Verdens beste sjokoladeboller


Bland kakao og sjokoladebiter i deigen til Verdens beste boller og få VERDENS BESTE SJOKOLADEBOLLER!

 

 

Oppskriften gir ca. 40 megaluftige boller.

 

Ingredienser:

1 liter melk
300 g smør
250 g melis
2 dl kakaopulver
 3 ss vaniljesukker
100 g gjær
1,4 kg hvetemel

Fyll:
300 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)

Pynt:
melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Kna chocolate chips (eller grovt hakket kokesjokolade) inn i deigen så de blir jevnt fordelt.

Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater.

La bollene heve lunt i 1 time (se tips). 

Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte (se tips).

Avkjøl bollene og sikt over melis til pynt.

 

 

Superlekkert med hvitt melisdryss på de brune sjokoladebollene!

 

 

Tips:

Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

Jeg har brukte amerikanske chocolate chips i disse bollene (fås kjøpt blant annet på ICA, Meny og Ultra), men det går også helt fint å hakke vanlig kokesjokolade i biter.

 

 

Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du baker ut bollene, men etterhevingen er viktig. Jeg lar sjokoladebollene etterheve i 1 time minutter så de blir skikkelig luftige.

 Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. Siden bollene er så brune av sjokoladen, er det ikke like lett å se når bollene er gylne og gjennonstekte. 

Se Sjokoladeboller med vaniljekrem for en deilig vri, og også Sjokoladeboller med sjokoladefyll, som er basert på samme deig, men laget som snurrer med sjokoladefyll i stedet for runde boller med sjokoladebiter.

 

 

Synes du disse sjokoladebollene ser gode ut...??

 

 

Ja, det er de også!   Grin 
 

 

 

Herlig konsistens og masse god sjokoladesmak!

 


For oss som er glade i sjokolade!

 

Yum   Yum   Yum   Yum   Yum  

 

Verdens beste sjokoladeboller
Ingredienser

1 liter melk
300 g smør
250 g melis
2 dl kakaopulver
3 ss vaniljesukker
100 g gjær
1,4 kg hvetemel

Fyll:
300 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Kna chocolate chips (eller grovt hakket kokesjokolade) inn i deigen så de blir jevnt fordelt.

Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater.

La bollene heve lunt i 1 time (se tips). 

Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte (se tips).

Avkjøl bollene og sikt over melis til pynt.

Tips

Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

Jeg har brukte amerikanske chocolate chips i disse bollene (fås kjøpt blant annet på ICA, Meny og Ultra), men det går også helt fint å hakke vanlig kokesjokolade i biter.

Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du baker ut bollene, men etterhevingen er viktig. Jeg lar sjokoladebollene etterheve i 1 time minutter så de blir skikkelig luftige.

 Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. Siden bollene er så brune av sjokoladen, er det ikke like lett å se når bollene er gylne og gjennonstekte. 

Se også Sjokoladeboller med sjokoladefyll, som er basert på samme deig, men laget som snurrer med sjokoladefyll i stedet for runde boller med sjokoladebiter.

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift