Brukere online: 1078
Brukere i dag: 4368
Brukere siste 7 dager: 161883
Nøtteroser er veldig dekorative og kjempegode småkaker!
De er blir faste utenpå, men med en myk kjerne inni. Kakene ligner på kransekake, men lages med hasselnøtter i stedet for mandler. NAM!
Nøtterosene kan gjerne pyntes med sjokolade på undersiden for å gjøre dem ekstra fine, men det er ikke nødvendig.
Oppskriften gir ca. 35 stk.
Ingredienser:
♥ 3 eggehviter
♥ 250 g hasselnøtter
♥ 225 g melis
Pynt:
♥ 35 hele hasselnøtter
♥ 100 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Mal nøttene fint i mandelkvern. Bland malte nøtter og melis med eggehvitene. Det skal bli en fast nøttedeig, men som likevel er bløt nok til at den kan sprøytes ut.
Ha deigen i en kakesprøyte med stor sprøytetipp. Sprøyt deigen ut til roser på to stekeplater som er dekket med bakepapir. Pynt hver kake med en hel hasselnøtt.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 15 minutter, avhengig av hvor store du har laget kakene.
Avkjøl kakene på platen før de løsnes fra bakepapiret og legges på rist.
Nøtterosene er kjempegode slik som dette, uten sjokolade også.
Hvis du vil pynte kakene med smeltet sjokolade, dyppes undersiden av kakene i en skål med smeltet sjokolade. Legg kakene opp ned på et brett og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Når sjokoladen har stivnet, kan du legge dem på et fat hvis du vil servere dem med en gang, eller i en boks i kjøleskapet.
Dette er helt klart en av mine favorittkaker til jul!
Tips:
♥ Det er viktig at du bruker mandelkvern og ikke food processor for å male hasselnøttene, ellers risikerer du at nøtterosene flyter for mye utover under steking.
♥ Bruk stor sprøytetipp, ellers blir det vanskelig å få sprøytet deigen ut på platen.
♥ Nøtterosene oppbevares i tettsluttet kakeboks. Hvis de er pyntet med sjokolade på undersiden, bør boksen stå kaldt slik at sjokoladen ikke blir klissete. Kakene er også kjempefine å fryse, og da kan du være sikker på at de ikke blir tørre.
♥
Vakre og kjempegode Nøtteroser! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 eggehviter
♥ 250 g hasselnøtter
♥ 225 g melis
Pynt:
♥ 35 hele hasselnøtter
♥ 100 g kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Mal nøttene fint i mandelkvern. Bland malte nøtter og melis med eggehvitene. Det skal bli en fast nøttedeig, men som likevel er bløt nok til at den kan sprøytes ut.
Ha deigen i en kakesprøyte med stor sprøytetipp. Sprøyt deigen ut til roser på to stekeplater som er dekket med bakepapir. Pynt hver kake med en hel hasselnøtt.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 15 minutter, avhengig av hvor store du har laget kakene.
Avkjøl kakene på platen før de løsnes fra bakepapiret og legges på rist.
Hvis du vil pynte kakene med smeltet sjokolade, dyppes undersiden av kakene i en skål med smeltet sjokolade. Legg kakene opp ned på et brett og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Når sjokoladen har stivnet, kan du legge dem på et fat hvis du vil servere dem med en gang, eller i en boks i kjøleskapet.
♥ Det er viktig at du bruker mandelkvern og ikke food processor for å male hasselnøttene, ellers risikerer du at nøtterosene flyter for mye utover under steking.
♥ Bruk stor sprøytetipp, ellers blir det vanskelig å få sprøytet deigen ut på platen.
♥ Nøtterosene oppbevares i tettsluttet kakeboks. Hvis de er pyntet med sjokolade på undersiden, bør boksen stå kaldt slik at sjokoladen ikke blir klissete. Kakene er også kjempefine å fryse, og da kan du være sikker på at de ikke blir tørre.
2 kommentarer
Veldig gode, og de får…
Veldig gode, og de får perfekt fasong. Opplever at deigen blir for fast med tre eggehviter, selvom jeg bruker egg str L.
Et tips jeg fanget opp et annet sted er at hvis man vil ha sjokolade under, dypper man dem i bollen, stryker av litt på kanten av bollen og setter dem med bunnen ned på et brett dekket med plastfolie. Når sjokoladen har stivnet løsner de helt fint fra plasten.
Har du tips til…
Har du tips til brukervennlig kakesprøyte til dette formålet?
Skriv ny kommentar