Brukere online: 1429
Brukere i dag: 39968
Brukere siste 7 dager: 195934
Hjemmelaget vaniljesaus er nydelig til mange typer desserter!
Her er en super oppskrift som er enkel å få til!
Ingredienser:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
Fremgangsmåte:
Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i kremfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta ut vaniljestangen.
Pisk eggeplommer og sukker i 3-4 minutter til luftig eggedosis. Bland den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Blandingen skal bli ca 75°C varm og må absolutt ikke begynne å koke, for da skiller den seg.
Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en glassmugge. Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!
Tips:
Du kan bruke helmelk i stedet for kremfløte, eller en blanding kremfløte og helmelk (eller matfløte). Dette gir litt tynnere konsistens på vaniljesausen.
♥ ♥ ♥ ♥
5 dl kremfløte
5 eggeplommer
1 dl sukker
1 vaniljestang
Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i kremfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta ut vaniljestangen.
Pisk eggeplommer og sukker i 3-4 minutter til luftig eggedosis. Bland den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Blandingen skal bli ca 75°C varm og må absolutt ikke begynne å koke, for da skiller den seg.
Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en glassmugge. Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!
Du kan bruke helmelk i stedet for kremfløte, eller en blanding kremfløte og helmelk (eller matfløte). Dette gir litt tynnere konsistens på vaniljesausen.
4 kommentarer
Hvor lang holdbarhet er det
Hvor lang holdbarhet er det på denne? :)
Kan fint oppbevares i
Kan fint oppbevares i kjøleskapet i et døgn, Merete. Holder sikkert litt lenger også (men ikke like lenge som ferdigkjøpt vaniljesaus).
Hei,
Hei,
Jeg lurer på hvor mange dl saus dette blir ?
Ca 10-12
Ca 10-12
Skriv ny kommentar