Brukere online: 882
Brukere i dag: 4097
Brukere siste 7 dager: 195448
Hva sier du til noen deilige, luftige sjokolademuffins med fløyelsmyk vanilje-mascarponekrem?
Ja takk, sier nå jeg!
Oppskriften gir 12-14 cupcakes.
Ingredienser:
Sjokolademuffins:
♥ 120 g smør
♥ 60 g kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 120 g rømme
♥ 40 g kakao
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g hvetemel
Mascarponekrem med vanilje:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g mascarponeost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta
Fremgangsmåte:
Sjokolademuffins:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker tykt og luftig. Bland inn vaniljeekstrakt og sjokoladesmøret. Rør deretter inn rømmen.
Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i røren til slutt.
Ha papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C til de er gjennomstekte, ca. 15-18 minutter. Avkjøl muffinsene på rist til de er helt kalde.
Mascarponekrem med vanilje:
Pisk kremfløte, mascarponeost og melis til du får en tykk, myk krem. Vend inn vaniljepasta (se tips).
Jeg lagde dobbel porsjon mascarponekrem, men det er ikke nødvendig for å få nok til en fin rosett på hver muffins.
Ha mascarponekremen i en kakesprøyte.
Sprøyt vakre rosetter på toppen av hver sjokolademuffins.
Oppbevares kjølig frem til servering.
Vær så god, forsyn deg
Tips:
♥ Merk at disse sjokolademuffinsene blir veldig luftige og nærmest litt porøse. Det er slik de skal være.
♥ Det er viktig at du steker dem i muffinsbrett slik at de holder fasongen under stekingen. Det er også viktig at du lar dem bli helt kalde før du pynter med mascarponekrem, ellers kommer kremen til å smelte og bli rennende.
♥ Jeg brukte seterrømme i denne oppskriften, men lettrømme går også bra å bruke.
♥ Vaniljepasta (vanilla paste) gir veldig god vaniljesmak på mascarponekremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (merke Dr Oetker). Du kan alternativt bruke frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt eller eventuelt vaniljesukker, men personlig synes jeg vaniljepasta gir klart best resultat til denne kremen.
♥ Denne porsjonen mascarponekrem gir nok mengde til en liten rosett på hver muffins. Ønsker du større topp, må du doble oppskriften på kremen.
♥ Pynt gjerne cupcakesene med noen friske bær før servering.
♥ Se også oppskrift på fantastisk gode Sjokoladecupcakes med sjokolade-mascarponekrem.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokolademuffins:
♥ 120 g smør
♥ 60 g kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 120 g rømme
♥ 40 g kakao
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g hvetemel
Mascarponekrem med vanilje:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g mascarponeost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta
Sjokolademuffins:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker tykt og luftig. Bland inn vaniljeekstrakt og sjokoladesmøret. Rør deretter inn rømmen.
Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i røren til slutt.
Ha papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C til de er gjennomstekte, ca. 15-18 minutter. Avkjøl muffinsene på rist til de er helt kalde.
Mascarponekrem med vanilje:
Pisk kremfløte, mascarponeost og melis til du får en tykk, myk krem. Vend inn vaniljepasta (se tips).
Ha mascarponekremen i en kakesprøyte og sprøyt vakre rosetter på toppen av hver sjokolademuffins.
Oppbevares kjølig frem til servering.
♥ Merk at disse sjokolademuffinsene blir veldig luftige og nærmest litt porøse. Det er slik de skal være. Det er viktig at du steker dem i muffinsbrett slik at de holder fasongen under stekingen. Det er også viktig at du lar dem bli helt kalde før du pynter med mascarponekrem, ellers kommer kremen til å smelte og bli rennende.
♥ Jeg brukte seterrømme i denne oppskriften, men lettrømme går også bra å bruke.
♥ Vaniljepasta (vanilla paste) gir veldig god vaniljesmak på mascarponekremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (merke Dr Oetker). Du kan alternativt bruke frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt eller eventuelt vaniljesukker, men personlig synes jeg vaniljepasta gir klart best resultat til denne kremen.
♥ Denne porsjonen mascarponekrem gir nok mengde til en liten rosett på hver muffins. Ønsker du større topp, må du doble oppskriften på kremen.
5 kommentarer
kan man bruke vaniljeessens?
kan man bruke vaniljeessens?
Ja det går
Ja det går
Hvor mange cupcakes blir det
Hvor mange cupcakes blir det av denne oppskriften ca?
Beklager, fant svaret nå :D
Beklager, fant svaret nå :D
Kan jeg lage disse fredag
Kan jeg lage disse fredag hvis de skal serveres på søndag? Er det best å vente med å ta på macarponekremen til søndag? Kan evt kremen lages på fredag og oppbevares i en boks?
Skriv ny kommentar