Brukere online: 1937
Brukere i dag: 21813
Brukere siste 7 dager: 195266
Det er deilig å starte nyåret med å ta litt ekstra godt vare på kroppen!
Chiafrø er supersunne frø, som inneholder massevis av proteiner, antioksidanter, vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer. Frøene sveller opp når de kommer i kontakt med væske, og er derfor populære å lage puddinger av, som egner seg både til frokost og som dessert.
Jeg har her blandet chiafrø med helmelk og litt lønnesirup. Chiafrøene røres sammen med melken på kvelden, og dagen etter har du den perfekte konsistensen! Det går helt fint å bytte ut kumelk med veganske alternativer, slik som havremelk, soyamelk, mandelmelk eller kokosmelk.
Chiapuddingen kan gjøres enda sunnere med næringsrike toppinger, og man kan variere med man har for hånden av bær, frukt, nøtter og frø. Her har jeg toppen med hjemmelaget mangosaus, jordbærsaus, granola, kokosflak, bær og mandelsmør. Dette er ikke bare sunt, men å, så godt!
Oppskriften er beregnet på 2 porsjoner.
Ingredienser:
Chiapudding:
♥ 6 ss chiafrø
♥ 3 dl melk (eller vegansk alternativ)
♥ 2 ss lønnesirup
Mangosaus:
♥ 200 g frossen mango
♥ 1 ss appelsinjuice
Jordbærsaus:
♥ 200 g frosne jordbær
♥ 1 ss appelsinjuice
Toppingforslag:
♥ 1 dl granola
♥ 2 ss mandelsmør
♥ 0,5 dl kokosflak
♥ 1 dl frosne, tinte skogsbær
Fremgangsmåte:
Ha chiafrø i to store glass. Tilsett melk og lønnesirup. Rør godt.
La blandingen stå i 1 time og rør av og til, slik at chiafrøene blander seg jevnt etter hvert som de begynner å svelle.
Sett glassene i kjøleskapet til dagen etter.
Tin mango og jordbær i hver sin skål og tilsett appelsinjuice. Mos dette hver for seg med en stavmikser til sauser.
Ta chiapuddingene ut av kjøleskapet og legg på mango og jordbærsaus.
Dekk med granola og en god spiseskje mandelsmør. Dryss på kokosflak og topp med tinte skogsbær til slutt.
Ah, dette frister både øyne og gane! 😍
Tips:
♥ Chiapudding holder seg gode i kjøleskapet i flere dager.
♥ Chiapudding kan også lages med sjokolademelk, se Enkel sjokolade-chiapudding med sjokolademelk.
♥ Vil du lage frokost med en blanding av chiafrø og havregryn, se Kjøleskapsgrøt med havregryn og chiafrø.
Ønsker deg en finfin uke!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Chiapudding:
♥ 6 ss chiafrø
♥ 3 dl melk (eller vegansk alternativ)
♥ 2 ss lønnesirup
Mangosaus:
♥ 200 g frossen mango
♥ 1 ss appelsinjuice
Jordbærsaus:
♥ 200 g frosne jordbær
♥ 1 ss appelsinjuice
Toppingforslag:
♥ 1 dl granola
♥ 2 ss mandelsmør
♥ 0,5 dl kokosflak
♥ 1 dl frosne, tinte skogsbær
Ha chiafrø i to store glass. Tilsett melk og lønnesirup. Rør godt. La blandingen stå i 1 time og rør av og til, slik at chiafrøene blander seg jevnt etter hvert som de begynner å svelle. Sett glassene i kjøleskapet til dagen etter.
Tin mango og jordbær i hver sin skål og tilsett appelsinjuice. Mos dette hver for seg med en stavmikser til sauser.
Ta chiapuddingene ut av kjøleskapet og legg på mango og jordbærsaus. Dekk med granola og en god spiseskje mandelsmør. Dryss på kokosflak og topp med tinte skogsbær til slutt.
♥ Chiapudding holder seg gode i kjøleskapet i flere dager.
♥ Chiapudding kan også lages med sjokolademelk, se Enkel sjokolade-chiapudding med sjokolademelk.
♥ Vil du lage frokost med en blanding av chiafrø og havregryn, se Kjøleskapsgrøt med havregryn og chiafrø.
Skriv ny kommentar