Brukere online: 68
Brukere i dag: 1467
Brukere siste 7 dager: 195570
Så har vi kommet til enden av august, og tiden for baking med plommer, fersken, nektariner, epler og pærer er i gang!
Dette er en nydelig kake som kan lages med alle nevnte fruktvarianter. Jeg valgte her fersken (..vet at det er litt misvisende at jeg har pyntet bordet rundt kaken med rødgule plommer, men jeg var tom for fersken da jeg skulle ta bilder 😊).
Fersken gir en deilig, vakker og lys kake. Kremost gjør kaken ekstra saftig og smakfull.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
Kremostfyll:
♥ 200 g kremost naturell
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 ss melis
Fruktfyll:
♥ 400 g fersken (se tips)
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til en luftig krem.
Bland vaniljesukker og bakepulver med hvetemelet. Sikt dette inn i smørkremen og vend deigen sammen til den er jevn og klumpfri (ikke rør mer enn nødvendig etter at melet er tilsatt, se tips).
Fordel deigen jevnt utover i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Pisk sammen ingrediensene til kremostfyllet. Legg det i klatter oppå deigen i formen. Bruk en kniv til å dra gjennom deigen på kryss og tvers et par ganger, slik at deigen blir noe marmorert med kremostfyllet.
Rens fersken og del dem i båter. Legg ferskenbitene på kaken og trykk de litt ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 - 50 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.
La kaken avkjøles før du tar den ut av formen.
Sikt over melis før servering.
Enkel, men veldig saftig og god ferskenkake!
Kremostfyllet nærmest smelter inn i deigen, så det blir ikke særlig synlig i kaken. Likevel bidrar det til at kaken blir ekstra god og saftig!
Mmm, nam!
Tips:
♥ Det er om å gjøre å røre minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å unngå at deigen blir seig og dermed at kaken blir kompakt.
♥ 400 g fersken tilsvarer 3-4 stk, avhengig av hvor store de er. Kaken kan som sagt også lages med annen type frukt. Jeg har testet å lage kaken med plommer, og det ble utrolig nydelig, det også.
♥ Kaken holder seg saftig i flere dager om den pakket godt inn i plast. Den er også fin å fryse!
Kos deg med bakingen og smakingen! 😃
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
Kremostfyll:
♥ 200 g kremost naturell
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 ss melis
Fruktfyll:
♥ 400 g fersken (se tips)
Pynt:
♥ melisdryss
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til en luftig krem.
Bland vaniljesukker og bakepulver med hvetemelet. Sikt dette inn i smørkremen og vend deigen sammen til den er jevn og klumpfri (ikke rør mer enn nødvendig etter at melet er tilsatt, se tips).
Fordel deigen jevnt utover i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Pisk sammen ingrediensene til kremostfyllet. Legg det i klatter oppå deigen i formen. Bruk en kniv til å dra gjennom deigen på kryss og tvers et par ganger, slik at deigen blir noe marmorert med kremostfyllet.
Rens fersken og del dem i båter. Legg ferskenbitene på kaken og trykk de litt ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 - 50 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.
La kaken avkjøles før du tar den ut av formen.
Sikt over melis før servering.
♥ Det er om å gjøre å røre minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å unngå at deigen blir seig og dermed at kaken blir kompakt.
♥ 400 g fersken tilsvarer 3-4 stk, avhengig av hvor store de er. Kaken kan som sagt også lages med annen type frukt. Jeg har testet å lage kaken med plommer, og det ble utrolig nydelig, det også.
♥ Kaken holder seg saftig i flere dager om den pakket godt inn i plast. Den er også fin å fryse!
2 kommentarer
Kan det brukes hermetisk…
Kan det brukes hermetisk fersken i kaken?
Det vil jeg tro går bra, men…
Det vil jeg tro går bra, men tørk dem godt slik at du får med minst mulig av laken, ellers blir kaken for bløt.
Skriv ny kommentar