Brukere online: 1668
Brukere i dag: 9348
Brukere siste 7 dager: 195543
Dette er en superlettvint dessert, som likevel ser veldig elegant ut og som derfor passer å servere til fine anledninger! Desserten egner seg også godt hvis du skal servere mange personer og vil gjøre alt klart dagen i forveien.
Jeg har brukt ferdigkjøpte sjokoladeskåler som jeg fyller med hjemmelaget hvit sjokolademousse.
Oppskriften gir ca. 6 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 6 stk ferdigkjøpte sjokoladeskåler (se tips)
Hvit sjokolademousse:
♥ 1,5 dl helmelk
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl kremfløte
Pynt:
♥ 6 stk sjokoladeplater eller annen sjokoladepynt
Fremgangsmåte:
Hvit sjokolademousse:
Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur.
Pisk kremfløten til krem og vend i den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også i vanilje.
Fylle i sjokoladeskålene:
Sett sjokoladeskålene på et brett dekket med bakepapir. Fordel den hvite sjokoladekremen i sjokoladeskålene så de blir helt fulle uten at det renner over. Sett brettet med sjokoladeskålene i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.
Dagen etter pynter du med sjokolade på toppen, og desserten er klar til servering!
Tips:
♥ Sjokoladeskåler fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Se i hyllene for desserter og bakevarer. 1 pk av den typen jeg kjøpte inneholder 8 stk sjokoladeskåler.
♥ Se også andre varianter her på Det søte liv: Sjokoladeskåler med sjokolademousse (samme type sjokoladeskåler fylt med mørk sjokolademousse), Luksuriøs mokkamousse (mokkamousse fylt i luksuriøse tulipan-sjokoladeskåler) og Hvit sjokolademousse med bær (samme hvite sjokolademousse servert direkte fra dessertskåler).
♥ Det går an å lage hjemmelagede sjokoladeskåler - det skal jeg vise dere snart...
Lekre saker!
Come closer...
Mmmm, superluftig hvit sjokolademousse som smaker perfekt sammen med mørk sjokolade...
..sukk...
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 stk ferdigkjøpte sjokoladeskåler (se tips)
Hvit sjokolademousse:
♥ 1,5 dl helmelk
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl kremfløte
Pynt:
♥ 6 stk sjokoladeplater eller annen sjokoladepynt
Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur.
Pisk kremfløten til krem og vend i den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også i vanilje.
Sett sjokoladeskålene på et brett dekket med bakepapir. Fordel den hvite sjokoladekremen i sjokoladeskålene så de blir helt fulle uten at det renner over. Sett brettet med sjokoladeskålene i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.
Dagen etter pynter du med sjokolade på toppen, og desserten er klar til servering!
♥ Sjokoladeskåler fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Se i hyllene for desserter og bakevarer. 1 pk av den typen jeg kjøpte inneholder 8 stk sjokoladeskåler.
♥ Se også andre varianter her på Det søte liv: Sjokoladeskåler med sjokolademousse (samme type sjokoladeskåler fylt med mørk sjokolademousse), Luksuriøs mokkamousse (mokkamousse fylt i luksuriøse tulipan-sjokoladeskåler) og Hvit sjokolademousse med bær (samme hvite sjokolademousse servert direkte fra dessertskåler).
♥ Det går an å lage hjemmelagede sjokoladeskåler - det skal jeg vise dere snart...
3 kommentarer
Hvor viser du hvordan man
Hvor viser du hvordan man lager hjemmelagde sjokolade skåler??:)
Se på denne:
Se på denne:
https://www.youtube.com/watch?v=wM_ZyL0FgQQ
Lurer på om du snart kan
Lurer på om du snart kan fortelle oss hvordan du lager sjokoladeskålene? Syns det var en fin oppskrift, og har lyst til å lage det ;)
Skriv ny kommentar