Marengsringer med sjokolade

Annonse: Karo Pharma

God 2. advent!

Marengs er noe mange er glad i, og ekstra gode blir de om de dyppes i sjokolade!

 

 

Oppskriften finner du også i juleheftet som jeg har laget i samarbeid med Karo Pharma som fører serien Apro tradisjoner, og som du kan få med deg gratis fra de fleste apotekene i Norge.

 

 

 

I serien Apro tradisjoner finner du blant annet kremortartari, som jeg har brukt i marengsen for å få den til å holde fasongen enda bedre. 

 

 

 

Marengsene er lettvinte å lage og har god holdbarhet om de oppbevares kjølig i en tett kakeboks.

 

 

Ingredienser:

4 eggehviter
0,5 ts kremortartari
1 ts vaniljesukker
175 g sukker

Pynt:
150 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett kremortartari og pisk videre til eggehvitene er forvandlet til hvitt skum. Tilsett vaniljesukker og deretter sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre i 4-5 minutter til marengsen er tykk og blank.

Sprøyt ut marengsen på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek marengsen ved 100°C ca 1,5 – 2 timer. La de deretter tørke i ettervarmen noen timer.

 

 

Marengsringene er ferdigstekt når de løsner lett fra bakepapiret.

 

 

Dypp marengsen i smeltet sjokolade og la de ligge kjølig på bakepapiret til sjokoladen har stivnet.

 

 


Tips:

Kremortartari (kalles også vinsten) er med på å stabilisere eggehvitene ved pisking slik at skummet blir stivere.

 

 

Husk at både bolle og elektrisk visp må være helt rene og fettfrie for at marengsen skal bli stiv.

Jeg har brukt sprøytetippen 1M fra Wilton ved utsprøyting av marengsringene.

Marengs bør stekes på lav temperatur slik at hvitfargen beholdes. Det går fint å steke to plater samtidig i ovnen. Bruk da varmluftsfunksjonen på ovnen slik at alle marengsene blir jevnt stekt.

Marengsringene som er dyppet i sjokolade bør oppbevares kjølig i en tett boks.
 


Ha en finfin 2. adventssøndag!

Jeg er tilbake i kveld med ny trekning og gave fra julekalenderen.  Smile


Marengsringer med sjokolade
Ingredienser

4 eggehviter
0,5 ts kremortartari
1 ts vaniljesukker
175 g sukker

Pynt:
150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett kremortartari og pisk videre til eggehvitene er forvandlet til hvitt skum. Tilsett vaniljesukker og deretter sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre i 4-5 minutter til marengsen er tykk og blank.

Sprøyt ut marengsen på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek marengsen ved 100°C ca 1,5 – 2 timer. La de deretter tørke i ettervarmen noen timer. Marengsringene er ferdigstekt når de løsner lett fra bakepapiret.

Dypp marengsen i smeltet sjokolade og la de ligge kjølig på bakepapiret til sjokoladen har stivnet.

Tips

Kremortartari (kalles også vinsten) er med på å stabilisere eggehvitene ved pisking slik at skummet blir stivere.

Husk at både bolle og elektrisk visp må være helt rene og fettfrie for at marengsen skal bli stiv.

Jeg har brukt sprøytetippen 1M fra Wilton ved utsprøyting av marengsringene.

Marengs bør stekes på lav temperatur slik at hvitfargen beholdes. Det går fint å steke to plater samtidig i ovnen. Bruk da varmluftsfunksjonen på ovnen slik at alle marengsene blir jevnt stekt.

Marengsringene som er dyppet i sjokolade bør oppbevares kjølig i en tett boks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift