Brukere online: 2254
Brukere i dag: 25262
Brukere siste 7 dager: 195615
Hei og god mandag!
Hvite brownies (ofte kalt Whities eller Blondies) lages med hvit sjokolade, og får samme tunge og litt klebrige konsistensen som vanlige brownies.
Nydelig i kombinasjon med friske bjørnebær.
Oppskriften passer til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g bjørnebær (se tips)
Pynt:
♥ 2 ss melis
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker lett sammen med en ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Vend inn sjokoladesmøret og vaniljeekstrakt.
Vend deretter inn hvetemelet.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og jevn til overflaten.
Fordel bjørnebærene over deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.
Avkjøl kaken i formen før den løftes ut og deles i firkanter.
Mmmmm....
Sikt over melis før servering.
Hvit sjokolade og syrlige bjørnebær er en deilig kombinasjon!
Stilig fargekontrast!
Superlekre kaker!
Tips:
♥ Kaken skal virke bløt når den tas ut av ovnen. Den bør stå kjølig i minst noen timer og helst over natten for at den skal få satt seg.
♥ Egg og sukker kan piskes sammen for hånd, så du trenger ikke å piske eggedosis. Det gjør at kaken får den kompakte konsistensen som den skal ha. Av samme grunn er det riktig at det ikke skal være bakepulver i denne kaken.
♥ Jeg brukte friske bjørnebær, men det går like fint å bruke frosne. Bærene trenger i så fall ikke å tines først.
♥ Kakene er fine å fryse!
♥ Denne kaken kan også lages med f eks bringebær eller andre typer bær. Se Hvite brownies med rips og Hvite brownies med tranebær. Se også Whities som er uten bær. Bruker du brunt sukker i deigen, får du gylne brownies som kalles Blondies.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g bjørnebær (se tips)
Pynt:
♥ 2 ss melis
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker lett sammen med en ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Vend inn sjokoladesmøret og vaniljeekstrakt.
Vend deretter inn hvetemelet.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og jevn til overflaten.
Fordel bjørnebærene over deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.
Avkjøl kaken i formen før den løftes ut og deles i firkanter.
Sikt over melis før servering.
♥ Kaken skal virke bløt når den tas ut av ovnen. Den bør stå kjølig i minst noen timer og helst over natten for at den skal få satt seg.
♥ Egg og sukker kan piskes sammen for hånd, så du trenger ikke å piske eggedosis. Det gjør at kaken får den kompakte konsistensen som den skal ha. Av samme grunn er det riktig at det ikke skal være bakepulver i denne kaken.
♥ Jeg brukte friske bjørnebær, men det går like fint å bruke frosne. Bærene trenger i så fall ikke å tines først.
♥ Denne kaken kan også lages med f eks bringebær eller andre typer bær.
♥ Kakene er fine å fryse!
Skriv ny kommentar