Appelsin- og gulrotkake


Med hjemmebakt kake blir påsken mye hyggeligere!

Dette er en enkel og veldig nydelig påskekake, med appelsin og gulrot.

Den gode appelsinsmaken kommer av at det er presset appelsinsaft i både kakedeigen og glasuren, i tillegg til at kaken dynkes med appelsinsaft når den tas ut av ovnen. Revet gulrot i deigen gjør kaken ekstra saftig.

  Smile  🐣

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 1 ss revet appelsinskall
♥ 150 g gulrot (skrelt vekt)

Dynking:
♥ presset saft fra 1 appelsin

Glasur:
♥ 0,5 dl appelsinjuice
♥ 4 dl melis

Pynt:
♥ 2 ss kakestrøssel
 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og rør det inn i eggedosisen.

Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Bland det tørre i deigen sammen med appelsinjuice.

Riv appelsinskallet og vend dette inn i deigen til slutt sammen med fint revet gulrot.

 

 

Hell deigen i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen.


 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 45 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Stikk hull i den nystekte kaken med en gaffel. Press saften ut av appelsinen og hell dette over den varme kaken.

 

 

La kaken stå og avkjøles i formen i 30 minutter, slik at saften trekker godt inn i kaken.

 

 

Ta kaken ut av formen og flytt den forsiktig over på et fat eller en rist.

 

 

Rør sammen appelsinjuice og melis til en passe tykk glasur og fordel på toppen av kaken.

 

 

Smør glasuren jevnt utover toppen av kaken.

 

 

Dryss over kakestrøssel til pynt.

 

 

Nydelig påskekake! 

 

 


Utrolig saftig og med veldig god smak av appelsin! 

 


 💛 💛 💛 💛 💛


Tips:

♥ Denne kaken holder seg saftig og god i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast og oppbevares kjølig.

♥ Kaken kan også fryses.

 


Anbefaler deg å teste ut denne enkle, deilige appelsinkaken! 

 


... Mmmmmm ... 

 

 

Vi får kose oss hjemme som best vi kan, dere! 

 

 

God påske! Smile  

 

 

🐣  🐣  🐣  🐣  🐣

Appelsin- og gulrotkake
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 1 ss revet appelsinskall
♥ 150 g gulrot (skrelt vekt)

Dynking:
♥ presset saft fra 1 appelsin

Glasur:
♥ 0,5 dl appelsinjuice
♥ 4 dl melis

Pynt:
♥ 2 ss kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og rør det inn i eggedosisen. Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Bland det tørre i deigen sammen med appelsinjuice. Riv appelsinskallet og vend dette inn i deigen til slutt sammen med fint revet gulrot.

Hell deigen i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 45 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Stikk hull i den nystekte kaken med en gaffel. Press saften ut av appelsinen og hell dette over den varme kaken. La kaken stå og avkjøles i formen i 30 minutter, slik at saften trekker godt inn i kaken.

Ta kaken ut av formen og flytt den forsiktig over på et fat. Rør sammen appelsinjuice og melis til en passe tykk glasur og fordel på toppen av kaken. Dryss over kakestrøssel til pynt.

Tips

♥ Denne kaken holder seg saftig og god i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast og oppbevares kjølig.

♥ Kaken kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

10 kommentarer

Ja, det går greit, men melisglasuren vil kunne skalle litt av og bli bløt ved tining. Men smaken er jo like god!

Hei!
Jeg har lyst til å lage denne kaken, men med kremost-glasur iblandet appelsinsaft og skall. Tror du det kan passe sammen? :)

Denne ble veldig flat og kompakt når jeg bakte den. Hevet seg og så fin ut til den ble tatt ut av ovnen. Men så datt den helt sammen. Noen ideer om hva jeg har gjort feil her?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift