Brukere online: 1936
Brukere i dag: 38081
Brukere siste 7 dager: 196475
Annonse: Karo Pharma
God 2. advent!
Marengs er noe mange er glad i, og ekstra gode blir de om de dyppes i sjokolade!
Oppskriften finner du også i juleheftet som jeg har laget i samarbeid med Karo Pharma som fører serien Apro tradisjoner, og som du kan få med deg gratis fra de fleste apotekene i Norge.
I serien Apro tradisjoner finner du blant annet kremortartari, som jeg har brukt i marengsen for å få den til å holde fasongen enda bedre.
Marengsene er lettvinte å lage og har god holdbarhet om de oppbevares kjølig i en tett kakeboks.
Ingredienser:
♥ 4 eggehviter
♥ 0,5 ts kremortartari
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 175 g sukker
Pynt:
♥ 150 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett kremortartari og pisk videre til eggehvitene er forvandlet til hvitt skum. Tilsett vaniljesukker og deretter sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre i 4-5 minutter til marengsen er tykk og blank.
Sprøyt ut marengsen på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek marengsen ved 100°C ca 1,5 – 2 timer. La de deretter tørke i ettervarmen noen timer.
Marengsringene er ferdigstekt når de løsner lett fra bakepapiret.
Dypp marengsen i smeltet sjokolade og la de ligge kjølig på bakepapiret til sjokoladen har stivnet.
Tips:
♥ Kremortartari (kalles også vinsten) er med på å stabilisere eggehvitene ved pisking slik at skummet blir stivere.
♥ Husk at både bolle og elektrisk visp må være helt rene og fettfrie for at marengsen skal bli stiv.
♥ Jeg har brukt sprøytetippen 1M fra Wilton ved utsprøyting av marengsringene.
♥ Marengs bør stekes på lav temperatur slik at hvitfargen beholdes. Det går fint å steke to plater samtidig i ovnen. Bruk da varmluftsfunksjonen på ovnen slik at alle marengsene blir jevnt stekt.
♥ Marengsringene som er dyppet i sjokolade bør oppbevares kjølig i en tett boks.
Ha en finfin 2. adventssøndag!
Jeg er tilbake i kveld med ny trekning og gave fra julekalenderen.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 eggehviter
♥ 0,5 ts kremortartari
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 175 g sukker
Pynt:
♥ 150 g kokesjokolade
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett kremortartari og pisk videre til eggehvitene er forvandlet til hvitt skum. Tilsett vaniljesukker og deretter sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre i 4-5 minutter til marengsen er tykk og blank.
Sprøyt ut marengsen på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek marengsen ved 100°C ca 1,5 – 2 timer. La de deretter tørke i ettervarmen noen timer. Marengsringene er ferdigstekt når de løsner lett fra bakepapiret.
Dypp marengsen i smeltet sjokolade og la de ligge kjølig på bakepapiret til sjokoladen har stivnet.
♥ Kremortartari (kalles også vinsten) er med på å stabilisere eggehvitene ved pisking slik at skummet blir stivere.
♥ Husk at både bolle og elektrisk visp må være helt rene og fettfrie for at marengsen skal bli stiv.
♥ Jeg har brukt sprøytetippen 1M fra Wilton ved utsprøyting av marengsringene.
♥ Marengs bør stekes på lav temperatur slik at hvitfargen beholdes. Det går fint å steke to plater samtidig i ovnen. Bruk da varmluftsfunksjonen på ovnen slik at alle marengsene blir jevnt stekt.
♥ Marengsringene som er dyppet i sjokolade bør oppbevares kjølig i en tett boks.
6 kommentarer
Skal de stekes midt i ovnen?
Skal de stekes midt i ovnen?
Er det samme temperatur ved
Er det samme temperatur ved varmluft ?
Blir de littt seige inni ?
Blir de littt seige inni ?
Hvis jeg skal gi de vekk i
Hvis jeg skal gi de vekk i julegave, går det bra å lage de nå?
Det var for mye syre , synes
Det var for mye syre , synes de MÅ være MYE MINDRE cream of tartar Den ØDELEGGER smaken
Hvor får man kjøpt
Hvor får man kjøpt kremortartari? :-)
Skriv ny kommentar