Mørke sjokoladecookies med peanøttfyll


Er du lei av tørre kjeks og småkaker? Da er dette oppskriften for deg!  Icon e biggrin

Disse amerikanske sjokoladecookiesene inneholder lite hvetemel og nesten uforskammet mye mørk sjokolade – det gjør dem usedvanlig myke i konsistensen og gir dem en deilig, intens sjokoladesmak. 

 



Sjokoladecookiesene er nydelige som de er, men legger du dem sammen to og to med et kremete peanøttfyll i mellom...

- Ja, da blir de aldeles fantastiske!  Yum

 


 YUM!  Grin 

 

Ingredienser:

Sjokoladecookies:
♥ 3 egg
♥ 200 g brunt sukker
♥ 75 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g hvetemel
♥ 200 g chocolate chips eller grovhakket kokesjokolade

Peanøttfyll:
♥ 100 g smør
♥ 300 g peanøttsmør (kremete type)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g melis
♥ 1 dl kremfløte

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ sjokoladestrøssel


Fremgangsmåte:

Pisk egg og brunt sukker til tykk og luftig eggedosis.

Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 gram kokesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Bland sjokoladesmøret i eggedosisen. Vend deretter inn vaniljeekstrakt.

Sikt hvetemel og bakepulver sammen i en bolle. Og bland sette forsiktig inn i røren. Vend til slutt inn mørke sjokoladechips (eller grovhakket kokesjokolade). La kakerøren stå i kjøleskapet i 30 minutter. Da blir den litt fastere i konsistensen.

Varm imens ovnen opp til 180 °C. Legg bakepapir på et stekebrett og sett topper av kakedeigen på platen ved hjelp av to spiseskjeer. Beregn god avstand mellom toppene, for de kommer til å flyte utover under stekingen. Sett bollen med kakedeig tilbake i kjøleskapet mens det første brettet med kaker steker.

Stek kakene i midten av ovnen ved 180 °C i 7-10 minutter, avhengig av hvor store kakene er. Det er viktig at de ikke steker for lenge, for da blir de harde når de avkjøles. De nystekte kakene skal være flate og ha sprekker på overflaten, og fortsatt være myke i konsistensen. La derfor de stekte kakene avkjøles på stekebrettet i minst 10 minutter før du flytter dem forsiktig over på en rist og lar dem avkjøles helt.

Gjenta med resten av kakedeigen til alle sjokoladecookiesene er stekt. La dem gjerne avkjøles til dagen etter før de fylles med peanøttfyllet.

Lag peanøttfyll:

Pisk mykt smør sammen med mykt peanøttsmør, vaniljeekstrakt og melis. Tilsett kremfløten og pisk videre til du får en luftig peanøttkrem.

Legg to og to sjokoladecookies sammen med peanøttfyll i mellom. Pynt hver av cookiesene med smeltet kokesjokolade og sjokoladestrøssel.

 

 

Luksuskaker!

 

 

Tips:

♥ Det er mye sjokolade i denne oppskriften, som er nettopp det som gir disse sjokoladecookiesene en så utrolig god sjokoladesmak! Jeg har brukt selskapssjokolade fra Freia og amerikanske chocolate chips (men chocolate chips kan byttes ut med hakket kokesjokolade).

 

 

♥ Bruk kremete peanøttsmør til fyllet (altså uten nøttebiter). Disse sjokoladecookiesene er også veldig gode uten fyll, eller du kan fylle dem med sjokoladekrem.


  Heart


Denne oppskriften har tidligere vært et bidrag fra meg til VGs søndagsavis og til VGs matside godt.no, hvor jeg har en fast bakespalte hver helg, se HER.

 

 

Disse sjokoladecookiesene er fine å fryse og de tiner raskt.

 

 

Perfekte å servere til gjester!

