare husk å pakke den godt inn i plast. Kaken er også fin å fryse.
Tid for et deilig kakestykke!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 4 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
Oppå kaken:
♥ 6-8 nektariner (1 kurv)
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Del opp nektarinene, fjern stenene i midten og skjær dem i båter. Stikk nektarinbåtene ned i deigen tett i tett i en pent sirkelmønster.
Dryss over sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 45-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt).
Avkjøl kaken litt i formen før den flyttes over på et fat.
Server kaken lunken, gjerne med en kule vaniljeis eller pisket krem.
♥ Denne kaken holder seg god og myk i flere dager, bare husk å pakke den godt inn i plast. Kaken er også fin å fryse.
Skriv ny kommentar