Brukere online: 991
Brukere i dag: 40686
Brukere siste 7 dager: 195807
Annonse: Karo Pharma
Hei!
Tid for ny, herlig juleoppskrift her på Det søte liv!
Fransk nougat er veldig populært ved juletider, og smaker ekstra godt når den er hjemmelaget!
Jeg elsker fransk nougat, og det var med nokså stor spenning at jeg ville teste ut å lage dette hjemme. Jeg lagde en julete variant med grønne pistasjnøtter, skåldede mandler og røde tranebær, og jeg ble ikke skuffet!
Hjemmelaget fransk nougat er KJEMPEGODT!!!
Oppskriften finner du også i juleheftet som jeg har laget i samarbeid med Karo Pharma som fører serien Apro tradisjoner, og som du kan få med deg gratis fra de fleste apotekene i Norge.
I serien Apro tradisjoner finner du blant annet glukose, som er en viktig ingrediens for å lage fransk nougat.
Ingredienser:
♥ 1 dl vann
♥ 4,5 dl sukker
♥ 1,5 dl glukose
♥ 1,5 dl honning
♥ 3 eggehviter
♥ 0,5 dl sukker
♥ 250 g pistasjnøtter
♥ 250 g hele, skåldede mandler
♥ 150 g tørkede tranebær
Til formen:
♥ 2 dl melis
Fremgangsmåte:
Mål opp honning og glukose.
Ha vann, sukker, glukose og honning i en teflonbelagt kjele.
Varm opp blandingen og la den småkoke til den når 140°C (du trenger et sukkertermometer til dette).
Pisk i mellomtiden eggehviter og 0,5 dl sukker til marengs.
Når sukkerlaken har nådd 140°C, helles den forsiktig i en tynn stråle i marengsen under fortsatt pisking.
Pisk marengsblandingen så i 10 minutter med elektrisk mikser. Marengsen skal piskes så stiv og tørr at det går å ta litt av marengsmassen mellom fingrene og trille den til en liten kule.
Mål opp pistasjnøtter, skåldede mandler og tørkede tranebær.
Vend dette inn i marengsmassen (dette er litt klissete, så bruk en slikkepott som er sprayet lett med matfett).
Kle en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir og dryss bunnen godt med melis. Ha marengsmassen i formen. Dryss på mer melis og legg på et nytt bakepapir. Press så oppå bakepapiret med hendene slik at marengsmassen blir jevnt fordelt i langpannen.
Fjern bakepapiret på toppen og sett langpannen i kjøleskapet til dagen etter.
Løft den stivnede nougaten ut av langpannen og skjær den opp i små firkanter. Dryss firkantene med melis og pakk dem gjerne inn enkeltvis i litt vokset papir så de ikke kleber seg sammen i kakeboksen. Oppbevares kjølig.
Tips:
♥ Når du heller den varme sukkerlaken i marengsen i en tynn stråle, er det viktig at du heller inntil kanten av bollen og ikke rett på vispene. Vær forsiktig så du ikke brenner deg, for laken er veldig varm.
♥ Det er nokså essensielt å ha et sukkertermometer, ellers er det vanskelig å anslå temperaturen på laken. Hvis temperaturen blir for lav, kommer nougaten ikke til å stivne skikkelig. For å få den rette konsistensen, er det også viktig å piske nougatmassen i minst 10 minutter med elektrisk mikser.
♥ Vær forberedt på at nougatmassen blir temmelig klissete. Det hjelper å smøre slikkepott og kniv med litt olje før du bruker utstyret.
Nydelig!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl vann
♥ 4,5 dl sukker
♥ 1,5 dl glukose
♥ 1,5 dl honning
♥ 3 eggehviter
♥ 0,5 dl sukker
♥ 250 g pistasjnøtter
♥ 250 g hele, skåldede mandler
♥ 150 g tørkede tranebær
Til formen:
♥ 2 dl melis
Ha vann, sukker, glukose og honning i en teflonbelagt kjele. Varm opp blandingen og la den småkoke til den når 140°C (du trenger et sukkertermometer til dette).
Pisk i mellomtiden eggehviter og 0,5 dl sukker til marengs.
Når sukkerlaken har nådd 140°C, helles den forsiktig i en tynn stråle i marengsen under fortsatt pisking.
Pisk marengsblandingen så i 10 minutter med elektrisk mikser. Marengsen skal piskes så stiv og tørr at det går å ta litt av marengsmassen mellom fingrene og trille den til en liten kule. Vend i hele nøtter og tranebærene (bruk en slikkepott som er sprayet lett med matfett).
Kle en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir og dryss bunnen godt med melis. Ha marengsmassen i formen. Dryss på mer melis og legg på et nytt bakepapir. Press så oppå bakepapiret med hendene slik at marengsmassen blir jevnt fordelt i langpannen.
Fjern bakepapiret på toppen og sett langpannen i kjøleskapet til dagen etter.
Løft den stivnede nougaten ut av langpannen og skjær den opp i små firkanter. Dryss firkantene med melis og pakk dem gjerne inn enkeltvis i litt vokset papir så de ikke kleber seg sammen i kakeboksen. Oppbevares kjølig.
♥ Når du heller den varme sukkerlaken i marengsen i en tynn stråle, er det viktig at du heller inntil kanten av bollen og ikke rett på vispene. Vær forsiktig så du ikke brenner deg, for laken er veldig varm.
♥ Det er nokså essensielt å ha et sukkertermometer, ellers er det vanskelig å anslå temperaturen på laken. Hvis temperaturen blir for lav, kommer nougaten ikke til å stivne skikkelig. For å få den rette konsistensen, er det også viktig å piske nougatmassen i minst 10 minutter med elektrisk mikser.
♥ Vær forberedt på at nougatmassen blir temmelig klissete. Det hjelper å smøre slikkepott og kniv med litt olje før du bruker utstyret.
3 kommentarer
Hej! Har du någon variant av
Hej! Har du någon variant av detta för en diabetiker? :-)
Hei!
Hei!
Dette ser godt ut, men går det an å bytte tranebær med noe annet? Eventuelt sløyfe det helt?
sukkerlaken blir ikke varmere
sukkerlaken blir ikke varmere enn 120 grader - er dette fordi jeg benytter et stekebarometer i stedet? jeg slapp stekebarometeret ned i laken...
Skriv ny kommentar