Oreo Cheesecake Cookies

 

Er du glad i ostekake og Oreo er dette virkelig cookiesene for deg! 

 

 

De er kjempepopulære i USA og består av en utrolig digg ostekakedeig som blandes med chocolate chips.

Deigen trilles til kuler som deretter rulles i Oreokjekssmuler. Under steking sprekker overflaten opp og gir kjempekul utseende på cookiesene.

Oppskriften gir ca 25 stk.

PS: Antallet forutsetter at du ikke spiser opp noe av deigen før steking, så herved er du advart! Deigen er farlig god Yum

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 200 g kremost
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeessens
♥ 5,5 dl hvetemel (se tips)
♥ 2,5 dl chocolate chips
- -
♥ 5 dl Oreokjekssmuler (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med romtemperert kremost. Pisk inn sukkeret og så vaniljeessens.

Deretter blander du inn hvetemelet til du får en jevn deig. Vend til slutt i chocolate chips.

Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 min, så den blir fastere i konsistensen (se tips).

 

Trill deigen til runde kuler (bruk ca 1 god ss deig per kake) og rull dem i Oreokjekssmuler (se tips).

Sett kakene på to bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom og stek dem ved 180°C i 12-15 min (se tips).

Avkjøl kakene på stekeplaten i 5 min før de flyttes på rist og avkjøles helt.

 

 

Utrolig gode kjeks!!!

 

 

 

Tips:

♥ Bruk Oreokjekssmuler uten den hvite kremen inni kjeksen. Kjøp 2 pk Oreokjeks for å være sikker på at du får nok smuler. Del kjeksene og skrap ut den hvite kremen på innsiden. Så har du kjeksen uten krem i en food processor og kjører til du får små, tørre kjekssmuler.

♥ I stedet for chocolate chips kan du bruke grovt hakket kokesjokolade.

♥ Det er viktig at du lar deigen stå i kjøleskapet en stund før steking hvis du synes den virker bløt. Det kan også være lurt å steke en prøvekake for å sjekke om konsistensen er fast nok eller om kaken flyter for mye utover under stekingen. Hvis det skjer, bør du for det første la deigen stå litt lenger i kjøleskapet og hvis det fortsatt ikke er bra kan du tilsette litt ekstra hvetemel.

♥ Ikke stek kakene for lenge. De skal ha en myk kjerne og være "chewy" i konsistensen. Kakene virker myke når de kommer ut av ovnen, men de blir litt fastere når de blir avkjølt.

 

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..........................................!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Oreo Cheesecake Cookies
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 200 g kremost
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeessens
♥ 5,5 dl hvetemel (se tips)
♥ 2,5 dl chocolate chips
- -
♥ 5 dl Oreokjekssmuler (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med romtemperert kremost. Pisk inn sukkeret og så vaniljeessens.

Deretter blander du inn hvetemelet til du får en jevn deig. Vend til slutt i chocolate chips.

Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 min, så den blir fastere i konsistensen (se tips).

 

Trill deigen til runde kuler (bruk ca 1 god ss deig per kake) og rull dem i Oreokjekssmuler (se tips). Det skal bli ca 25 kaker av denne oppskriften.

Sett kakene på to bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom og stek dem ved 180°C i 12-15 min (se tips).

Avkjøl kakene på stekeplaten i 5 min før de flyttes på rist og avkjøles helt.

Tips

♥ Bruk Oreokjekssmuler uten den hvite kremen inni kjeksen. Kjøp 2 pk Oreokjeks for å være sikker på at du får nok smuler. Del kjeksene og skrap ut den hvite kremen på innsiden. Så har du kjeksen uten krem i en food processor og kjører til du får små, tørre kjekssmuler.

♥ I stedet for chocolate chips kan du bruke grovt hakket kokesjokolade.

♥ Det er viktig at du lar deigen stå i kjøleskapet en stund før steking hvis du synes den virker bløt. Det kan også være lurt å steke en prøvekake for å sjekke om konsistensen er fast nok eller om kaken flyter for mye utover under stekingen. Hvis det skjer, bør du for det første la deigen stå litt lenger i kjøleskapet og hvis det fortsatt ikke er bra kan du tilsette litt ekstra hvetemel.

♥ Ikke stek kakene for lenge. De skal ha en myk kjerne og være "chewy" i konsistensen. Kakene virker myke når de kommer ut av ovnen, men de blir litt fastere når de blir avkjølt.

27 kommentarer

hei :-)

Kan kjeksene oppbevares lenge i boks ? Må de stå kjølig ?

Som svar på av Kristin (ikke bekreftet)

Jeg foretrekker å oppbevare disse kjeksene godt innpakket i plast og i kjøleskapet, så de beholder sin myke kjerne. Det går sikkert med romtemperatur også, men som sagt liker jeg best å ha disse kjøligere. Fine å fryse også, og de tiner raskt!

Digger disse!
Men jeg dropper smulene, synes de bare er unødige.
Ikke hatt ide om å spise deigen, så det skal jeg prøve å fortsette med :)

Som svar på av Mona (ikke bekreftet)

Hehe, glad du har funnet din vri på kakene som du er fornøyd med :-) Enig i at Cheesecake cookies også er gode uten Oreo, kan lages med forskjellige smaker som jeg kan teste ut etter hvert.

Eg fekk ca 35 ( !?) kaker av denne oppskrifta. Og det hadde vore plenty med ein pakke knust oreokjeks i mitt tilfelle. Gjenstår berre å prøvesmake ;) Smashing :)

Jeg lagde disse her om dagen, måtte laga nye dagen etterpå, de gikk litt for fort! Kjempegode og veldig enkle!! Ny favoritt kjeks!

Disse ser helt nydelige ut!! Jeg skal i gang med å bake nå, men fant ikke vaniljeessens. Er det mulig å bruke vaniljesukker?

Disse er bare så utrolig gode, og ikke vanskelige å lage. Takk for oppskriften, gleder meg til å lage mer av det du byr på!

Disse kan jeg anbefale på det sterkeste. Greie å lage. Favoritt hos ungene og svært godt likt hos de voksne også (når det er noe igjen til de).

Disse er helt fantastiske! Har laget dem til jul to år på rad, og familien min har allerede begynt å se på det som en tradisjon og vil at jeg skal lage i år igjen. De første kakene som forsvant fra fatet begge årene.
Kan virkelig anbefale disse småkakene på det sterkeste!
Og som Kine sa; Favoritt hos både unge og voksne!

Hei :) Disse har blitt veldig populære hjemme hos oss. Jeg kunne tenke meg å variere litt. Har du (eller noen andre her inne) forslag til andre smaker enn Oreo som kan passe til disse?

Lene

Hei!

Har du noen tips til hva man kan bruke all oreokremen til?

Og ett tips fra meg: disse er også veldig gode med pepperkakesmuler rundt istedet for oreo, om man vil ha litt julesmak :D

Hei, jeg har nå prøvd å lage disse et par ganger, men mine blir så kompakte :( Bruker jeg for mye mel?? Og så flyter dem nesten ikke utover!! Hjelp! Disse er så gode på smak og ønsker så gjerne å få til disse slik at de blir perfekte

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift