Brukere online: 506
Brukere i dag: 439
Brukere siste 7 dager: 195692
Hei dere!
På tide med en ny, skikkelig DIGG kakeoppskrift her på Det søte liv!
Denne Oreokaken inneholder både et deilig karamellfyll og et kremete sjokoladefyll. Dobbel lykke!
Du trenger ikke stekeovn for å lage denne kaken og bare 5 ingredienser (+ et lite dryss maldonsalt).
Kaken er lett å lage og blir en skikkelig godbit!
Ingredienser:
Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør
Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte
Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt
Fremgangsmåte:
Bunn:
Knus oreokjeksen i en food processor.
Smelt smøret og bland med kjekssmulene.
Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.
Karamellfyll:
Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.
La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen.
Sett formen i fryseren i 30 minutter.
Sjokoladefyll:
Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.
Før servering:
Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.
Skjær kaken i serveringsstykker og nyt!
Lekkert med to lag fyll i denne terten.
Og Oreokjeks i bunnen kan vel ikke bli feil..!
Tips:
♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses.
♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker.
♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her!
Dette er en deilig og syndig kake..
Men en liten bit kan vel ikke skade...
ENJOY!
Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør
Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte
Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt
Bunn:
Knus oreokjeksen i en food processor. Smelt smøret og bland med kjekssmulene. Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.
Karamellfyll:
Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.
La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen. Sett formen i fryseren i 30 minutter.
Sjokoladefyll:
Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.
Før servering:
Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.
♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses.
♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker.
♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her!
12 kommentarer
Denne så lekker ut, men
Denne så lekker ut, men hvordan får du den ut av formen uten at den blir ødelagt? Går det like fint å servere den i formen eller blir det vanskelig å få hele stykker av den da? Jeg har ikke terteform man kan ta bunnen ut av hvis det er det du har brukt :) Evnt lage den i vanlig springform, som en type ostekake, hva blir best?
Hei, jeg lot kaken stå i
Hei, jeg lot kaken stå i kjøleskapet over natten. Dagen etter var den helt stiv og kunne lett vippes ut av formen. Jeg brukte her en terteform av silikon. Mulig den ville vært vanskeligere å få ut med annen type form.
Det går uansett fint å lage kaken i vanlig springform, men press da kjeksblandingen godt ut i sidene og oppover kanten så formen blir tett. La den fylte kaken stå i kjøleskapet over natten, så går det fint å flytte kaken over på et kakefat.
Denne kaken ser så lekkert ut
Denne kaken ser så lekkert ut! Jeg må bake denne kake:) Takk for mange gode oppskrifter:)
Takk Rakel! :-)
Takk Rakel! :-)
Ja, denne kaken ser lekker ut og er supergod på smak!!
Hei.
Hei.
Denne ser nydelig ut. Jeg lurer på om fløten kan byttes ut med soyafløte/havrefløte? Da kan jeg bruke sjokolade uten melk da jeg har mange med melkeallergi i familien.
Kjersti
Hei. Bruker du demerarasukker
Hei. Bruker du demerarasukker eller brunt sukker i sånn pose som er litt fuktig?
Heiholder på å lage kaken nå
Heiholder på å lage kaken nå, er kommet til karamellen, men min karamell er myyye mørkere enn din som vises på bildet....har fulgt oppskriften helt nøyaktig. Den er ok på smak, litt bitter....har rørt hele tiden, så tror ikke noe har svidd seg.....hva tror du kan ha sjedd?
Fantastisk god kake!
Fantastisk god kake!
Hei! Kaken var fantastisk god
Hei! Kaken var fantastisk god men det ble lite karamellfyll så jeg doblet mengden for at det skulle bli som på bildet. Bare et tips:)
Har akkurat laget denne, og
Har akkurat laget denne, og karamellfyllet er bare halvparten så tykt som på kaken på bildene. Sjokoladekremen er også litt lavere, slik at det er 1 cm igjen opp til kanten av kaken. Ser at karamellfyllet måtte vært doblet for å være like tykt lag som på bildene.
Karamellfyllet ble MYYYYYE…
Karamellfyllet ble MYYYYYE mørkere enn på bildet,og jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke?? Hva kan ha skjedd?
Hei. Er det noe feil med…
Hei. Er det noe feil med karamellfyllet i denne oppskriften? Det blir veldig mye mørkere og mindre mengde enn på bildet! Ser mange kommenterer det samme. Håper du kan hjelpe! Har laget kaken veldig mange ganger, samme resultat hver gang.
Skriv ny kommentar