Pancakes med pepperkakekrydder, lønnesirup og valnøtter

Annonse: Stonewall Kitchen

Å, dette er bare så fantastisk godt!

Tykke, myke, nystekte pannekaker med pepperkakekrydder, som serveres i en høy stabel med lønnesirup og valnøtter.

 

 

Det er viktig med skikkelig god lønnesirup for smakens skyld, og jeg bruker her den ALLER BESTE: ekte, amerikansk maple syrup fra Stonewall Kitchen(link is external)  Heart

 

Incredibly good!

 

Oppskriften gir ca. 10 pancakes.

Ingredienser:

2 dl seterrømme
1 egg
50 g smør
3 ss sukker
2 ts bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ts ingefær
0,5 ts kardemomme
2,5 dl hvetemel
ca. 0,5 dl melk


Fremgangsmåte:

Visp sammen seterrømme, egget, smeltet smør og sukker. Rør inn bakepulver og krydderet.

Bland så inn hvetemelet. Det skal da bli en nokså kompakt deig. Spe med melk til du får en deig som fortsatt er ganske tykk, men smidig nok til at lappene så vidt flyter utover under stekingen (jeg brukte ca 0,5 dl melk, men tilsatte dette litt og litt og prøvde meg frem).

Stek små, tykke pannekaker i stekepanne eller på takke.

 

 

Ikke bruk for høy temperatur, og la pannekakene steke et par minutter på hver side.

 

 

Bruk litt smør eller formfett i pannen under stekingen med mindre pannen har et veldig godt teflonbelegg.

Server pannekakene nystekte og i en høy stabel. Dryss over valnøtter.

 

 

Og hell deretter over masse lønnesirup!  Smile 

 

 

NAM!

 



Tips:

Seterrømme kan godt byttes ut med lettrømme. Siden lettrømmen er litt tynnere i konsistensen enn seterrømme, kan du da redusere mengden melk eller droppe den helt. Stek gjerne en test-pannekake for å sjekke om tykkelsen på deigen er passe. Tilsett litt mer melk hvis deigen viser seg å være for tykk, og ha i litt mer hvetemel hvis deigen flyter for mye utover under stekingen.

Ekte, amerikansk lønnesirup (Maine Maple Syrup) fra Stonewall Kitchen (link is external)smaker fantastisk godt til disse pepperkakekrydrede pannekakene.

 


Jeg synes disse glassflaskene er så fine, og smaken på lønnesirupen er virkelig usedvanlig god! Dette er et naturprodut av skikkelig bra kvalitet!

Lønnesirupen fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny.

 

 

Jeg synes valnøtter smaker utrolig godt i kombinasjon med pannekakene og lønnesirupen, og det går også fint å bruke pekannøtter eller andre typer nøtter du liker. Hvis du ikke vil ha nøtter, er det selvsagt bare å droppe dem. 

Amerikanske pannekaker smaker best samme dag de er laget.

 

Noe for livsnytere!  Yum 



Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen(link is external), som blant annet importerer de amerikanske produktene til Stonewall Kitchen (link is external)i Norge. Du finne Oluf Lorentzen på facebook her(link is external) og på instagram som @oluf_lorentzen.

Stonewall Kitchen er kjent for sine kvalitetsprodukter og feirer 25-årsjubileum i år. Du finner Stonewall Kitchen på facebook her(link is external) og på instagram som @stonewallkitchen.

 

 

Pancakes med pepperkakekrydder, lønnesirup og valnøtter
Ingredienser

2 dl seterrømme
1 egg
50 g smør
3 ss sukker
2 ts bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ts ingefær
0,5 ts kardemomme
2,5 dl hvetemel
ca. 0,5 dl melk

Fremgangsmåte

Visp sammen seterrømme, egget, smeltet smør og sukker. Rør inn bakepulver og krydderet.

Bland så inn hvetemelet. Det skal da bli en nokså kompakt deig. Spe melk til du får en deig som fortsatt er ganske tykk, men smidig nok til at lappene så vidt flyter utover under stekingen (jeg brukte ca 0,5 dl melk, men tilsatte dette litt og litt og prøvde meg frem).

Stek små, tykke pannekaker i stekepanne eller på takke. Bruk litt smør eller formfett i pannen under stekingen med mindre pannen har et veldig godt teflonbelegg.

Server pannekakene nystekte og i en høy stabel. Dryss over valnøtter.

Og hell deretter over masse lønnesirup!

Tips

Seterrømme kan godt byttes ut med lettrømme. Siden lettrømmen er litt tynnere i konsistensen enn seterrømme, kan du da redusere mengden melk eller droppe den helt. Stek gjerne en test-pannekake for å sjekke om tykkelsen på deigen er passe. Tilsett litt mer melk hvis deigen viser seg å være for tykk, og ha i litt mer hvetemel hvis deigen flyter for mye utover under stekingen.

Ekte, amerikansk lønnesirup (Maine Maple Syrup) fra Stonewall Kitchen smaker fantastisk godt til disse pepperkakekrydrede pannekakene. Lønnesirupen fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny.

Jeg synes valnøtter smaker utrolig godt i kombinasjon med pannekakene og lønnesirupen, og det går også fint å bruke pekannøtter eller andre typer nøtter du liker. Hvis du ikke vil ha nøtter, er det selvsagt bare å droppe dem. 

Amerikanske pannekaker smaker best samme dag de er laget.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift