Fylte banancupcakes med marengskrem

Annonse: Slikkepott.no

Hei,

Her skal du få et herlig tips om hvordan du enkelt lager deilige cupcakes som passer perfekt til påske! 🐣

Jeg har laget saftige bananmuffins, der jeg blandet sjokolade i halvparten av deigen. De ferdigstekte muffinsene fylte jeg dels med Nutella og dels vaniljekrem. 

På toppen dekket jeg muffinsene med en fantastisk deilig marengskrem. 😍

Påskestemning får du med lekre former og kakestrøssel fra nettbutikken Slikkepott.no

 


Oppskriften gir ca. 24 stk.


Ingredienser: 

Bananmuffins:
♥ 4 egg
♥ 450 g sukker
♥ 4 modne bananer
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 450 g hvetemel
- -
♥ 150 g chocolate chips eller kokesjokolade (kan sløyfes)

Fyll:
♥ 2,5 dl Nutella
♥ 2,5 dl vaniljekrem

Marengskrem:
♥ 4 eggehviter
♥ 7 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 2 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ kakestrøssel (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Bananmuffins:

Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt.

Jeg blandet chocolate chips i halvparten av deigen, men det er ikke nødvendig. 

 

 

Sett papirformer i muffinsbrett. Jeg brukte disse lekre formene i gult og brunt (se tips).

 

 

 

Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

 

 

 

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter eller til de er gyllenbrune i fargen.

 

 

Avkjøl muffinsene til de er helt kalde. 

 

 

 

Fyll: 

Ha myk, romtemperert Nutella i en sprøytepose med spiss sprøytetipp (se tips). 

 

 

Stikk tippen ned i muffinsene og sprøyt inn fyllet.

 

 

Gjenta med vaniljekrem. 

 

 

Jeg fylte Nutella i halvparten av muffinsene, og vaniljekrem i den andre halvparten av muffinsene (dvs. muffinsene som jeg hadde sjokoladebiter i). 

 

 

Marengskrem:

Til marengskremen has eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med litt kokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen). Over dampen piskes så eggehviteblandingen med en elektrisk håndmikser i ca. 7-8 minutter. Blandingen skal ha tykk, hvit, blank marengskonsistens.

Ta metallbollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeekstrakt. Pisk i noen minutter til, så marengsmassen blir avkjølt og tykk.

Ta marengskremen straks i en kakesprøyte og sprøyt store, vakre topper på hver bananmuffins.

 

 

Dryss på kakestrøssel med en gang, før marengskremen rekker å tørke på overflaten. 

 


De brune formene er bananmuffins fylt med Nutella.

 


De gule formene er bananmuffins med sjokoladebiter, fylt med vaniljekrem. 

 

 

Nydelige cupcakes til påske! 

 

 

 

Fristende å dra av papiret....  😋

 

 

Digg med fyll inni muffinsene i tillegg til marengskremen!  Heart

 

 

Tips:

♥ Bananmuffinsene kan gjerne bakes dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall godt innpakket i plast så de ikke blir tørre. Marengskremen bør helst lages på serveringsdagen, da smaker den best! 

♥ De vakre muffinsformene kalles "Tulipan". Jeg brukte her gule og brune, og de finnes også i mange flere farger hos Slikkepott.no, se alle samlet HER

 

 

 

♥ Kakestrøsselet jeg har brukt er fra superpopulære Happy Sprinkles, se strøsselet som heter Lemon Pie HER og Banana Split HER, og finnes i mange flere varianter, se alle samlet HER

 

 

♥ For å fylle muffinsene er det kjekt å ha en spiss sprøytetipp, for eksempel den som heter Wilton 230, se HER.

 

 

 

♥ Til å sprøyte marengskremen på muffinsene er det mange typer sprøytetipper du kan bruke. Dette basissettet fra Wilton er kjekt å ha, se HER

♥ Kan også anbefale min favoritt-sprøyteposer fra FunCakes, se HER.

 

Synes du det blir mye med 24 cupcakes, er det bare å halvere oppskriften. 😉

 

 

Hmmm.... litt usikker på hvilken variant jeg likte best.

Den fylt med Nutella... 

 

 

... eller med sjokoladebiter og vaniljekrem...  😏 

 

 

Jeg tar en av hver! 

Enjoy!  😄

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Fylte banancupcakes med marengskrem
Ingredienser

Bananmuffins:
♥ 4 egg
♥ 450 g sukker
♥ 4 modne bananer
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 450 g hvetemel
- -
♥ 150 g chocolate chips eller kokesjokolade (kan sløyfes)

Fyll:
♥ 2,5 dl Nutella
♥ 2,5 dl vaniljekrem

Marengskrem:
♥ 4 eggehviter
♥ 7 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 2 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ kakestrøssel (se tips)

Fremgangsmåte

Bananmuffins:
Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt.

Jeg blandet chocolate chips i halvparten av deigen, men det er ikke nødvendig. 

Sett papirformer i muffinsbrett. Jeg brukte disse lekre formene i gult og brunt (se tips). Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter eller til de er gyllenbrune i fargen. Avkjøl muffinsene til de er helt kalde. 

Fyll: 
Ha myk, romtemperert Nutella i en sprøytepose med spiss sprøytetipp. 

Stikk tippen ned i muffinsene og sprøyt inn fyllet.

Gjenta med vaniljekrem. 

Jeg fylte Nutella i halvparten av muffinsene, og vaniljekrem i den andre halvparten av muffinsene (som jeg hadde sjokoladebiter i). 

Marengskrem:
Til marengskremen has eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med litt kokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen). Over dampen piskes så eggehviteblandingen med en elektrisk håndmikser i ca. 7-8 minutter. Blandingen skal ha tykk, hvit, blank marengskonsistens.

Ta metallbollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeekstrakt. Pisk i noen minutter til, så marengsmassen blir avkjølt og tykk.

Ta marengskremen straks i en kakesprøyte og sprøyt store, vakre topper på hver bananmuffins.

Dryss på kakestrøssel med en gang, før marengskremen rekker å tørke på overflaten. 

Tips

♥ Bananmuffinsene kan gjerne bakes dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall godt innpakket i plast så de ikke blir tørre. Marengskremen bør helst lages på serveringsdagen, da smaker den best! 

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift