Eplebiter med sirup og kanel


Det er eplekakesesong de luxe, og her kommer en nydelig oppskrift på eplekake som stekes i liten langpanne.

 

 

Eplekakebitene får varm og lett krydret smak av lys sirup og kanel.

Sirupen gjør at kaken blir veldig myk, og den skal helst være litt bløt i midten. YUM! 

 

 

I god "Det søte liv-ånd" er denne eplekaken enkel og lett å lage, men likevel virkelig god!  Thumbs up  Smile  

 

 

Kake nummer 4000 her på Det søte liv burde kanskje i stedet vært noe storslagent, men det får jeg heller spare til den dagen jeg når 5000 oppskrifter... Wink

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts kanel
♥ 3,5 dl hvetemel

Topping:
♥ 3-4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss sukker
♥ 1 dl mandler


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett sukker, sirup og vaniljesukker og rør til dette løser seg opp. Ta kjelen av platen.

Visp eggene lett sammen med bakepulver og kanel. Ha i smørblandingen. Ha deretter i hvetemelet og rør forsiktig forhånd til du får en klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Fordel deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). 

Rens eplene og del dem i båter. Stikk eplebåtene ned i deigen.

 

 

Bland sukker og kanel sammen og dryss dette deretter over eplebitene.

Hakk mandlene og ha over til slutt.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter.

 

 

Kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten. 

 

 

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald før du deler kaken i firkanter. 

 

 

Deilig høstkake med epler, sirup, kanel og mandler!  Heart  

 

 

   Yum   

 

 


Tips:

♥ I stedet for lys sirup kan du bruke hvit sirup (selges i enkelte, store matbutikker og er mye brukt i blant annet Sverige). 

♥ Det er om å gjøre å røre så lite som mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å unngå at deigen blir seig.

♥ Eplebitene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. 

 

 

Satser på at du ble fristet nå...  Wink  

 

 

  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Eplebiter med sirup og kanel
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts kanel
♥ 3,5 dl hvetemel

Topping:
♥ 3-4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss sukker
♥ 1 dl mandler

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett sukker, sirup og vaniljesukker og rør til dette løser seg opp. Ta kjelen av platen.

Visp eggene lett sammen med bakepulver og kanel. Ha i smørblandingen. Ha deretter i hvetemelet og rør forsiktig forhånd til du får en klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Fordel deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). 

Rens eplene og del dem i båter. Stikk eplebåtene ned i deigen. Bland sukker og kanel sammen og dryss dette deretter over eplebitene.

Hakk mandlene og ha over til slutt.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten. 

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald før du deler kaken i firkanter.

Tips

♥ I stedet for lys sirup kan du bruke hvit sirup (selges i enkelte, store matbutikker og er mye brukt i blant annet Sverige). 

♥ Det er om å gjøre å røre så lite som mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å unngå at deigen blir seig.

♥ Eplebitene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. 

2 kommentarer

Fikk kjempe gode tilbakemeldinger på denne kaken. Den ble perfekt og naboen sa at det var det beste han hadde smakt!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift