Brukere online: 75
Brukere i dag: 2233
Brukere siste 7 dager: 198211
Dalgona er kaffedrikken som den siste tiden har tatt helt av i sosiale medier, og da særlig på Instagram! Og vi snakker jo da også om en skikkelig instavennlig og lekker kaffedrikk!
Dalgona er en iskaffe som opprinnelig stammer fra Sør-Korea, og som består av melk, isbiter og et tykt lag kremete kaffeskum på toppen.
Kaffeskummet lages med like mengder kaffepulver, sukker og kokende vann som pisker til blandingen forvandles til en tykk, lysebrun kaffekrem. Denne kaffekremen legges på toppen av melken. Så kan man blande litt rundt og nyte!
Digg å sette seg i sola med denne iskaffen!
Oppskriften er beregnet til 2 store glass, men det er selvsagt bare å halvere oppskriften hvis du vil lage 1 porsjon.
Ingredienser:
Kaffekrem:
♥ 4 ss kaffepulver (se tips)
♥ 4 ss sukker (se tips)
♥ 4 ss kokende vann
- -
♥ 4 dl melk (se tips)
♥ ca. 10 - 12 isbiter
Pynt:
♥ kakaodryss
Fremgangsmåte:
Ha kaffepulver og sukker i en bolle.
Tilsett kokende vann og rør blandingen godt sammen så kaffepulveret løser seg opp.
Finn frem en håndmikser og pisk blandingen til den forvandler seg til en tykk, lysebrun krem.
Det tar ca. 5 minutter med håndmikseren (se tips).
Ha melken i glass .
Legg isbiter i melken.
Fordel kaffekremen på toppen av melken med en spiseskje.
Ikke nødvendig å fylle opp så det nesten renner over slik som her, så husk at du må ha litt store glass..
Dryss over kakao hvis du vil.
Server med skje eller sugerør og rør litt rundt så kaffekremen blander seg noe med melken før du nyter -
VERDENS DEILIGSTE ISKAFFE !
Nydelig!
Tips:
♥ Vanlig frysetørket kaffepulver (Nescafe Gull) fungerer utmerket!
♥ Du kan redusere sukkermengden hvis du vil, og synes du kaffekremen blir for sterk, kan man redusere mengden kaffepulver. Personlig synes jeg like mengder kaffepulver, sukker og vann ga et perfekt resultat!
♥ Jeg brukte helmelk som gir en luksusvariant, men lettmelk kan også brukes.
♥ Kaffekremen skal bli så tykk at den kan legges oppå melken uten at den synker noe særlig ned i melken før du starter å røre. Med elektrisk håndmikser er det lett å få til denne tykke konsistensen på kaffekremen. Hvis du ikke har elektrisk håndmikser tilgjengelig, kan du også vispe for hånd med en vanlig spiralvisp, men da må du ha tålmodighet og bruke litt krefter slik at kaffekremen blir skikkelig tykk.
♥ Dalgona kommer som nevnt opprinnelig fra Sør-Korea. Se også oppskrift på Vietnamesisk iskaffe (Ca phe sua da).
Mmmmm....
Jeg synes det blir ekstra godt med et kakaodryss på toppen, men dette kan såklart sløyfes hvis du vil.
PS: Jeg har merket meg hintet avslutningsvis i Dalgona-artikkelen til BBC om at det nok er mulig at det også er godt med en skvett kaffelikør i den iskalde melken når man lager en Dalgona...
ENJOY!
PS: Kaffekremen kan også legges oppå iskrem, se digg Dalgona iskremdessert!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kaffekrem:
♥ 4 ss kaffepulver (se tips)
♥ 4 ss sukker (se tips)
♥ 4 ss kokende vann
- -
♥ 4 dl melk (se tips)
♥ ca. 10 - 12 isbiter
Pynt:
♥ kakaodryss
Ha kaffepulver og sukker i en bolle. Tilsett kokende vann og rør blandingen godt sammen så kaffepulveret løser seg opp.
Finn frem en håndmikser og pisk blandingen til den forvandler seg til en tykk, lysebrun krem. Det tar ca. 5 minutter med håndmikseren (se tips).
Ha melken i glass og legg i isbiter.
Fordel kaffekremen på toppen av melken med en spiseskje.
Dryss over kakao hvis du vil.
Server med skje eller sugerør og rør litt rundt så kaffekremen blander seg noe med melken før du nyter -
VERDENS DEILIGSTE ISKAFFE ! *heart
♥ Vanlig frysetørket kaffepulver (Nescafe Gull) fungerer utmerket!
♥ Du kan redusere sukkermengden hvis du vil, men jeg synes like mengder kaffepulver, sukker og vann ga et perfekt resultat!
♥ Jeg brukte helmelk som gir en luksusvariant, men lettmelk kan også brukes.
♥ Kaffekremen skal bli så tykk at den kan legges oppå melken uten at den synker noe særlig ned i melken før du starter å røre. Med elektrisk håndmikser er det lett å få til denne tykke konsistensen på kaffekremen. Har du ikke det, kan du også vispe for hånd med en vanlig spiralvisp, men da må du ha tålmodighet og bruke litt krefter slik at kaffekremen blir skikkelig tykk.
♥ Dalgona kommer som nevnt opprinnelig fra Sør-Korea. Se også oppskrift på Vietnamesisk iskaffe (Ca phe sua da).
8 kommentarer
Det så nydelig ut. Kan jeg
Det så nydelig ut. Kan jeg bruke vanlig pulver fra trakte kaffen? Har ikke pulverkaffe.
Charlotte
Traktekaffe løser seg ikke
Traktekaffe løser seg ikke opp, så du må bruke pulverkaffe ;)
Stemmer, det er nødvendig med
Stemmer, det er nødvendig med pulverkaffe. Filterkaffe eller traktekaffe kan ikke brukes her.
Kan man bruke «vanlig» kaffe
Kan man bruke «vanlig» kaffe/filterkaffe?
Har ikke pulverkaffe:/
Hei, nei du må bruker
Hei, nei du må bruker frysetørket pulverkaffe. :)
ser nydelig ut
ser nydelig ut
Hei! Om eg vil lage ein
Hei! Om eg vil lage ein variant med kakaopulver, som ein slags mocca Dalgona, kor mykje kan eg ha oppi då, og bør ein redusere mengden kaffe eller sukker eller kan det vere likt? Tusen takk på førehand!
Datra og jeg bruker litt…
Datra og jeg bruker litt sjokoladesaus som pynt inni glasset som samt en ekstra klatt i bunnen. Det blir også kjempegodt! :-)
Skriv ny kommentar