Fylte banancupcakes med marengskrem

Annonse: Slikkepott.no(link is external)

Hei,

Her skal du få et herlig tips om hvordan du enkelt lager deilige cupcakes som passer perfekt til påske! 🐣

Jeg har laget saftige bananmuffins, der jeg blandet sjokolade i halvparten av deigen. De ferdigstekte muffinsene fylte jeg dels med Nutella og dels vaniljekrem. 

På toppen dekket jeg muffinsene med en fantastisk deilig marengskrem. 😍

Påskestemning får du med lekre former og kakestrøssel fra nettbutikken Slikkepott.no(link is external)

 


Oppskriften gir ca. 24 stk.


Ingredienser: 

Bananmuffins:
4 egg
450 g sukker
4 modne bananer
3 dl lettrømme
200 g smør
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 ts natron
450 g hvetemel
- -
150 g chocolate chips eller kokesjokolade (kan sløyfes)

Fyll:
2,5 dl Nutella
2,5 dl vaniljekrem

Marengskrem:
4 eggehviter
7 dl sukker
1 dl vann
2 ss lys sirup
2 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
kakestrøssel (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Bananmuffins:

Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt.

Jeg blandet chocolate chips i halvparten av deigen, men det er ikke nødvendig. 

 

 

Sett papirformer i muffinsbrett. Jeg brukte disse lekre formene i gult og brunt (se tips).

 

 

 

Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

 

 

 

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter eller til de er gyllenbrune i fargen.

 

 

Avkjøl muffinsene til de er helt kalde. 

 

 

 

Fyll: 

Ha myk, romtemperert Nutella i en sprøytepose med spiss sprøytetipp (se tips). 

 

 

Stikk tippen ned i muffinsene og sprøyt inn fyllet.

 

 

Gjenta med vaniljekrem. 

 

 

Jeg fylte Nutella i halvparten av muffinsene, og vaniljekrem i den andre halvparten av muffinsene (dvs. muffinsene som jeg hadde sjokoladebiter i). 

 

 

Marengskrem:

Til marengskremen has eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med litt kokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen). Over dampen piskes så eggehviteblandingen med en elektrisk håndmikser i ca. 7-8 minutter. Blandingen skal ha tykk, hvit, blank marengskonsistens.

Ta metallbollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeekstrakt. Pisk i noen minutter til, så marengsmassen blir avkjølt og tykk.

Ta marengskremen straks i en kakesprøyte og sprøyt store, vakre topper på hver bananmuffins.

 

 

Dryss på kakestrøssel med en gang, før marengskremen rekker å tørke på overflaten. 

 


De brune formene er bananmuffins fylt med Nutella.

 


De gule formene er bananmuffins med sjokoladebiter, fylt med vaniljekrem. 

 

 

Nydelige cupcakes til påske! 

 

 

 

Fristende å dra av papiret....  😋

 

 

Digg med fyll inni muffinsene i tillegg til marengskremen!  Heart

 

 

Tips:

Bananmuffinsene kan gjerne bakes dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall godt innpakket i plast så de ikke blir tørre. Marengskremen bør helst lages på serveringsdagen, da smaker den best! 

De vakre muffinsformene kalles "Tulipan". Jeg brukte her gule og brune, og de finnes også i mange flere farger hos Slikkepott.no(link is external), se alle samlet HER(link is external)

 

 

 

Kakestrøsselet jeg har brukt er fra superpopulære Happy Sprinkles, se strøsselet som heter Lemon Pie HER(link is external) og Banana Split HER(link is external), og finnes i mange flere varianter, se alle samlet HER(link is external)

 

 

For å fylle muffinsene er det kjekt å ha en spiss sprøytetipp, for eksempel den som heter Wilton 230, se HER(link is external).

 

 

 

Til å sprøyte marengskremen på muffinsene er det mange typer sprøytetipper du kan bruke. Dette basissettet fra Wilton er kjekt å ha, se HER(link is external)

Kan også anbefale min favoritt-sprøyteposer fra FunCakes, se HER(link is external).

 

Synes du det blir mye med 24 cupcakes, er det bare å halvere oppskriften. 😉

 

 

Hmmm.... litt usikker på hvilken variant jeg likte best.

Den fylt med Nutella... 

 

 

... eller med sjokoladebiter og vaniljekrem...  😏 

 

 

Jeg tar en av hver! 

Enjoy!  😄

 

 

     

Fylte banancupcakes med marengskrem
Ingredienser

Bananmuffins:
4 egg
450 g sukker
4 modne bananer
3 dl lettrømme
200 g smør
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 ts natron
450 g hvetemel
- -
150 g chocolate chips eller kokesjokolade (kan sløyfes)

Fyll:
2,5 dl Nutella
2,5 dl vaniljekrem

Marengskrem:
4 eggehviter
7 dl sukker
1 dl vann
2 ss lys sirup
2 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
kakestrøssel (se tips)

Fremgangsmåte

Bananmuffins:
Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt.

Jeg blandet chocolate chips i halvparten av deigen, men det er ikke nødvendig. 

Sett papirformer i muffinsbrett. Jeg brukte disse lekre formene i gult og brunt (se tips). Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter eller til de er gyllenbrune i fargen. Avkjøl muffinsene til de er helt kalde. 

Fyll: 
Ha myk, romtemperert Nutella i en sprøytepose med spiss sprøytetipp. 

Stikk tippen ned i muffinsene og sprøyt inn fyllet.

Gjenta med vaniljekrem. 

Jeg fylte Nutella i halvparten av muffinsene, og vaniljekrem i den andre halvparten av muffinsene (som jeg hadde sjokoladebiter i). 

Marengskrem:
Til marengskremen has eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med litt kokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen). Over dampen piskes så eggehviteblandingen med en elektrisk håndmikser i ca. 7-8 minutter. Blandingen skal ha tykk, hvit, blank marengskonsistens.

Ta metallbollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeekstrakt. Pisk i noen minutter til, så marengsmassen blir avkjølt og tykk.

Ta marengskremen straks i en kakesprøyte og sprøyt store, vakre topper på hver bananmuffins.

Dryss på kakestrøssel med en gang, før marengskremen rekker å tørke på overflaten. 

Tips

Bananmuffinsene kan gjerne bakes dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall godt innpakket i plast så de ikke blir tørre. Marengskremen bør helst lages på serveringsdagen, da smaker den best! 

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift