Brukere online: 1944
Brukere i dag: 19504
Brukere siste 7 dager: 195979
Det er eplekakesesong de luxe, og her kommer en nydelig oppskrift på eplekake som stekes i liten langpanne.
Eplekakebitene får varm og lett krydret smak av lys sirup og kanel.
Sirupen gjør at kaken blir veldig myk, og den skal helst være litt bløt i midten. YUM!
I god "Det søte liv-ånd" er denne eplekaken enkel og lett å lage, men likevel virkelig god!
Kake nummer 4000 her på Det søte liv burde kanskje i stedet vært noe storslagent, men det får jeg heller spare til den dagen jeg når 5000 oppskrifter...
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts kanel
♥ 3,5 dl hvetemel
Topping:
♥ 3-4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss sukker
♥ 1 dl mandler
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett sukker, sirup og vaniljesukker og rør til dette løser seg opp. Ta kjelen av platen.
Visp eggene lett sammen med bakepulver og kanel. Ha i smørblandingen. Ha deretter i hvetemelet og rør forsiktig forhånd til du får en klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).
Fordel deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).
Rens eplene og del dem i båter. Stikk eplebåtene ned i deigen.
Bland sukker og kanel sammen og dryss dette deretter over eplebitene.
Hakk mandlene og ha over til slutt.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter.
Kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald før du deler kaken i firkanter.
Deilig høstkake med epler, sirup, kanel og mandler!
Tips:
♥ I stedet for lys sirup kan du bruke hvit sirup (selges i enkelte, store matbutikker og er mye brukt i blant annet Sverige).
♥ Det er om å gjøre å røre så lite som mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å unngå at deigen blir seig.
♥ Eplebitene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.
Satser på at du ble fristet nå...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts kanel
♥ 3,5 dl hvetemel
Topping:
♥ 3-4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss sukker
♥ 1 dl mandler
Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett sukker, sirup og vaniljesukker og rør til dette løser seg opp. Ta kjelen av platen.
Visp eggene lett sammen med bakepulver og kanel. Ha i smørblandingen. Ha deretter i hvetemelet og rør forsiktig forhånd til du får en klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).
Fordel deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).
Rens eplene og del dem i båter. Stikk eplebåtene ned i deigen. Bland sukker og kanel sammen og dryss dette deretter over eplebitene.
Hakk mandlene og ha over til slutt.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald før du deler kaken i firkanter.
♥ I stedet for lys sirup kan du bruke hvit sirup (selges i enkelte, store matbutikker og er mye brukt i blant annet Sverige).
♥ Det er om å gjøre å røre så lite som mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å unngå at deigen blir seig.
♥ Eplebitene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.
2 kommentarer
Fikk kjempe gode
Fikk kjempe gode tilbakemeldinger på denne kaken. Den ble perfekt og naboen sa at det var det beste han hadde smakt!
Hei! Passer denne i rund for
Hei! Passer denne i rund for også? 24 eller 26cm
Skriv ny kommentar