Brukere online: 1705
Brukere i dag: 9789
Brukere siste 7 dager: 195554
Dette er superluftige sjokoladeboller som jeg har laget med utgangspunkt i oppskriften på Verdens beste boller. Vaniljekremfyllet smaker deilig til, og det gjør også melisglasur og hakkede pekannøtter.
Oppskriften gir ca. 40 stk.
Ingredienser:
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 100 g gjær
♥ 1,4 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 2-3 ss vann
♥ 75 g pekannøtter
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater.
La bollene heve lunt i 1 time (se tips).
Stikk et dypt hull i hver bolle med fingrene og fyll dem med vaniljekrem.
Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte (se tips).
Avkjøl bollene helt. Pynt med melisglasur og hakkede pekannøtter.
Superlekre boller!
Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du baker ut bollene, men etterhevingen er viktig. Jeg lar sjokoladebollene etterheve i 1 time minutter så de blir skikkelig luftige.
♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. Siden bollene er så brune av sjokoladen, er det ikke like lett å se når bollene er gylne og gjennonstekte.
♥ Se også Verdens beste sjokoladeboller og Sjokoladeboller med sjokoladefyll, som er basert på samme deig.
Fristende å forsyne seg...
NAM!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 100 g gjær
♥ 1,4 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 2-3 ss vann
♥ 75 g pekannøtter
Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater.
La bollene heve lunt i 1 time (se tips).
Stikk et dypt hull i hver bolle med fingrene og fyll dem med vaniljekrem.
Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte (se tips).
Avkjøl bollene helt. Pynt med melisglasur og hakkede pekannøtter.
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du baker ut bollene, men etterhevingen er viktig. Jeg lar sjokoladebollene etterheve i 1 time minutter så de blir skikkelig luftige.
♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. Siden bollene er så brune av sjokoladen, er det ikke like lett å se når bollene er gylne og gjennonstekte.
Skriv ny kommentar