Brukere online: 1105
Brukere i dag: 31267
Brukere siste 7 dager: 168203
Hei igjen,
Det har vært superrespons på innlegget Garlic Butter Board som jeg publiserte i går, så da kjører jeg på med en Butter Board-variant til i dag. 😃
Her har jeg brukt vel så mye chèvre som smør på brettet, som passer bra for de som synes det kan blir for mye rent smør. I tillegg har jeg toppet med fikensyltetøy, ferske fiken, valnøtter, gresskarkjerner, timian, flaksalt og honning.
Serveres med varmt brød eller noen gode kjeks.
Wow, så godt!
Ingredienser:
♥ 100 g smør (se tips)
♥ 190 g chèvre (ferskost uten skorpe, se tips)
♥ 100 g fikensyltetøy
♥ 4 ferske fiken (kan sløyfes)
♥ 50 g valnøtter
♥ 30 g gresskarkjerner
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 1 neve fersk timian
♥ 2 ss flytende honning
Servering:
♥ mykt brød eller gode kjeks
Fremgangsmåte:
Finn frem en passe stor trefjøl. Sørg for at smøret er helt mykt og romtemperert. Bruk en smørkniv eller baksiden av en spiseskje, og fordel smøret over fjølen i et tynt lag.
Du kan gjerne fordele smøret litt ujevnt over fjølen, og i klatter, slik at overflaten ikke blir helt glatt.
Smuldre over rikelig med chèvre.
Legg på store, gode klatter med fikensyltetøy.
Dander halve, ferske fiken rundt smørbrettet (disse fikenene spises utenom, og kan sløyfes).
Dryss over grovt hakkede valnøtter, gresskarkjerner, maldonsalt, fersk timian (bruk mest blader og unngå for mye stilk), og ringle over flytende honning til slutt.
Nytes med mykt brød eller gode kjeks.
Altså, for oss som setter pris på alt med ost, er dette her helt supert...! 🤩
Mmmmm....
Tips:
♥ Når man lager Butter Board er det bare å bruke kreativiteten, og toppe med det man liker. Denne kombinasjonen her synes jeg ble knallgod! Mengdeangivelsen i oppskriften er ikke så nøye.
♥ Det er viktig at du bruker meierismør av god kvalitet, og det må være romtemperert.
♥ Chèvre er en herlig, fransk ost som lages av geitemelk ("chèvre" betyr "geit" på fransk). Jeg brukte her en norskprodusert ferskost-variant som er veldig kremete og uten skorpe (mens modnet chèvre har en fastere skorpe på utsiden).
♥ Du kan dyppe og dra brødet direkte på smørbrettet, men jeg synes det blir mer delikat om man bruker en kniv til å forsyne seg med. Da blir det også lettere å få med seg en passe mengde smør per brød.
Bon appétit !
♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør (se tips)
♥ 190 g chèvre (ferskost uten skorpe, se tips)
♥ 100 g fikensyltetøy
♥ 4 ferske fiken (kan sløyfes)
♥ 50 g valnøtter
♥ 30 g gresskarkjerner
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 1 neve fersk timian
♥ 2 ss flytende honning
Servering:
♥ mykt brød eller gode kjeks
Finn frem en passe stor trefjøl. Sørg for at smøret er helt mykt og romtemperert. Bruk en smørkniv eller baksiden av en spiseskje og fordel smøret over fjølen i et tynt lag. Du kan gjerne fordele smøret litt ujevnt over fjølen, og i klatter, slik at overflaten ikke blir helt glatt.
Smuldre over rikelig med chèvre.
Legg på store, gode klatter med fikensyltetøy.
Dander halve, ferske fiken rundt smørbrettet (disse fikenene spises utenom, og kan sløyfes).
Dryss over grovt hakkede valnøtter, gresskarkjerner, maldonsalt, fersk timian (bruk mest blader og unngå for mye stilk), og ringle over flytende honning til slutt.
Nytes med mykt brød eller gode kjeks.
♥ Når man lager Butter Board er det bare å bruke kreativiteten, og toppe med det man liker. Denne kombinasjonen her synes jeg ble knallgod! Mengdeangivelsen i oppskriften er ikke så nøye.
♥ Det er viktig at du bruker meierismør av god kvalitet, og det må være romtemperert.
♥ Chèvre er en herlig, fransk ost som lages av geitemelk ("chèvre" betyr "geit" på fransk). Jeg brukte her en norskprodusert ferskost-variant som er veldig kremete og uten skorpe (mens modnet chèvre har en fastere skorpe på utsiden).
♥ Du kan dyppe og dra brødet direkte på smørbrettet, men jeg synes det blir mer delikat om man bruker en kniv til å forsyne seg med. Da blir det også lettere å få med seg en passe mengde smør per brød.
1 kommentar
Må bare slå ett slag for…
Må bare slå ett slag for kubbe osten fra Rueslåtten ysteri i Hallingdalen
http://www.xn--ruesltten-92a.no/
Skriv ny kommentar