Sjokoladecupcakes med vanilje-mascarponekrem


Hva sier du til noen deilige, luftige sjokolademuffins med fløyelsmyk vanilje-mascarponekrem?

Ja takk, sier nå jeg! Icon e biggrin

 

 

Oppskriften gir 12-14 cupcakes.


Ingredienser:

Sjokolademuffins:
♥ 120 g smør
♥ 60 g kokesjokolade (70% kakaoinnhold) 
♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 120 g rømme
♥ 40 g kakao
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g hvetemel

Mascarponekrem med vanilje:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g mascarponeost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta

 

Fremgangsmåte:

Sjokolademuffins:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker tykt og luftig. Bland inn vaniljeekstrakt og sjokoladesmøret. Rør deretter inn rømmen.

Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i røren til slutt.

Ha papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C til de er gjennomstekte, ca. 15-18 minutter. Avkjøl muffinsene på rist til de er helt kalde. 

 


Mascarponekrem med vanilje:

Pisk kremfløte, mascarponeost og melis til du får en tykk, myk krem. Vend inn vaniljepasta (se tips).

 


Jeg lagde dobbel porsjon mascarponekrem, men det er ikke nødvendig for å få nok til en fin rosett på hver muffins. 

 

Ha mascarponekremen i en kakesprøyte.

 

 

Sprøyt vakre rosetter på toppen av hver sjokolademuffins.

Oppbevares kjølig frem til servering. 

 

 

Vær så god, forsyn deg  Heart 

 

 

Tips:

♥ Merk at disse sjokolademuffinsene blir veldig luftige og nærmest litt porøse. Det er slik de skal være.

 

 

♥ Det er viktig at du steker dem i muffinsbrett slik at de holder fasongen under stekingen. Det er også viktig at du lar dem bli helt kalde før du pynter med mascarponekrem, ellers kommer kremen til å smelte og bli rennende.

♥ Jeg brukte seterrømme i denne oppskriften, men lettrømme går også bra å bruke. 

♥ Vaniljepasta (vanilla paste) gir veldig god vaniljesmak på mascarponekremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (merke Dr Oetker). Du kan alternativt bruke frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt eller eventuelt vaniljesukker, men personlig synes jeg vaniljepasta gir klart best resultat til denne kremen. 

♥ Denne porsjonen mascarponekrem gir nok mengde til en liten rosett på hver muffins. Ønsker du større topp, må du doble oppskriften på kremen.

♥ Pynt gjerne cupcakesene med noen friske bær før servering.

♥ Se også oppskrift på fantastisk gode Sjokoladecupcakes med sjokolade-mascarponekrem

 

 

Yum  Yum  Yum 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Sjokoladecupcakes med vanilje-mascarponekrem
Ingredienser

Sjokolademuffins:
♥ 120 g smør
♥ 60 g kokesjokolade (70% kakaoinnhold) 
♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 120 g rømme
♥ 40 g kakao
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g hvetemel

Mascarponekrem med vanilje:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g mascarponeost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta

Fremgangsmåte

Sjokolademuffins:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker tykt og luftig. Bland inn vaniljeekstrakt og sjokoladesmøret. Rør deretter inn rømmen.

Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i røren til slutt.

Ha papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C til de er gjennomstekte, ca. 15-18 minutter. Avkjøl muffinsene på rist til de er helt kalde. 

Mascarponekrem med vanilje:
Pisk kremfløte, mascarponeost og melis til du får en tykk, myk krem. Vend inn vaniljepasta (se tips).

Ha mascarponekremen i en kakesprøyte og sprøyt vakre rosetter på toppen av hver sjokolademuffins.

Oppbevares kjølig frem til servering. 

Tips

♥ Merk at disse sjokolademuffinsene blir veldig luftige og nærmest litt porøse. Det er slik de skal være. Det er viktig at du steker dem i muffinsbrett slik at de holder fasongen under stekingen. Det er også viktig at du lar dem bli helt kalde før du pynter med mascarponekrem, ellers kommer kremen til å smelte og bli rennende.

♥ Jeg brukte seterrømme i denne oppskriften, men lettrømme går også bra å bruke. 

♥ Vaniljepasta (vanilla paste) gir veldig god vaniljesmak på mascarponekremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (merke Dr Oetker). Du kan alternativt bruke frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt eller eventuelt vaniljesukker, men personlig synes jeg vaniljepasta gir klart best resultat til denne kremen. 

♥ Denne porsjonen mascarponekrem gir nok mengde til en liten rosett på hver muffins. Ønsker du større topp, må du doble oppskriften på kremen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Kan jeg lage disse fredag hvis de skal serveres på søndag? Er det best å vente med å ta på macarponekremen til søndag? Kan evt kremen lages på fredag og oppbevares i en boks?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift