Brukere online: 173
Brukere i dag: 1063
Brukere siste 7 dager: 195599
Dette er en deilig sjokolademoussekake med hakket Kvikk lunsj i bunnen og appelsinsmak på sjokolademoussen.
Ekstra påskestemning får du om du lager et artig fuglerede til pynt. 😃 Det er enkelt å få til med tynne, asiatiske nudler (vermicelli glassnudler) og smeltet sjokolade.
Se også Gulrotkake til påske (med fuglerede).
God påske! 🐣
Ingredienser:
Bunn:
♥ 8 stk Kvikk Lunsj (se tips)
♥ 100 g smør
Sjokolademousse:
♥ 250 g kokesjokolade
♥ 1 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ revet skall av 1 appelsin
Fuglerede:
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 50 g vermicelli glassnudler (se tips)
♥ påskeegg og -kyllinger
Fremgangmåte:
Bunn:
Sett kakeringen til en rund springform (24 cm) direkte på et kakefat.
Hakk Kvikk Lunsj-sjokoladene raskt opp i en food processor.
Bland med smeltet smør.
Ha kjeksblandingen på fatet og press blandingen jevnt utover og godt inntil kanten av kakeringen.
Sett fatet i kjøleskapet i 30 minutter.
Sjokolademousse:
Pisk egget og sukkeret luftig.
Smelt kokesjokoladen over vannbad og bland i.
Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt.
Vend inn fint revet appelsinskall til slutt.
Hell moussen over kjeksbunnen og sett kaken tilbake kjøleskapet til moussen har stivnet (minst 5 timer og gjerne over natten).
Skjær forsiktig langs kanten av kaken med en kniv. Fjern kakeringen og pynt med fugleredet eller annen kakepynt.
Fuglerede:
Start gjerne kvelden i forveien med å forberede fuglereiret.
Smelt kokesjokoladen i en bolle over vannbad.
Finn frem en rund bolle (størrelsen på bollen bestemmer hvor stort fugleredet blir) og en liten, rund skål. Legg plastfolie i den runde bollen.
Legg blokken med de tørre glassnudler i bollen med den smeltede sjokoladen.
Bruk hendene (ja, dette blir klissete!) og start med å dra de tørre glassnudlene litt fra hverandre samtidig som du gnir de inn med den smeltede sjokoladen.
Alle nudlene skal bli dekket med sjokolade og nudlene skal dras såpass fra hverandre til at du får en "luftig", sirkelformet, flat nudelhaug.
Legg de sjokoladedekkede nudlene i bollen som har plastfolie på innsiden.
Legg så et nytt stykke plastfolie oppå.
Sett den lille skålen i midten og trykk forsiktig nedover.
Hensikten med dette er å få nudlene til å få en bøyd fasong. Legg gjerne et syltetøyglass eller noe annet med litt tyngde oppi skålen og sett så det hele i kjøleskapet i ca 1 time, eller til sjokoladen har stivnet helt.
Løsne da sjokoladenudlene forsiktig fra plastfolien, og ta-da: Du har et lekkert fulglerede!
Artig kakepynt til påske! 😊
Jeg synes denne kaken ble utrolig god på smak også!
Oppskriften på sjokolademousse er basert på Sjokolademoussekake, som er superpopulær her på Det søte liv.
Med litt revet appelsinsmak blir det nydelig påskesmak på kaken.
Luftig sjokolademousse på Kvikk lunsj-bunn - garantert populært! 😍
Tips:
♥ Til kjeksbunnen bruker jeg 8 stk Kvikk Lunsj, dvs. 8 pakker à 47 gram, altså totalt ca. 400 gram.
♥ Vær nøye med å presse kjeksbunnen helt ut i kanten slik at det ikke blir en sprekk mot kakeringen, ellers kan sjokolademousseblandingen sive ut av formen.
♥ Det er viktig at moussen blandes godt, ellers kan det oppstå hvite kremflekker i den mørke moussen, og det ser ikke særlig delikat ut. Bruk gjerne ballongvisp.
♥ Vermicelli glassnudler er supertynne, asiatiske nudler laget av mungbønnemel eller rismel. Du får kjøpt dem i de fleste norske matbutikker. Merk at du ikke skal bløtlegge nudlene, men legge dem i den smeltede sjokoladen rett fra pakken, altså som helt knusktørre.
♥ Sjokoladeredet består jo bare av tørre glassnudler og smeltet sjokolade, og er således absolutt spiselig. Det smaker imidlertid ikke noe særlig, synes jeg, så det er mest til pynt.
♥ Du kan selvsagt pynte alle slags kaker med et fuglereir som dette!
Ønsker deg kjempefine påskedager!
Det kommer mange flere påskekaker her på Det søte liv, så følg med... 😉
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
♥ 8 stk Kvikk Lunsj (se tips)
♥ 100 g smør
Sjokolademousse:
♥ 250 g kokesjokolade
♥ 1 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ revet skall av 1 appelsin
Fuglerede:
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 50 g vermicelli glassnudler (se tips)
♥ påskeegg og -kyllinger
Bunn:
Sett kakeringen til en rund sprinform (24 cm) direkte på et kakefat.
Hakk Kvikk Lunsj-sjokoladene raskt opp i en food processor. Bland med smeltet smør. Ha kjeksblandingen på fatet og press blandingen jevnt utover og godt inntil kanten av kakeringen. Sett fatet i kjøleskapet i 30 minutter.
Sjokolademousse:
Pisk egget og sukkeret luftig. Smelt kokesjokoladen over vannbad og bland i. Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt. Vend inn fint revet appelsinskall til slutt.
Hell moussen over kjeksbunnen og sett kaken tilbake kjøleskapet til moussen har stivnet (minst 5 timer og gjerne over natten).
Skjær forsiktig langs kanten av kaken med en kniv. Fjern kakeringen og pynt med fugleredet eller annen kakepynt.
Fuglerede:
Start gjerne kvelden i forveien med å forberede fuglereiret.
Smelt kokesjokoladen i en bolle over vannbad. Finn frem en rund bolle (størrelsen på bollen bestemmer hvor stort fugleredet blir) og en liten, rund skål. Legg plastfolie i den runde bollen.
Legg blokken med de tørre glassnudler i bollen med den smeltede sjokoladen. Bruk hendene (ja, dette blir klissete!) og start med å dra de tørre glassnudlene litt fra hverandre samtidig som du gnir de inn med den smeltede sjokoladen. Alle nudlene skal bli dekket med sjokolade og nudlene skal dras såpass fra hverandre til at du får en "luftig", sirkelformet, flat nudelhaug.
Legg de sjokoladedekkede nudlene i bollen som har plastfolie på innsiden. Legg så et nytt stykke plastfolie oppå. Sett den lille skålen i midten og trykk forsiktig nedover. Hensikten med dette er å få nudlene til å få en bøyd fasong. Legg gjerne et syltetøyglass eller noe annet med litt tyngde oppi skålen og sett så det hele i kjøleskapet i ca 1 time, eller til sjokoladen har stivnet helt.
Løsne da sjokoladenudlene forsiktig fra plastfolien, og ta-da: Du har et lekkert fulglerede!
♥ Til kjeksbunnen bruker jeg 8 stk Kvikk Lunsj, dvs. 8 pakker à 47 gram, altså totalt ca. 400 gram.
♥ Vær nøye med å presse kjeksbunnen helt ut i kanten slik at det ikke blir en sprekk mot kakeringen, ellers kan sjokolademousseblandingen sive ut av formen.
♥ Det er viktig at moussen blandes godt, ellers kan det oppstå hvite kremflekker i den mørke moussen, og det ser ikke særlig delikat ut. Bruk gjerne ballongvisp.
♥ Vermicelli glassnudler er supertynne, asiatiske nudler laget av mungbønnemel eller rismel. Du får kjøpt dem i de fleste norske matbutikker. Merk at du ikke skal bløtlegge nudlene, men legge dem i den smeltede sjokoladen rett fra pakken, altså som helt knusktørre.
♥ Sjokoladeredet består jo bare av tørre glassnudler og smeltet sjokolade, og er således absolutt spiselig. Det smaker imidlertid ikke noe særlig, synes jeg, så det er mest til pynt.
♥ Du kan selvsagt pynte alle slags kaker med et fuglereir som dette!
2 kommentarer
hei :) Hvor lenge før kan…
hei :)
Hvor lenge før kan denne kaken lages ?
Kaken kan fint lages et par…
Kaken kan fint lages et par dager før servering.
Skriv ny kommentar