Brukere online: 1765
Brukere i dag: 38911
Brukere siste 7 dager: 196226
Bringebærcoulis er en nydelig bringebærsaus som smaker fantastisk som tilbehør til mange slags kaker og desserter - alt fra konfektkaker, ostekaker, iskaker, iskrem, panna cotta osv. osv...
Lett å lage, og du kan bruke enten friske eller frosne bringebær!
Se også oppskrift på Bringebærsaus, som ligner denne, men som jeg har smaksatt med vanilje.
Ingredienser:
♥ 500 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
Ha bringebærene i en kjele.
Du kan bruke friske bringebær.
Eller du kan bruke frosne bringebær.
Resultatet blir like bra i begge tilfeller.
Tilsett sukker, vann og sitronsaft. Varm opp bærene under omrøring.
Når bringebærene er myke og varme og sukkeret har løst seg opp, kjører du bringebærblandingen i en food processor slik at alle klumper fjernes.
Press så bringebærsausen gjennom en sikt så alle bringebærfrø fjernes.
Press godt med en skje så du får med deg mest mulig av den deilige bringebærsausen.
Husk også å få med deg bringebærsausen på undersiden av sikten.
Og vips så har du en lekker dessertsaus med alldeles nydelig bringebærsmak!
Tips:
♥ Bringebærcoulis holder seg god i mange dager i kjøleskapet. Kan også fryses.
♥ Hvis du lager bringebærcoulisen litt søtere og deretter har sausen i en iskremmaskin, får du en nydelig bringebærsorbet!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss sitronsaft
Ha bringebærene i en kjele. Du kan bruke friske bringebær eller du kan bruke frosne bringebær. Resultatet blir like bra i begge tilfeller.
Tilsett sukker, vann og sitronsaft. Varm opp bærene under omrøring.
Når bringebærene er myke og varme og sukkeret har løst seg opp, kjører du bringebærblandingen i en food processor slik at alle klumper fjernes. Press så bringebærsausen gjennom en sikt så alle bringebærfrø fjernes. Press godt med en skje så du får med deg mest mulig av den deilige bringebærsausen. Husk også å få med deg bringebærsausen på undersiden av sikten.
Og vips så har du en lekker dessertsaus med alldeles nydelig bringebærsmak!
♥ Bringebærcoulis holder seg god i mange dager i kjøleskapet. Kan også fryses.
♥ Hvis du lager bringebærcoulisen litt søtere og deretter har sausen i en iskremmaskin, får du en nydelig bringebærsorbet!
4 kommentarer
Tusen takk for fin oppskrift!
Tusen takk for fin oppskrift!
Jeg har brukt denne til
Jeg har brukt denne til bløtkake, sjokoladekake og til iskrem. Vidunderlig, 10/10 poeng
Har slått godt an i selskaper. Tusen takk
Mvh. Sigrunn
Hei :) Om det er mulig å
Hei :) Om det er mulig å bruke denne som fyll i senter av en cupcake ?
Hei takk for flott og god…
Hei takk for flott og god oppskrift🤩 har laget den mange ganger. Men har laget den to ganger no i julen, men den blir « uklar»🤔 hva gjør jeg feil??
Linda
Skriv ny kommentar