Brukere online: 1830
Brukere i dag: 36141
Brukere siste 7 dager: 183653
1 sukkerbrød, 24 cm i diameter (se tips)
Fyll:
1 pk ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano)
Pynt:
1 stor kurv friske jordbær eller
1-2 pk frosne jordbær
1 pk ferdiglaget jordbærgelé (Piano)
Start med å smelte geléen i en kjele ved svak varme til den er tyntflytende og klumpfri. Avkjøl til den er lunken, men fortsatt helt flytende.
Mens geléen avkjøles, fyller du kaken: Ha nederste bunnen på sukkerbrødet på et kakefat og fest en kakering rundt, slik at den strammer godt rundt kakebunnen. Smør halvparten av vaniljekremen over kakebunnen. Legg på den andre bunnen og smør over resten av vaniljekremen. Dekk med den siste kakebunnen.
Legg friske eller frosne jordbær på toppen av kaken. Fordel den avkjølte geléen over bærene. La kaken stå i kjøleskapet et par timer, til geléen har stivnet. Skjær rundt kaken med en skarp kniv og fjern kakeringen. Velbekomme!
Du kan bruke et ferdigkjøpt sukkerbrød (det har jeg brukt i kaken på bildet), eller du kan lage sukkerbrødet selv (se oppskrift på "Sukkerbrød" på detsoteliv.no).
- -
LAT-HANS SYNG
Måndag hev eg dagen fri,
tysdag hev eg gode stunder.
Onsdag treng eg kviletid,
torsdag gjeng eg kring og grundar.
Fredag gjer eg kva eg vil
laurdag stundar helgi til.
Og so er vika ute.
Snipp, snapp, snute.
12 kommentarer
Tror du kaken blir bedre
Tror du kaken blir bedre dersom man bruker bare friske jordbær?
Ja det gikk jo rett i dass.
Ja det gikk jo rett i dass. Gelen rant bare ned på sidene i springforma og trakk inn i sukkerbrødet. Ikke bare det, men springformen klarte ikke den tynne geleen så det rant ut nederst! :(
For en skuffelse! Samme
For en skuffelse! Samme erfaring som "skuffa". Dette går bare ikke. Så her står jeg. Har lovet jenta jordbærkake, men den ligger nå i søpla.
Hva dynker du bunnen med?
Hva dynker du bunnen med?
Skuffelse. Geleen ble jo ikke
Skuffelse. Geleen ble jo ikke stiv nok, og kaken så ut som et «takras» etter å ha tatt det første stykket. Har brukt denne oppskrifta for første og siste gang. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til dette geleforslagett, men ble dessverre fristet til å prøve.
Ser mange skriver at kaken
Ser mange skriver at kaken bare blir misslykket. Har laget denne kaken nærmere 10 ganger og den har blitt perfekt hver gang. Følg oppskriften nøye så blir kaken absolutt nydelig! En stor favoritt i familieselskapene hos oss!
Super oppskrift! Imponerende
Super oppskrift! Imponerende utseende kake med minimalt med innsats. Ingen problemer her, men jeg tror det er viktig å avkjøle den flytende geleen til den er romtemperatur før man heller den over bærene. Da går det bra.
Jeg dynket med appelsinjuice, friskt og godt.
Akkurat. Følg oppskriften.
Akkurat. Følg oppskriften. Avkjøl gele før den skal på kaka! Den ble kjempefin!
Ble helt perfekt, fulgte
Ble helt perfekt, fulgte oppskriften. Og selv om formen var litt for stor, så smurte jeg godt på med vaniljekrem ut i kantene så ikke geleen skulle renne ut i bunn. Og jeg avkjølte geleen til det nesten klumpet seg før jeg helte den på kaken.
Æsj... Kjølte ikke ned…
Æsj... Kjølte ikke ned geleen nok, og hele kjøkkenet ble dynket i klissete gelesaft. Beware!
Superviktig å kjøle geleen…
Superviktig å kjøle geleen nok ned, det er best hvis den nesten begynner å stivne igjen. Prøv også å skjære halvparten av jordbærene i tynne skiver og bruk som fyll sammen med vaniljekremen. Dynk gjerne det nederste sukkerbrødet med litt limesaft. Eller blank rom for de voksne...
Nb, en hel liter pakke piano er for mye, det holder med en halv (som også kommer med bringebærsmak)
Jeg satte kaka i kjøleskapet…
Jeg satte kaka i kjøleskapet sånn at kaka var kald før jeg hadde på gele. Brukte en spiseskje og hadde forsiktig på litt og litt gele i ett tynt lag for å forsegle kaka sånn at ikke geleen skulle trekke ned i kakebunnen/renne av. Geleen stivner så å si med en gang når man har lite på av ganga og kaka er kald. Satte den så i kjøleskapet i ett par minutter før jeg hadde på resten av geleen. Ble veldig bra:)
Skriv ny kommentar