Brukere online: 100
Brukere i dag: 1216
Brukere siste 7 dager: 195590
Hei!
I kveld er jeg tilbake her på bloggen med en vri på Proteinrundstykker, som er kjempegode og lettlagde Havrerundstykker med cottage cheese (og egg). Oppskriften ligger fra før i flere varianter her på Det søte liv for jeg synes den gir så supergode rundstykker! Dessuten er de så ekstremt lettvinte å lage fordi deigen bare skal moses raskt sammen i en food processor - og ingen elting og heving.
Her kommer denne favoritten igjen og denne gangen har jeg tilsatt rikelig med gresskarkjerner i deigen og på toppen!
YUM!
Oppskriften gir 8 stk.
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 100 gresskarkjerner
Pynt:
♥ gresskarkjerner
Fremgangsmåte:
Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette.
Rør inn bakepulver og salt.
Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Kna til slutt inn gresskarkjerner.
Deigen skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.
Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen. Skyll hendene med vann innimellom fordi deigen er klissete.
Pensle over med vann og klem fast noen flere gresskarkjerner på toppen av hvert rundstykke.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Disse rundstykkene er ekstra gode når de er varme og nystekte!
Rundstykkene er gode med alt av pålegg.
Jeg testet her med røkelaks og dill og dette kjempegode vegetarpålegget!
Så godt!
Tips:
♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.
♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode.
Det går helt sikkert utmerket å bytte ut gresskarkjerner med solsikkekjerner - jeg tenker at det får bli et nytt innlegg her på Det søte liv snart..
Vær oppmerksom på disse rundstykkene blir temmelig kompakte selv om de er myke, og det er slik de skal være.
Man holder seg god og mett lenge!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 100 gresskarkjerner
Pynt:
♥ gresskarkjerner
Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette.
Rør inn bakepulver og salt.
Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Kna til slutt inn gresskarkjerner.
Deigen skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.
Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen. Skyll hendene med vann innimellom fordi deigen er klissete.
Pensle over med vann og klem fast noen flere gresskarkjerner på toppen av hvert rundstykke.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.
♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode.
2 kommentarer
Ha begynt på lavkarbo å
Ha begynt på lavkarbo å synest desse såg helt fantastiske ut. Men er desse egentlig lavkarbo?
Ser karboinholdet i havregryn ligger gjennomsnittelig på 60g (hvorav sukkerarter 1,2g) pr 100g. da vil det si at i denne oppskriften er det 240g. som igjen blir 30karbohydrater pr rundstykke. på min diett ligger eg på max 20g karbohydrat i døgnet.
Noen spesiell type havregryn du bruker?
Disse rundstykkene er ikke
Disse rundstykkene er ikke beregnet på en spesiell diett, men de har høyere proteininnhold enn vanlige rundstykker.
Skriv ny kommentar