Brukere online: 2569
Brukere i dag: 25280
Brukere siste 7 dager: 197669
Pepperkaketrøfler er nydelig konfekt til jul!
PS: Superlette å lage
Ingredienser:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade (se tips)
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 dl melis
Pynt:
150 g pepperkaker
Fremgangsmåte:
Kok opp kremfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Tilsett krydder og melis og rør til melisen har løst seg helt opp.
Sett kjelen i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten. Sjokoladeblandingen vil da ha stivnet.
Knus pepperkakene i food processor og legg smulene over på et fat eller tallerken.
Ta kjelen med sjokoladetrøffelen ut av kjøleskapet. Bruk en skje til å grave ut valnøttstor klumper og trill sjokoladetrøffelen til runde kuler som deretter rulles i pepperkakesmulene.
Gjenta til du har brukt opp hele sjokoladeblandingen (se tips).
NAM!
Oppbevar pepperkaketrøflene i en boks i kjøleskapet.
Tips:
♥ Jeg brukte 100 g vanlig kokesjokolade og 200 g lys kokesjokolade, for å få litt mildere sjokoladesmak. Velg det du liker best!
♥ Det er en nokså klissete affære å trille sjokolademassen til kuler, så vask hendene ofte..
♥ Pepperkaketrøflene holder seg gode i flere uker i kjøleskapet. Jeg synes det er godt å la et fat med pepperkakekuler stå i romtemperatur i en halvtime før servering, så de blir bløtere.
DIGG!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade (se tips)
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 dl melis
Pynt:
150 g pepperkaker
Kok opp kremfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Tilsett krydder og melis og rør til melisen har løst seg helt opp. Sett kjelen i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten. Sjokoladeblandingen vil da ha stivnet.
Knus pepperkakene i food processor og legg smulene over på et fat eller tallerken.
Ta kjelen med sjokoladetrøffelen ut av kjøleskapet. Bruk en skje til å grave ut valnøttstor klumper og trill sjokoladetrøffelen til runde kuler som deretter rulles i pepperkakesmulene. Gjenta til du har brukt opp hele sjokoladeblandingen (se tips).
Oppbevar pepperkaketrøflene i en boks i kjøleskapet.
♥ Jeg brukte 100 g vanlig kokesjokolade og 200 g lys kokesjokolade, for å få litt mildere sjokoladesmak. Velg det du liker best!
♥ Det er en nokså klissete affære å trille sjokolademassen til kuler, så vask hendene ofte..
♥ Pepperkaketrøflene holder seg gode i flere uker i kjøleskapet. Jeg synes det er godt å la et fat med pepperkakekuler stå i romtemperatur i en halvtime før servering, så de blir bløtere.
6 kommentarer
Åhh! Jeg var usikker på om
Åhh! Jeg var usikker på om jeg skulle lage trøfler i år, men disse så jo kjempe spennende ut, så det må nok bli trøfler i år nå!
Jeg synes det ble for kraftig
Jeg synes det ble for kraftig kryddersmak, så jeg byttet ut krydderet med vanilje og chili og litt maldonsalt . De ble gode
Kan man bytte ut
Kan man bytte ut kokesjokolade med melkesjokolade?
hvor lenge holder de seg i
hvor lenge holder de seg i kjøleskapet
Det står at de holder seg
Det står at de holder seg flere uker i kjøleskapet. Anbefalt oppbevaring er i en tett boks :) Jeg laget de selv i fjor og de er kjempegode!
Hei! Noen som vet hvor mange
Hei! Noen som vet hvor mange kuler denne oppskriften tilsvarer? Skal handle inn til juleverksted :)
Skriv ny kommentar