Brukere online: 1170
Brukere i dag: 5320
Brukere siste 7 dager: 195428
Annonse: Wilfa
Hei alle sammen!
Så er det helg igjen, og jeg håper du har noen hyggelige planer!
Forrige helg arrangerte jeg en meget vellykket barnebursdag hjemme hos meg. Som vanlig kom spørsmålet opp hva man skal lage til barna. Jeg ble imidlertid tipset om at jeg kunne få prøve ut en helt ny type vaffeljern som lager iskremkjeks formet som vaffelskåler. Dette vaffeljernet heter Wilfa Topit (Waffle Bowl Maker), og viste seg å være genialt til barneselskap!
Jeg stekte ferdig vaffelskåler med vanilje og sjokoladesmak kvelden før selskapet.
Barna fikk selv pynte skålene med smeltet sjokolade og kakestrøssel.
Deretter kunne de fylle skålene med iskrem og sjokoladesaus. Gjett om de koste seg!
Jeg gikk raskt tom for vaffelskåler for jeg hadde tydeligvis ikke laget nok, men da lagde jeg bare en ny porsjon mens barna ventet. Å lage vaffelskålene er nemlig kjempelettvint og tar bare noen minutter, og med mange nok vaffelskåler ble det jammen meg dessert på foreldrene også...
Disse vaffelskålene smaker så utrolig mye bedre enn kjøpte iskremkjeks!
Jeg tipper disse vaffelskålene kan forvandles til noen spennende juledesserter også - det får jeg prøve ut litt senere.
PS: #julegavetips
Oppskriften nedenfor er hentet fra instruksjonsheftet som fulgte med vaffeljernet og beregnet til 9 vaffelskåler. Jeg tilsatte litt ekstra vaniljesukker i de lyse vaffelskålene, og eksperimenterte dessuten med å tilsette kakao i deigen for å lage vaffelskåler med sjokoladesmak.
Begge deler ble veldig gode. Personlig likte jeg de lyse vaffelskålene med vanilje best, men det var tydelig at barna syntes det var stas med sjokoladeskålene..
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 50 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ For å lage sjokoladeskåler byttes 0,5 dl av hvetemelet ut med 0,5 dl kakaopulver.
Fremgangsmåte:
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland inn i deigen sammen med de tørre ingrediensene. Rør til deigen blir glatt og klumpfri (den skal bli nokså tykk i konsistensen).
Varm opp jernet til lyset på toppen av jernet lyser grønt (det tar ca. 5 minutter).
Spray jernet godt med formfett. Ha så ca 2 ss deig i hver av formene og lukk vaffeljernet godt igjen. La vaffelskålene steke i 3-5 minutter, til de ferdigstekte.
Åpne opp lokket på vaffeljernet og sjekk om vaffelskålene er ferdigstekte. Hvis de ikke er det, er det bare å lukke igjen lokket og la vaffelskålene steke litt til.
Løsne de ferdigstekte vaffelskålene forsiktig fra formene (se tips). Bruk en saks for å eventuelt klippe litt rundt kantene på vaffelskålene mens de fortsatt er varme (se tips). La vaffelskålene avkjøles på rist til de er helt kalde og sprø.
Gjenta med resten av deigen.
Jeg lagde deigen i to omganger og tilsatte kakaopulver i den andre runden.
Vaffelskålene kan fint stå på rist i romtemperatur til dagen etter. Det gjorde mine og de holdt seg fine og sprø.
For å pynte kantene på vaffelskålene, smeltes sjokolade i skåler (dette går på et par minutter i mikroen).
Dypp vaffelskålene i den smeltede sjokoladen og dryss på kakestrøssel.
Det fine med å pynte kanten med sjokolade og strøssel er at man kamuflerer litt ujevne kanter på vaffelskålene...
Skålene blir morsomme og superdelikate!
Fyll opp skålen med yndlingsisen!
Herlig!
Hell gjerne over litt eller mye sjokoladesaus!
Tips:
♥ Oppskriften gir som sagt 9 vaffelskåler. Husk imidlertid å beregne litt ekstra, for det kan hende at noen av vaffelskålene går i stykker, i hvert fall før du blir dreven. Jeg skjønte etter hvert at det aller viktigste for å få fine vaffelskåler er å spraye skikkelig godt både den øverste og den nederste delen av vaffeljernet med formfett før deigen has i formene. Da løsner vaffelskålene lett fra jernet, og du får perfekt resultat hver gang. Hvis du ikke sprayer godt nok, kan vaffelskålene gå i stykker når du lirker dem fra toppen av jernet.
♥ Husk å bruke kun plastik- og treredskaper når du vil løsne vaffelskålene fra jernet, og ikke noe av metall. Det er nemlig kjempeviktig at du ikke lager riper i teflonbelegget inni jernet!
♥ De ferdigstekte skålene er myke når de er varme, men blir nokså raskt forvandlet til sprø vaffelkjeks. Hvis du vil renskjære kantene rundt skålene med en saks, er det derfor viktig at du gjør det med en eneste gang etter at skålene er tatt ut av jernet. Venter du for lenge, blir kjeksen sprø, og går i stykker når du klipper langsmed kanten.
♥ Vaffelskålene kan fint oppbevares i et par dager før servering.
Anbefaler deg å prøve ut disse artige og kjempegode vaffelskålene!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Wilfa Norge. Du finner Wilfa på facebook her og på instagram som @wilfanorge. Wilfa Topit fås kjøpt i de fleste elektrobutikkene i Norge.
♥ 2 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 50 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ For å lage sjokoladeskåler byttes 0,5 dl av hvetemelet ut med 0,5 dl kakaopulver.
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland inn i deigen sammen med de tørre ingrediensene. Rør til deigen blir glatt og klumpfri (den skal bli nokså tykk i konsistensen).
Varm opp jernet til lyset på toppen av jernet lyser grønt (det tar ca. 5 minutter).
Spray jernet godt med formfett. Ha så ca 2 ss deig i hver av formene og lukk vaffeljernet godt igjen. La vaffelskålene steke i 3-5 minutter, til de ferdigstekte.
Åpne opp lokket på vaffeljernet og sjekk om vaffelskålene er ferdigstekte. Hvis de ikke er det, er det bare å lukke igjen lokket og la vaffelskålene steke litt til.
Løsne de ferdigstekte vaffelskålene forsiktig fra formene (se tips). Bruk en saks for å eventuelt klippe litt rundt kantene på vaffelskålene mens de fortsatt er varme (se tips). La vaffelskålene avkjøles på rist til de er helt kalde og sprø.
Gjenta med resten av deigen.
For å pynte kantene på vaffelskålene, smeltes sjokolade i skåler (dette går på et par minutter i mikroen). Dypp vaffelskålene i den smeltede sjokoladen og dryss på kakestrøssel.
Fyll opp skålen med yndlingsisen og hell gjerne over litt eller mye sjokoladesaus!
♥ Oppskriften gir som sagt 9 vaffelskåler. Husk imidlertid å beregne litt ekstra, for det kan hende at noen av vaffelskålene går i stykker, i hvert fall før du blir dreven. Jeg skjønte etter hvert at det aller viktigste for å få fine vaffelskåler er å spraye skikkelig godt både den øverste og den nederste delen av vaffeljernet med formfett før deigen has i formene. Da løsner vaffelskålene lett fra jernet, og du får perfekt resultat hver gang. Hvis du ikke sprayer godt nok, kan vaffelskålene gå i stykker når du lirker dem fra toppen av jernet.
♥ Husk å bruke kun plastik- og treredskaper når du vil løsne vaffelskålene fra jernet, og ikke noe av metall. Det er nemlig kjempeviktig at du ikke lager riper i teflonbelegget inni jernet!
♥ De ferdigstekte skålene er myke når de er varme, men blir nokså raskt forvandlet til sprø vaffelkjeks. Hvis du vil renskjære kantene rundt skålene med en saks, er det derfor viktig at du gjør det med en eneste gang etter at skålene er tatt ut av jernet. Venter du for lenge, blir kjeksen sprø, og går i stykker når du klipper langsmed kanten.
♥ Vaffelskålene kan fint oppbevares i et par dager før servering.
3 kommentarer
Åh et sånt et hadde hvert
Åh et sånt et hadde hvert supert og hatt på kjøkkenet
Jeg har lagd krumkak skåler i
Jeg har lagd krumkak skåler i vaffeljernet sliper å brenne fingrene og lettere med krem og bær til jul
Skal det ikke være noe annen…
Skal det ikke være noe annen væske i røra? (Melk/vann etc)
Skriv ny kommentar