Brukere online: 377
Brukere i dag: 681
Brukere siste 7 dager: 195672
Heisan!
Her kommer en ny, herlig festkake. Vi er jo midt i festkakesesongen, så da er det jo bare å kjøre på med festkaker..
Nå må det jo sies at jeg lagde denne kaken på en helt vanlig helgedag uten at det var noen festlig anledning, så det går også an..
Kaken består av myke, lyse kakebunner, som gjør at blåbærene skaper en stilig fargekontrast.
Jeg har fylt kaken med ostekrem og hjemmelaget sitronkrem (lemon curd), og så dekket hele kaken med ostekrem og pyntet med masse blåbær.
Vakker kake med frisk og deilig smakskombinasjon!
Ingredienser:
Blåbærkakebunner:
♥ 4 egg
♥ 600 g sukker
♥ 600 g rømme (se tips)
♥ skall av 2 sitroner
♥ 4 ts bakepulver
♥ 500 g hvetemel
- -
♥ 350 g blåbær (se tips)
♥ 1 ss hvetemel
Sitronfyll:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør
Ostekrem:
♥ 200 g smør
♥ 300 g kremost
♥ 400 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ 250 g blåbær
Fremgangsmåte:
Start kvelden i forveien med å gjøre klar sitronkremen:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. (Bollen skal ikke komme i kontakt med vannet, kun varmes opp av dampen).
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping, helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.
Avkjøl sitronkremen og ha den deretter i en skål og dekk til med plastfolie. Sett bollen i kjøleskapet til dagen etter.
Blåbærkakebunner:
Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn rømme, revet sitronskall og bakepulver. Bland inn hvetemelet og rør til deigen blir jevn og klumpfri.
Ha blåbærene i en bolle og dryss over 1 ss hvetemel. Rør litt rundt så blåbærene blir dekket med litt mel (dette forhindrer at alle blåbærene synker til bunns i kakene under stekingen). Vend blåbærene deretter inn i deigen med en slikkepott (rør forsiktig så blåbærene ikke knuser).
Fordel deigen jevnt i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter (sjekk med kakenål at kakene er helt gjennomstekte før du tar dem ut av ovnen). Avkjøl kakene i formene til de er helt kalde (de kan gjerne stå innpakket i plast til dagen etter).
Ostekrem:
Pisk sammen ingrediensene til en luftig ostekrem. Husk at både kremost og smøret bør være romtempererte og bløte, slik at det ikke blir klumper i ostekremen. Sett ostekremen i kjøleskapet til den får passe tykke smørekonsistens.
Montering:
Løsne kakebunnene fra kakeformene og fjern bakepapiret. Skjær vekk den brune toppen på kakene og del deretter hver av kakene på midten så du får 4 kakebunner.
Legg kakebunnene sammen med først et tynt lag ostekrem og deretter sitronkrem imellom hvert av kakelagene.
Gjenta med alle kakebunnene så du får 3 lag med fyll.
Dekk hele kaken med ostekrem.
Pynt kaken med friske blåbær til slutt.
Superflott kake er klar!
Tips:
♥ Jeg bruker store blåbær til denne kaken fordi de holder mer på blåfargen enn skogsblåbær. Da får du lyse kakebunner, men tydelige blå flekker der blåbærene er.
♥ Du kan bruke seterrømme eller lettrømme. 6oo g tilsvarer 2 bokser.
♥ Jeg pleier å gjøre klar både sitronkremen og kakebunnene kvelden i forveien. Husk å pakke kakebunnene inn i plast så de ikke blir tørre. Jeg passer også på å ta smøret til ostekremen ut av kjøleskapet slik at det blir mykt til dagen etter.
♥ Dagen etter går det raskt å piske opp ostekremen og gjøre klar kaken.
Aah, fantastisk kake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Blåbærkakebunner:
♥ 4 egg
♥ 600 g sukker
♥ 600 g rømme (se tips)
♥ skall av 2 sitroner
♥ 4 ts bakepulver
♥ 500 g hvetemel
- -
♥ 350 g blåbær (se tips)
♥ 1 ss hvetemel
Sitronfyll:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør
Ostekrem:
♥ 200 g smør
♥ 300 g kremost
♥ 400 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ 250 g blåbær
Start kvelden i forveien med å gjøre klar sitronkremen:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. (Bollen skal ikke komme i kontakt med vannet, kun varmes opp av dampen).
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping, helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.
Avkjøl sitronkremen og ha den deretter i en skål og dekk til med plastfolie. Sett bollen i kjøleskapet til dagen etter.
Blåbærkakebunner:
Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn rømme, revet sitronskall og bakepulver. Bland inn hvetemelet og rør til deigen blir jevn og klumpfri.
Ha blåbærene i en bolle og dryss over 1 ss hvetemel. Rør litt rundt så blåbærene blir dekket med litt mel (dette forhindrer at alle blåbærene synker til bunns i kakene under stekingen). Vend blåbærene deretter inn i deigen med en slikkepott (rør forsiktig så blåbærene ikke knuser).
Fordel deigen jevnt i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter (sjekk med kakenål at kakene er helt gjennomstekte før du tar dem ut av ovnen). Avkjøl kakene i formene til de er helt kalde (de kan gjerne stå innpakket i plast til dagen etter).
Ostekrem:
Pisk sammen ingrediensene til en luftig ostekrem. Husk at både kremost og smøret bør være romtempererte og bløte, slik at det ikke blir klumper i ostekremen. Sett ostekremen i kjøleskapet til den får passe tykke smørekonsistens.
Montering:
Løsne kakebunnene fra kakeformene og fjern bakepapiret. Skjær vekk den brune toppen på kakene og del deretter hver av kakene på midten så du får 4 kakebunner.
Legg kakebunnene sammen med først et tynt lag ostekrem og deretter sitronkrem imellom hvert av lagene. Dekk hele kaken med ostekrem. Pynt kaken med friske blåbær til slutt.
♥ Jeg bruker store blåbær til denne kaken fordi de holder mer på blåfargen enn skogsblåbær. Da får du lyse kakebunner, men tydelige blå flekker der blåbærene er.
♥ Du kan bruke seterrømme eller lettrømme. 6oo g tilsvarer 2 bokser.
♥ Jeg pleier å gjøre klar både sitronkremen og kakebunnene kvelden i forveien. Husk å pakke kakebunnene inn i plast så de ikke blir tørre. Jeg passer også på å ta smøret til ostekremen ut av kjøleskapet slik at det blir mykt til dagen etter.
♥ Dagen etter går det raskt å piske opp ostekremen og gjøre klar kaken.
6 kommentarer
Ser nydelig ut! Kan den
Ser nydelig ut! Kan den fryses??
Den gleder jeg meg til å
Den gleder jeg meg til å smake kan hele kaka monteres dagen før den skal serveres? Står den seg i kjøleskapet?
Kan hele kaken monteres dagen
Kan hele kaken monteres dagen før?
Denne er nydelig god.
Denne er nydelig god.
Hei, hvor høy blir kaken…
Hei, hvor høy blir kaken sånn ca?
kan kaken fryses?
Kan kaka monteres dagen før…
Kan kaka monteres dagen før servering?
Skal ha den med på jobb på mandag,men å stå opp kl 5 for å sette den sammen frista ikke så veldig
Skriv ny kommentar