Brukere online: 358
Brukere i dag: 812
Brukere siste 7 dager: 200582
Når det er så fint og varmt vær at det eneste man orker å lage er Iskaffe! 😎
Det har vært stille fra meg i det siste, og jeg får skylde på det deilige sommerværet (og litt at jeg jobber med min julekakebok som utgis i oktober).
Iskaffe er noe av det beste som finnes når solen steiker!
Jeg har fra før noen forskjellige varianter av iskaffe her på Det søte liv. Dette er den enkleste!
Oppskriften passer til 1 stort glass. (Jeg firedoblet og lagde 4 porsjoner.)
Ingredienser:
♥ 1,5 dl kaffe (eller en espresso)
♥ 1 ss sukker (eller annen, valgfri søtning)
♥ 2 dl melk
♥ 5 isbiter
Fremgangsmåte:
Bland kaffe med sukker eller annen ønsket søtning (eller dropp søtningen helt hvis du foretrekker det).
La kaffen gjerne stå og avkjøles en stund.
Fyll opp med ønsket mengde kald melk.
Legg isbiter i glasset.
Iskaffen er ferdig, og du kan sette deg i solen!
Tips:
♥ Målene angitt i oppskriften er veiledende, så tilpass mengden på alle ingrediensene etter din egen smak.
♥ Vil du hive deg på årets store insta-trend, så lag i stedet en Dalgona (Koreansk iskaffe).
♥ Kjør ingrediensene i en blender for å lage en stilig Frappuccino iskaffe!
♥ Får du kaffe til overs, bør du lage kaffeisbiter og oppbevare dem i fryseren. Med dem kan du lage Iskaffe med kaffeisbiter.
♥ Er du klar for å skeie ut, kan du lage iskaffe med vaniljeis, sjokoladesaus og krem - se Luksus iskaffe med vaniljeis.
♥ Det er også herlig å helle varm kaffe over kald vaniljeis, se Affogato al caffe.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1,5 dl kaffe (eller en espresso)
♥ 1 ss sukker (eller annen, valgfri søtning)
♥ 2 dl melk
♥ 5 isbiter
Bland kaffe med sukker eller annen ønsket søtning (eller dropp søtningen helt hvis du foretrekker det).
La kaffen gjerne stå og avkjøles en stund.
Fyll opp med ønsket mengde kald melk.
Legg isbiter i glasset.
Iskaffen er ferdig, og du kan sette deg i solen!
♥ Målene angitt i oppskriften er veiledende, så tilpass mengden på alle ingrediensene etter din egen smak.
♥ Vil du hive deg på årets store insta-trend, så lag i stedet en Dalgona (Koreansk iskaffe).
♥ Kjør ingrediensene i en blender for å lage en stilig Frappuccino iskaffe!
♥ Får du kaffe til overs, bør du lage kaffeisbiter og oppbevare dem i fryseren. Med dem kan du lage Iskaffe med kaffeisbiter.
♥ Er du klar for å skeie ut, kan du lage iskaffe med vaniljeis, sjokoladesaus og krem - se Luksus iskaffe med vaniljeis.
♥ Det er også herlig å helle varm kaffe over kald vaniljeis, se Affogato al caffe.
5 kommentarer
Nei nei nei. Totalt uenig!!
Nei nei nei. Totalt uenig!! Du må ha kaffe presse som du heller melken i, så bruker du presse opp og ned mange nok ganger til at melken blir en god skummet krem, så heller du det opp i espressoen.
Det høyner iskaffe så ekstremt
Takk for at du deler tips,
Takk for at du deler tips, Nathalie. Dette er den helt superenkle varianten uten melkeskum.
Gleder meg til å prøve.☺️❤️
Gleder meg til å prøve.☺️❤️
Hei! Det er som du sier den…
Hei! Det er som du sier den enkleste oppskriften og den er så grei å ty til når man har uventede besøk i disse sommerdager 😎
Har forresten prøvd dine andre oppskrifter og de er helt supre!!
Takk for så utrolige mange flotte oppskrifter av kaker, cookies, +++
Har bakt noen av dine beste kakeoppskrifter (etter min mening) til bryllup, dåp, bursdager, +++ De "bestilles" av familien og venner om og om igjen!
Sommerhilsen fra en som har funnet sin bakersjel 🥰
Jeg heter Edel jeg er ni år…
Jeg heter Edel jeg er ni år jeg har ikke prøvd før men jeg gleder meg til å prøve🫶🏽❤️
Skriv ny kommentar