Brukere online: 1103
Brukere i dag: 31265
Brukere siste 7 dager: 168202
Til kveldens mange timer med valgsending er det kjekt å sette noe skikkelig godt på bordet.
Ost og kjeks er alltid digg, og mitt førstevalg!
Her kommer en ny favorittoppskrift på sprø Minitoast med dadler, hasselnøtter og gresskarkjerner. Kjeksene stekes som brød, som så fryses og så skjæres i tynne skiver. Skivene tørkes i ovnen til de blir knasende sprø.
Perfekte å servere til alle slags oster!
Ingredienser:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 dl fint sammalt hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 0,5 dl honning
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 0,5 dl varmt vann
♥ 4 dl surmelk
♥ 200 g dadler
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 1,5 dl gresskarkjerner
Fremgangsmåte:
Bland mel, fint sammalt mel og natron i en bolle.
I en annen bolle røres honning og olivenolje ut med kokende varmt vann.
Mål opp surmelken.
Ha både honningvannet og surmelken i bollen med det tørre. Rør forsiktig rundt med en slikkepott til deigen samler seg (ikke rør mer enn nødvendig).
Del dadler i mindre biter. Hasselnøttene og gresskarkjerner kan gjerne beholdes hele. Bland sammen.
Vend dette inn i deigen.
Fordel deigen i brødformer.
Bruk helst ekstra små, avlange former (se tips), men det går også fint med 2 vanlige, små brødformer som rommer 1 liter hver.
Stek brødene midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (steketiden vil avhenge litt av hvor store former du bruker).
Avkjøl brødene og sett dem så i fryseren i et par timer, til de blir helt faste.
Ta brødene ut av fryseren og skjær dem i tynne skiver.
Legg skivene utover to bakepapirdekkede stekeplater.
Sett platene i ovnen (det går fint å sette dem i ovnen samtidig) og la dem tørke ved 130°C (gjerne varmluft, men det er ikke nødvendig) i 15 minutter. Bytt plassering på stekeplatene og stek dem i 15 minutter til.
Avkjøl kjeksene på platen til de er helt kalde.
Supersprø og smakfulle minitoast til ost!
Dette er så godt!!!
I'm in looooooveee...
Tips:
♥ For at kjeksene ikke skal bli for store og brede, har jeg her brukt miniformer.
Jeg brukte 3 former fra Patisse som er ca. 15 cm lange og 6 cm brede.
Jeg brukte i tillegg en smal form i silikon som er 20 cm lang og 6 cm bred.
Disse formene kan kjøpes i kjøkkenutstyrsbutikker på nett (jeg kjøpte mine former hos Traktøren i Oslo).
♥ Får du ikke tak i slike former, går det som sagt også helt fint å bruke vanlige brødformer, men gjerne de minste som bare rommer 1 liter. Da trenger du to stk. Har du bare stor brødform, går det også greit, men da blir kjeksene avlange og brede i stedet for firkantede. Smaken blir jo uansett like god da!
♥ Jeg brukte her kombinasjonen dadler, hasselnøtter og gresskarkjerner, inspirert av mine favorittkjeks til ost.
Men det går absolutt å bytte ut med andre kombinasjoner tørket frukt og nøtter.
♥ Poenget med å putte brødene i fryseren er at de er lettere å skjære i tynne skiver hvis de er faste. Hvis du lar brødene ligge for lenge i fryseren så de blir helt harde, er det bare å tine dem en stund igjen, slik at du kan skjære dem i skiver.
♥ Det er meningen at kjeksene skal tørke og bli sprø på lav varme. For å beholde sprøheten, bør kjeksene avkjøles helt før de legges i tett boks. I boksen har de lang holdbarhet. Dersom de skulle bli myke igjen, er det bare å tørke dem litt på nytt i ovnen ved 130°C grader.
Nyt kjeksene med deilige oster: Her står valget mellom Tallegio, Trøffel Pecorino, Cheddar, Gruyère og Chaumes - for å nevne noen...
Fikenmarmelade og druer hører med!
Ha en kjempefin kveld (uansett valgresultat) med ost og deilige kjeks!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 dl fint sammalt hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 0,5 dl honning
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 0,5 dl varmt vann
♥ 4 dl surmelk
♥ 200 g dadler
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 1,5 dl gresskarkjerner
Bland mel, fint sammalt mel og natron i en bolle.
I en annen bolle røres honning og olivenolje ut med kokende varmt vann.
Mål opp surmelken.
Ha både honningvannet og surmelken i bollen med det tørre. Rør forsiktig rundt med en slikkepott til deigen samler seg (ikke rør mer enn nødvendig).
Del dadler i mindre biter. Hasselnøttene og gresskarkjerner kan gjerne beholdes hele. Bland sammen. Vend dette inn i deigen.
Fordel deigen i brødformer. Bruk helst ekstra små, avlange former (se tips), men det går også fint med 2 vanlige, små brødformer som rommer 1 liter hver.
Stek brødene midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (steketiden vil avhenge litt av hvor store former du bruker).
Avkjøl brødene og sett dem så i fryseren i et par timer, til de blir helt faste.
Ta brødene ut av fryseren og skjær dem i tynne skiver.
Legg skivene utover to bakepapirdekkede stekeplater.
Sett platene i ovnen (det går fint å sette dem i ovnen samtidig) og la dem tørke ved 130°C (gjerne varmluft, men det er ikke nødvendig) i 15 minutter. Bytt plassering på stekeplatene og stek dem i 15 minutter til.
Avkjøl kjeksene på platen til de er helt kalde.
♥ For at kjeksene ikke skal bli for store og brede, har jeg her brukt miniformer. Jeg brukte 3 former fra Patisse som er ca. 15 cm lange og 6 cm brede. Jeg brukte i tillegg en smal form i silikon som er 20 cm lang og 6 cm bred. Disse formene kan kjøpes i kjøkkenutstyrsbutikker på nett (jeg kjøpte mine former hos Traktøren i Oslo).
♥ Får du ikke tak i slike former, går det som sagt også helt fint å bruke vanlige brødformer, men gjerne de minste som bare rommer 1 liter. Da trenger du to stk. Har du bare stor brødform, går det også greit, men da blir kjeksene avlange og brede i stedet for firkantede. Smaken blir jo uansett like god!
♥ Jeg brukte her kombinasjonen dadler, hasselnøtter og gresskarkjerner, inspirert av mine favorittkjeks til ost. Men det går absolutt å bytte ut med andre kombinasjoner tørket frukt og nøtter.
♥ Poenget med å putte brødene i fryseren er at de er lettere å skjære i tynne skiver hvis de er faste. Hvis du lar brødene ligge for lenge i fryseren så de blir helt harde, er det bare å tine dem en stund igjen, slik at du kan skjære dem i skiver.
♥ Det er meningen at kjeksene skal tørke og bli sprø på lav varme. For å beholde sprøheten, bør kjeksene avkjøles helt før de legges i tett boks. I boksen har de lang holdbarhet. Dersom de skulle bli myke igjen, er det bare å tørke dem litt på nytt i ovnen ved 130°C grader.
3 kommentarer
Hvordan oppbevares kjeksene
Hvordan oppbevares kjeksene og hva er holdbarheten?
Hei Randi! Jeg oppbevarer dem
Hei Randi! Jeg oppbevarer dem i tett kakeboks. Lang holdbarhet (mange uker, antakelig måneder). Pass på at kjeksene er kalde før du legger dem i boksen, ellers kan de bli myke. Skulle de skje, tørker du dem på nytt, som beskrevet i tipsfeltet.
Fantastisk! Jeg har lett på…
Fantastisk! Jeg har lett på utenlandske sider etter disse kjeksene som matcher de DYYYYRE man kan kjøpe i noen butikker, 89 kr for 100 gram!! Også finner jeg dem hos deg; som jeg vanligvis søker hos først, når jeg vil lage noe godt🤗 Tusen takk🌹🌹🌹
Skriv ny kommentar