Brukere online: 1480
Brukere i dag: 39825
Brukere siste 7 dager: 195958
Sponset innlegg.
Gresk yoghurt gjør denne sjokoladekake usedvanlig myk og deilig!
Jeg elsker yoghurtnøtter, så jeg pyntet kaken med det - nam!
Perfekt kake til helgen!
Ingredienser:
Sjokoladekakebunner:
♥ 3 store egg
♥ 1,5 dl matolje
♥ 1,5 dl matfløte
♥ 1,5 dl gresk yoghurt (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl sukker
♥ 80 g smør
♥ 2 dl varm kaffe
♥ 2 dl kakao
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
Sjokoladekrem:
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl gresk yoghurt
♥ 0,5 dl matfløte
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl melis
Pynt:
♥ yoghurtnøtter (se tips)
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, olje, matfløte, gresk yoghurt og vaniljeekstrakt. Rør i sukkeret. Smelt smøret og bland med varm kaffe. Løs opp kakaopulveret i kaffesmøret og ha blandingen deretter i kakerøren.
Bland melet sammen med bakepulver og natron og sikt dette i til slutt. Rør til deigen er klumpfri (den skal være nokså tynn i konsistensen).
Fordel deigen i to runde former som er 24 cm i diameter og er dekket med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene i formene.
Pisk mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til sjokoladekremen (se tips).
Ta kakebunnene ut av formene og sett dem sammen med sjokoladekrem i mellom. Dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen og pynt med yoghurtnøtter.
Tips:
♥ Jeg har brukt ekte gresk yoghurt fra FAGE i denne kaken. Gresk yoghurt FAGE Total fås nå kjøpt i Norge i ulike varianter, både i porsjonspakninger med honning, jordbærsaus eller blåbærsaus, og i naturellvarianter. Alle naturellvarianter kan brukes til denne kaken - altså også de med 0 % fettinnhold. Gresk yoghurt fra FAGE fås kjøpt i mange Meny, Ultra og ICA-butikker rundt omkring i landet.
♥ Hvis du synes kakebunnene hever seg for mye på toppen, kan du bare skjære av litt slik at de blir flate.
♥ Yoghurtnøtter fås kjøpt enten i pakker eller løsvekt i de fleste, store matbutikkene.
Ha en riktig fin fredag!
♥ ♥ ♥ ♥
Denne oppskriften er utviklet som ledd i mitt samarbeide med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er forhandlere av Greek Yogurt FAGE Total i Norge.
Sjokoladekakebunner:
♥ 3 store egg
♥ 1,5 dl matolje
♥ 1,5 dl matfløte
♥ 1,5 dl gresk yoghurt
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl sukker
♥ 80 g smør
♥ 2 dl varm kaffe
♥ 2 dl kakao
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
Sjokoladekrem:
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl gresk yoghurt
♥ 0,5 dl matfløte
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl melis
Pynt:
♥ yoghurtnøtter (se tips)
Visp sammen egg, olje, matfløte, gresk yoghurt og vaniljeekstrakt. Rør i sukkeret. Smelt smøret og bland med varm kaffe. Løs opp kakaopulveret i kaffesmøret og ha blandingen deretter i kakerøren.
Bland melet sammen med bakepulver og natron og sikt dette i til slutt. Rør til deigen er klumpfri (den skal være nokså tynn i konsistensen).
Fordel deigen i to runde former som er 24 cm i diameter og er dekket med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene i formene.
Pisk mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til sjokoladekremen (se tips).
Ta kakebunnene ut av formene og sett dem sammen med sjokoladekrem i mellom. Dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen og pynt med yoghurtnøtter.
♥ Hvis du synes kakebunnene hever seg for mye på toppen, kan du bare skjære av litt slik at de blir flate.
♥ Yoghurtnøtter fås kjøpt enten i pakker eller løsvekt i de fleste, store matbutikkene.
17 kommentarer
Denne må prøves
Denne må prøves
Anbefaler det ja :-)
Anbefaler det ja :-)
Hei! Kan kaken fryses når den
Hei! Kan kaken fryses når den er ferdig satt sammen og glasuren er tatt på? :)
Ja, det går fint :-)
Ja, det går fint :-)
Må testes! Jeg vet ikke om
Må testes! Jeg vet ikke om jeg får plass til å steke to bunner samtidig i ovnen min (med de formene jeg har iallfall). Faller den ene (som ikke stekes først) for mye sammen hvis jeg steker i to omganger?
Neida, det går nok helt fint
Neida, det går nok helt fint å steke kakebunnene en om gangen i ovnen din hvis du ikke får plass til begge to samtidig :)
Hei,
Hei,
Jeg kjøpte gresk yoghurt naturell med 2% fettinnhold, tror du det gjør noe?
Hei!! driver å lager denne
Hei!! driver å lager denne kaken nå, men så stoppet det seg lit ved sjokoladekremen... den kakaoen, er det pulver eller flytende drikke kakao?
Håper på svar!!:)
Det lurer jeg også på! 2 dl
Det lurer jeg også på! 2 dl kakaopulver, eller 2 dl «flytende» kakao? Må vel være pulver/bakekakao?
Hei, kan vaniljesukker
Hei, kan vaniljesukker erstatte vaniljeekstrakt?
Jeg elsker denne kaken :) :)
Jeg elsker denne kaken :) :) :) :)
Bryr meeeeeeg...
Bryr meeeeeeg...
Hei alle sammen.
Hei alle sammen.
Hei! Blir kremen såpass fast
Hei! Blir kremen såpass fast i konsistensen at man kan bruke den i sprøytepose? Har lyst å pynte kaken med roser, bruker da 1M tipp. Hilsen Line
Denne kaken er helt super!
Denne kaken er helt super!
Bruker ofte litt mindre sukker, og litt mer gresk yoghurt da jeg elsker den syrlige smaken, samt den sterke kakao smaken!
Bruker og ofte litt mer gresk yoghurt i kremen!
Denne kaken passer og perfekt i en liten langpanne, er mye enklere! ;)
Denne kaken er fantastisk !
Denne kaken er fantastisk ! (Kommer alltid tilbake til denne siden når søtsuget kaller)
Hei.
Hei.
Jeg vurderer denne kaken til en bursdag denne uka. Men lurer på om det går greit å bytte ut sukker med stevia da vi har en diabetiker som kommer på besøk?
Skriv ny kommentar