Brukere online: 366
Brukere i dag: 717
Brukere siste 7 dager: 195656
Denne digge pastasalaten er en skikkelig "crowd pleaser"!
Pastasalaten er klassisk og mild på smak, og slår an hos gjester i alle aldre.
Nydelig som tilbehør til grillmat, og perfekt å sette på bordet som del av et koldtbord.
Du får her oppskriften på både normal porsjon og skikkelig stor porsjon. 😄
Ingredienser:
♥ 500 g pastaskruer (fusilli)
♥ 1 ss olivenolje
♥ 3 dl rømme eller crème fraîche
♥ 150 g majones
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 2 ss lake fra sylteagurkglasset
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 1 ts løkpulver
♥ 200 g kokt skinke (strimler)
♥ 150 g mais (1 liten boks)
♥ 1 rød paprika
♥ 1 gul paprika
♥ 1 vårløk
♥ 50 g sylteagurk
♥ 3 ss finhakket gressløk
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kok pastaskruene i lettsaltet vann. Skyll i kaldt vann så pastaskruene avkjøles. Bland inn olivenoljen så pastaskruene ikke kleber seg sammen.
Finn fram en rørebolle (jeg lagde stor porsjon, se mengdeangivelser i tipsfeltet nedenfor, derfor stor bolle).
Ha rømme (eller crème fraîche, eller en kombinasjon) og majones i bollen.
Rør dette sammen.
Tilsett presset hvitløksfedd, lake fra sylteagurk, presset sitronsaft og løkpulver. Kvern over salt og pepper. Rør godt sammen.
Ha så skinkestrimler, mais, paprika i biter og kuttet vårløk i bollen.
Bland sammen. Tilsett pastaskruene.
Vend godt rundt slik at alle pastaskruene blir dekket av den kremete dressingen.
Tilsett fint hakket sylteagurk og gressløk til slutt.
Smak til med kvernet salt og pepper, og eventuelt litt ekstra sitronsaft og løkpulver.
Oppbevares kjølig frem til servering.
Tips:
Har du stort selskap og vil lage til mange, kan du bruke følgende mengder:
♥ 2 kg pastaskruer (fusilli)
♥ 15 dl rømme eller crème fraîche (5 pk)
♥ 600 g majones (4 pk)
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 0,5 dl lake fra sylteagurkglasset
♥ 1 sitron, presset saft
♥ 1 ss løkpulver
♥ 600 g kokt skinke (strimler)
♥ 350 g mais (1 stor boks)
♥ 3 røde paprika
♥ 1 gul paprika
♥ 5 vårløk
♥ 200 g sylteagurk
♥ 1 bunt finhakket gressløk
♥ kvernet salt og pepper
♥ Pastasalaten kan varieres med flere typer grønnsaker, for eksempel purre, rødløk, erter, sukkererter og/eller agurk. Dressingen kan smakes til med karripulver og/eller søt paprikapulver i tillegg til løkpulver. Gressløken kan være frisk eller tørket. I stedet for gressløk kan du bruke dill eller persille.
♥ Se også Pastasalat med skinke og egg og Pizza pastasalat.
♥
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g pastaskruer (fusilli)
♥ 1 ss olivenolje
♥ 3 dl rømme eller crème fraîche
♥ 150 g majones
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 2 ss lake fra sylteagurkglasset
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 1 ts løkpulver
♥ 200 g kokt skinke (strimler)
♥ 150 g mais (1 liten boks)
♥ 1 rød paprika
♥ 1 gul paprika
♥ 1 vårløk
♥ 50 g sylteagurk
♥ 3 ss finhakket gressløk
♥ kvernet salt og pepper
Kok pastaskruene i lettsaltet vann. Skyll i kaldt vann så pastaskruene avkjøles. Bland inn olivenoljen så pastaskruene ikke kleber seg sammen.
Finn fram en rørebolle (jeg lagde stor porsjon, se mengdeangivelser i tipsfeltet nedenfor, derfor stor bolle).
Ha rømme (eller crème fraîche, eller en kombinasjon) og majones i bollen.
Rør dette sammen.
Tilsett presset hvitløksfedd, lake fra sylteagurk, presset sitronsaft og løkpulver. Kvern over salt og pepper. Rør godt sammen.
Ha så skinkestrimler, mais, paprika i biter og kuttet vårløk i bollen.
Bland sammen. Tilsett pastaskruene og vend godt rundt slik at alle pastaskruene blir dekket av den kremete dressingen.
Tilsett fint hakket sylteagurk og gressløk til slutt.
Smak til med kvernet salt og pepper, og eventuelt litt ekstra sitronsaft og løkpulver.
Oppbevares kjølig frem til servering.
Har du stort selskap og vil lage til mange, kan du bruke følgende mengder:
♥ 2 kg pastaskruer (fusilli)
♥ 4 ss olivenolje
♥ 15 dl rømme eller crème fraîche (5 pk)
♥ 600 g majones (4 pk)
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 0,5 dl lake fra sylteagurkglasset
♥ 1 sitron, presset saft
♥ 1 ss løkpulver
♥ 600 g kokt skinke (strimler)
♥ 350 g mais (1 stor boks)
♥ 3 røde paprika
♥ 1 gul paprika
♥ 5 vårløk
♥ 200 g sylteagurk
♥ 1 bunt finhakket gressløk
♥ kvernet salt og pepper
♥ Pastasalaten kan varieres med flere typer grønnsaker, for eksempel purre, rødløk, erter, sukkererter og/eller agurk. Dressingen kan smakes til med karripulver og/eller søt paprikapulver i tillegg til løkpulver. Gressløken kan være frisk eller tørket. I stedet for gressløk kan du bruke dill eller persille.
8 kommentarer
Hei! Om ein vil bruke til…
Hei! Om ein vil bruke til lunsj på jobb kor mange daga kan denne stå? Går det å lage porsjon til typ 3 daga?
Hei, ja det går helt fint å…
Hei, ja det går helt fint å oppbevare denne pastasalaten i kjøleskapet i 3 dager. :)
Hva med oss som viiiiirkelig…
Hva med oss som viiiiirkelig ikke takler sylteagurk.. Kan vi evt droppe den og pastasalat er like god? :)
Hehe, ja ikke noe problem å…
Hehe, ja ikke noe problem å droppe sylteagurken og laken fra sylteagurkglasset. Du kan eventuelt tilsette 2 ss eddik og 1 ss sukker i dressingen i stedet (i normalporsjonen), men det er ikke absolutt nødvendig.
Hvor mange personer ca…
Hvor mange personer ca holder den store porsjonen til?
Denne pastasalaten er den…
Denne pastasalaten er den beste pastasalaten jeg noen sinne har smakt! Helt hekta! 🤩
Lagde denne til nyttårslunsj…
Lagde denne til nyttårslunsj. Gikk for den store oppskriften da vi var 15stk og har fortsatt mye igjen. Men: Å koke 2kg pasta var nøyaktig 1kg for mye. Om alt hadde blitt brukt ville det blitt tidenes tørreste pastasalat. Anbefaler derfor å halvere mengden pasta.
Alle likte synes den var supergod😀👍
Hei! Brukte du lettrømme…
Hei!
Brukte du lettrømme/lett cremefresh? Og hvilken majo? :)
Skriv ny kommentar