 

 

Perfekte å spise selv!  Wink

 


  Heart  Heart   ENJOY!  Heart  Heart 

 

Mørke sjokoladecookies med peanøttfyll
Ingredienser

Sjokoladecookies:
♥ 3 egg
♥ 200 g brunt sukker
♥ 75 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g hvetemel
♥ 200 g chocolate chips eller grovhakket kokesjokolade

Peanøttfyll:
♥ 100 g smør
♥ 300 g peanøttsmør (kremete type)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g melis
♥ 1 dl kremfløte

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg og brunt sukker til tykk og luftig eggedosis.

Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 gram kokesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Bland sjokoladesmøret i eggedosisen. Vend deretter inn vaniljeekstrakt.

Sikt hvetemel og bakepulver sammen i en bolle. Og bland sette forsiktig inn i røren. Vend til slutt inn mørke sjokoladechips (eller grovhakket kokesjokolade). La kakerøren stå i kjøleskapet i 30 minutter. Da blir den litt fastere i konsistensen.

Varm imens ovnen opp til 180 °C. Legg bakepapir på et stekebrett og sett topper av kakedeigen på platen ved hjelp av to spiseskjeer. Beregn god avstand mellom toppene, for de kommer til å flyte utover under stekingen. Sett bollen med kakedeig tilbake i kjøleskapet mens det første brettet med kaker steker.

Stek kakene i midten av ovnen ved 180 °C i 7-10 minutter, avhengig av hvor store kakene er. Det er viktig at de ikke steker for lenge, for da blir de harde når de avkjøles. De nystekte kakene skal være flate og ha sprekker på overflaten, og fortsatt være myke i konsistensen. La derfor de stekte kakene avkjøles på stekebrettet i minst 10 minutter før du flytter dem forsiktig over på en rist og lar dem avkjøles helt.

Gjenta med resten av kakedeigen til alle sjokoladecookiesene er stekt. La dem gjerne avkjøles til dagen etter før de fylles med peanøttfyllet.

Lag peanøttfyll: Pisk mykt smør sammen med mykt peanøttsmør, vaniljeekstrakt og melis. Tilsett kremfløten og pisk videre til du får en luftig peanøttkrem.

Legg to og to sjokoladecookies sammen med peanøttfyll i mellom. Pynt hver av cookiesene med smeltet kokesjokolade og sjokoladestrøssel.

Tips

♥ Det er mye sjokolade i denne oppskriften, som er nettopp det som gir disse sjokoladecookiesene en så utrolig god sjokoladesmak!

♥ Bruk kremete peanøttsmør til fyllet (altså uten nøttebiter). Disse sjokoladecookiesene er også veldig gode uten fyll, eller du kan fylle dem med sjokoladekrem.

♥ Disse sjokoladecookiesene er fine å fryse og de tiner raskt.

12 kommentarer

Hei. Oppskriften ser kjempefin ut.
Det jeg lurer på; skal kremfløten piskes til krem før den blandes med resten eller skal man bare helle den flytende med de andre ?
Takk for svar! Tenker å bake det ikveld :)

Hei! Hvordan vil du anbefale å oppbevare disse? Spesielt når de skal avkjøles til dagen etter før man skal ha i peanøttkremen... Ser kjempe gode ut så dette skal prøves ut i helgen!

Disse var kjempegode! Anbefales og lages :) Greit og doble oppskriften når du først lager disse kakene :D

Nydelige! Har nettopp lagd, men byttet ut peanøttfyllet med cookie dough fyll! Kjempe godt!
En oppskrift gir ca 25 kjeks ;)

Hei

hvor lenge holder disse kjeksene seg?

Vaniljeekstrakt...får vi kjøpt det her ?
Kan jeg bruke vaniljesukker - 1 ts - eller vaniljedråper ?

woooooooow di var knallgode laget dem i dag både jeg og mannen min elsket dem jeg tilsatte 2 ts salt i peanøtt fyllet så det ikke skulle bli for søtt det var knallgodt når du fikk litt salt oppi jeg doblet oppskriften og brukte økologisk peanøttsmør kremet type fra anglamark det ble kjempegodt anbefales

Hei, har så lyst på en cookie scooper. Kan du anbefale en som jeg kan stole på virker i år etter år i god kvalitet som er medium i størrelse? Hilsen Anne

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift