Brukere online: 156
Brukere i dag: 1849
Brukere siste 7 dager: 200578
Hei!
Snart er det HELG! Jeg ble så godt vant med fri etter over 3 ukers juleferie at jeg må si jeg gleder meg til helgen selv om jeg bare har vært på jobb i noen dager....
Når vi går mot helg i det nye årets uke 1, vet jeg at mange har lyst til å holde på den sunne trenden en stund til.
Her vil jeg derfor vise deg hvordan du enkelt lager en superdeilig dessert, som er så kalorifattig at du gjerne kan spise den HVER ENESTE DAG i hele året uten det minste fnugg av dårlig samvittighet. Jeg lager geléen med Fun Light, som er en sukkerfri saft som er nærmest kalorifri. Det går selvsagt like fint å bruke sukkerfri Zeroh eller annen type saft du liker.
Denne oppskriften kan varieres med saft i ulike typer smaker og farger. Jeg viser deg noen varianter i dette innlegget her, men du står fritt til å komponere din egen favorittgelé! Noen friske bær i geléen gjør desserten betydelig mer spennende, og vil du unne deg litt ekstra, gjør det seg veldig godt med litt vaniljesaus.
Ingredienser:
♥ 6 dl vann
♥ 3 dl Fun Light sukkerfri saft (ikke utblandet med vann)
♥ 10 plater gelatin
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
Ha 2 dl vann og 3 dl Fun Light i en kjele og kok opp blandingen. Ta kjelen av platen.
Klem vannet ut av de bløte gelatinplatene og ha de i kjelen. Rør så gelatinen smelter helt.
Ha deretter i resterende 4 dl kaldt vann.
Hell geléen enten i en stor dessertskåler, eller fordel blandingen i mindre dessertskåler eller glass.
Hvis du vil tilsette bær, legger du dem i glasset sammen med den flytende geléblandingen.
Sett i kjøleskapet til dagen etter så geléen stivner.
Server geléen kald, og gjerne med noen ekstra bær.
Og kanskje et lite dryss vaniljesukker...
.. eller eventuelt litt vaniljesaus.
Tips:
♥ En hel liter ferdiglaget gelé gir omtrent 30 kcal, så dette er en nesten kalorifri dessert! Bærene er ikke noe problem de heller, men vaniljesausen må du naturlig nok være forsiktig med hvis du vil holde desserten helt kalorifattig.
♥ Hvis du ikke ønsker å bruke kunstig søtet saft, kan du bruke akkurat samme oppskrift til å lage gelé av vanlig, sukret saft også (men da øker selvsagt kaloriinnholdet).
♥ Ferdiglaget gelé kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager og er like god!
Du kan variere geléen med ulike typer saftsmaker. På bildene overfor har jeg brukt Fun Light med skogsbærsmak og tilsatt friske blåbær og bringebær.
Her skal jeg vise deg noen forskjellige varianter:
FUN LIGHT GELE MED BRINGEBÆR OG LIME
Jeg lagde geléen her i en serveringsskål.
Populært å kunne forsyne seg av en slik skål...
Veldig godt med friske bringebær på! Og et lite dryss vaniljesukker.
Og luksusgodt med litt vaniljesaus i tillegg!
FUN LIGHT MED EPLE OG PÆRE
Dette er en ny type Fun Light som er søtet med det naturlige søtningsmiddelet stevia og har for øvrig naturlig farger og aroma.
Geleen ble veldig god!
Ekstra god med vaniljesaus da....
FUN LIGHT GELE MED JORDBÆR
Her brukte jeg saft med jordbærsmak og tilsatte masse friske jordbær.
Gjett om dette ble populært blant barna...!!
FUN LIGHT GELE LEMON LIME & MANGO LIME
To nye smaker som jeg liker veldig godt!
Jeg lagde geleen i dessertskåler denne gangen.
Digger vaniljesaus på - så det unner jeg meg...
Min favorittkombinasjon er imidlertid saft med skogsbærsmak og friske bringebær og blåbær!
Prøv deg frem og finn ut hvilken smak du liker best!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 dl vann
♥ 3 dl Fun Light sukkerfri saft (ikke utblandet med vann)
♥ 10 plater gelatin
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
Ha 2 dl vann og 3 dl Fun Light i en kjele og kok opp blandingen. Ta kjelen av platen.
Klem vannet ut av de bløte gelatinplatene og ha de i kjelen. Rør så gelatinen smelter helt.
Ha deretter i resterende 4 dl kaldt vann.
Hell geléen enten i en stor dessertskåler, eller fordel blandingen i mindre dessertskåler eller glass.
Hvis du vil tilsette bær, legger du dem i glasset sammen med den flytende geléblandingen.
Sett i kjøleskapet til dagen etter så geléen stivner.
Server geléen kald, og gjerne med noen ekstra bær og eventuelt litt vaniljesaus.
♥ En hel liter ferdiglaget gelé gir omtrent 30 kcal, så dette er en nesten kalorifri dessert! Bærene er ikke noe problem de heller, men vaniljesausen må du naturlig nok være forsiktig med hvis du vil holde desserten helt kalorifattig.
♥ Hvis du ikke ønsker å bruke kunstig søtet saft, kan du bruke akkurat samme oppskrift til å lage gelé av vanlig, sukret saft også (men da øker selvsagt kaloriinnholdet).
♥ Ferdiglaget gelé kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager og er like god!
9 kommentarer
Dette så jammen meg godt ut.
Dette så jammen meg godt ut. Jeg lurer på om jeg kan bruke gelatin pulver istedenfor plater? Hvor mye pulver må jeg evt bruke til denne oppskriften da?
Det kan du! Jeg bruker alltid
Det kan du! Jeg bruker alltid det, fordi det er mye lettere. Da slipper du å bløtlegge platene og klemme ut vannet osv.
Det står bak på pulverboksen hvor mange skjeer som tilsvarer ei gelatinplate (husker ikke i hodet).
Mvh Marie
Hei hei! denne var kjempe god
Hei hei! denne var kjempe god. jeg hadde ikke gelatin eller saft, så jeg hadde bare vann det var veldig godt. jeg er 11 år d e veldig godt, vanngele er veldig godt hilen bente
Kan man bruke zero saften
Kan man bruke zero saften også? ☺
Pga gelatinen er det mer
Pga gelatinen er det mer kalorier enn 30 per liter, det blir ca 100 kcal for hele denne oppskriften. (70 for gelatinen, 30 for FunLighten)
Fortsatt lavkalori, selvfølgelig, men på en 5:2 diett som jeg er på nå, er det faktisk litt forskjell. Så kunne du oppdatert oppskriften med riktig kaloriantall?
Uansett, geleen står i kjøleskapet og jeg gleder meg til å prøve den ut! Takk for oppskrift! :)
Hvordan får du bærene til å
Hvordan får du bærene til å bli i bunnen? Mine flyter bare opp til overflaten.
Hei, Har lest at
Hei, Har lest at søtningsmiddelet aspartam blir giftig ved oppvarming. Greit å være oppmerksom på.
Kan også bare koke opp 6 dl
Kan også bare koke opp 6 dl vann i vannkoker, smelte i gelatinplater for deretter tilsette saft mindre jobb og like godt resultat
Kan denne brukes i ostekake…
Kan denne brukes i ostekake fromasj?
Skriv ny kommentar