Sjokoladeboller med vaniljekrem


Dette er superluftige sjokoladeboller som jeg har laget med utgangspunkt i oppskriften på Verdens beste boller. Vaniljekremfyllet smaker deilig til, og det gjør også melisglasur og hakkede pekannøtter.

 

 

Oppskriften gir ca. 40 stk.

 

Ingredienser:

1 liter melk
300 g smør
250 g melis
2 dl kakaopulver
 3 ss vaniljesukker
100 g gjær
1,4 kg hvetemel

Fyll:
5 dl vaniljekrem

Pynt:
3 dl melis
2-3 ss vann
75 g pekannøtter

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater.

La bollene heve lunt i 1 time (se tips). 

Stikk et dypt hull i hver bolle med fingrene og fyll dem med vaniljekrem.

Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte (se tips).

Avkjøl bollene helt. Pynt med melisglasur og hakkede pekannøtter.

 

Superlekre boller!  Smile 

 

 

Tips:

Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du baker ut bollene, men etterhevingen er viktig. Jeg lar sjokoladebollene etterheve i 1 time minutter så de blir skikkelig luftige.

 Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. Siden bollene er så brune av sjokoladen, er det ikke like lett å se når bollene er gylne og gjennonstekte. 

Se også Verdens beste sjokoladeboller og Sjokoladeboller med sjokoladefyll, som er basert på samme deig.

 

 

Fristende å forsyne seg...  Yum 

 

 

NAM!

 

 

Sjokoladeboller med vaniljekrem
Ingredienser

1 liter melk
300 g smør
250 g melis
2 dl kakaopulver
3 ss vaniljesukker
100 g gjær
1,4 kg hvetemel

Fyll:
5 dl vaniljekrem

Pynt:
3 dl melis
2-3 ss vann
75 g pekannøtter

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater.

La bollene heve lunt i 1 time (se tips). 

Stikk et dypt hull i hver bolle med fingrene og fyll dem med vaniljekrem.

Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte (se tips).

Avkjøl bollene helt. Pynt med melisglasur og hakkede pekannøtter.

Tips

Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du baker ut bollene, men etterhevingen er viktig. Jeg lar sjokoladebollene etterheve i 1 time minutter så de blir skikkelig luftige.

 Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. Siden bollene er så brune av sjokoladen, er det ikke like lett å se når bollene er gylne og gjennonstekte. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift