Brukere online: 1173
Brukere i dag: 5327
Brukere siste 7 dager: 195429
Det finnes mange slags drømmer. Denne er gul.
Mandelbunn:
200 g mandler
200 g melis
5 eggehviter
1 ts bakepulver
Gul krem:
7 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g smør
Mal mandlene. Bland med melis og bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Vend i det tørre.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter. Avkjøl kremen (se tips).
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten). Etter hvert som kremen stivner kan du lage mønster på toppen av kaken med en gaffel. Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.
Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent.
Kremen er nokså flytende i starten, og de fleste har problemer med å bre den over kaken. Jeg pleier å løse dette problemet med å ha kakeringen rundt kaken først, slik som beskrevet i oppskriften. Det går av og til å bre kremen direkte på kaken uten kakering, men da må kremen stå en god stund i kjøleskapet og stivne først.
Se også mange varianter av Suksesskake her på Det søte liv.
- -
DRØM
Men drøm din drøm.
Det er det eneste
som kan verge dine øyne
mot altfor nakne syner;
Drømmen er blømmende lyng
som skjuler dødens helleristning
på grunnfjellet i ditt sinn.
(Hans Børli)
7 kommentarer
Tusen takk for nydelig
Tusen takk for nydelig kakeoppskrift (sukssesskremen og mandelbunn frister!) og dikt. Hans Børli har skrevet mange vakre og viktige dikt for hjerte og sjel.:)
Bra kake
Bra kake
Helt enig
Helt enig
Denne kakeoppskrift har jeg
Denne kakeoppskrift har jeg brukt mange mange ganger og like vellykket og alle liker denne kaken og får bare positive tilbakemeldinger.
Jeg koker alltid kremen på…
Jeg koker alltid kremen på svak varme med konstant røring. Varmer den rolig opp og lar den koke på så lav varme som mulig noen minutter. Kremen avkjøles helt og smøres over kake når den er kald.
Kan jeg lage denne kaken med…
Kan jeg lage denne kaken med mandelmel? Har det, men ikke hele mandler. Og hvis man kan det, bruker jeg fortsatt 200gr?
Har også ferdigmalte mandler…
Har også ferdigmalte mandler. Kan det brukes og eventuelt hvor mange gram?
Skriv ny kommentar