Brukere online: 91
Brukere i dag: 2097
Brukere siste 7 dager: 198225
Ostebriks er store, myke, firkantede loff-rundstykker med ost, som er populære å kjøpe, men de aller beste lager du selvfølgelig selv! 😃
Bruk helst en ost med litt kraftig smak, som for eksempel cheddar eller Jarlsberg.
Ostebriks er supergode å lage sandwich av!
Nam!
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
♥ 50 g gjær
♥ 3 dl melk
♥ 3 dl vann
♥ 1 ss sukker
♥ 1 egg
♥ 50 g smør
♥ 1 ts salt
♥ 850 g hvetemel
♥ 150 g revet ost (f eks cheddar eller Jarlsberg, se tips)
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 100 g revet ost (f eks cheddar eller Jarlsberg, se tips)
Fremgangsmåte:
Gjærdeig med ost:
Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp melk og vann til blandingen blir lunken. Hell væsken i bollen og rør til gjæren løser seg opp. Tilsett sukkeret og la deigen stå og smågjære i 15 minutter.
Rør så inn lett sammenpisket egg, smeltet smør og salt.
Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig i kjøkkenmaskin.
Først etter det tilsettes revet ost (jeg brukte her cheddar, men andre varianter gulost kan også brukes, se tips).
Elt osten bare lett inn i deigen (se tips).
Dekk til deigen og la den heve lunt i 1 time.
Utbaking og steking:
Ha deigen på lett melet bakebord. Del den i to og klapp hver del til en tykk, flat firkant (elt og klem minst mulig for å bevare luftigheten i deigen).
Skjær hver firkant i 6 firkantede biter.
Juster fasongen på firkantene lett med hendene og legg dem så på bakepapirdekkede stekeplater.
Pensle over rundstykkene med sammenpisket egg og ha på rikelig med revet ost.
(Ja, rikelig! 😋 )
Etterhev i 30 minutter.
Stek ostebriksene midt i ovnen ved 220°C i 15 - 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Ahh, fantástico! 😍
Dette er myke og deilige ostebriks, og de smaker så godt!
Gode med bare smør på, eller lag sandwich med det fyllet du liker best.
Tips:
♥ Elt deigen godt før du tilsetter revet ost. Etter at osten er tilsatt, bør deigen bare knas lett sammen. Dette for at ikke osten skal smelte og gå i oppløsning i deigen.
♥ Som sagt, jeg liker å bruke gulost med litt kraftig smak, men alle varianter av gulost kan brukes. I tillegg til cheddar og Jarlsberg, kan du bruke vellagret Sveitser, Edamer, Emmentaler, Gruyere, Ridderost, Port Salut eller en god Gouda - eller en blanding. Personlig synes jeg at vanlig, norsk gulost (type Norvegia) blir litt for mildt, men det er selvfølgelig ikke noe i veien for å bruke det heller. Å lage Ostebriks er en super måte å bruke opp osterester på!
♥ Jeg brukte Leerdammer inni Ostebriksene da jeg lagde sandwich med ost, salat, paprika og tomat.
Perfekt med ost inni ostebriks! 😃
♥ Ostebriks er supre å fryse og tiner raskt. Veldig kjekt å ha på lager! 😊
♥
Prøv ut denne supre oppskriften, du også!
Garantert populære Ostebriks!
Kos deg! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 50 g gjær
♥ 3 dl melk
♥ 3 dl vann
♥ 1 ss sukker
♥ 1 egg
♥ 50 g smør
♥ 1 ts salt
♥ 850 g hvetemel
♥ 150 g revet ost (f eks cheddar eller Jarlsberg, se tips)
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 100 g revet ost (f eks cheddar eller Jarlsberg, se tips)
Gjærdeig med ost:
Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp melk og vann til blandingen blir lunken. Hell væsken i bollen og rør til gjæren løser seg opp. Tilsett sukkeret og la deigen stå og smågjære i 15 minutter.
Rør så inn lett sammenpisket egg, smeltet smør og salt.
Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig i kjøkkenmaskin.
Først etter det tilsettes revet ost (jeg brukte her cheddar, men andre varianter gulost kan også brukes, se tips). Elt osten bare lett inn i deigen (se tips). Dekk til deigen og la den heve lunt i 1 time.
Utbaking og steking:
Ha deigen på lett melet bakebord. Del den i to og klapp hver del til en tykk, flat firkant (elt og klem minst mulig for å bevare luftigheten i deigen). Skjær hver firkant i 6 firkantede biter.
Juster fasongen på firkantene lett med hendene og legg dem så på bakepapirdekkede stekeplater.
Pensle over rundstykkene med sammenpisket egg og ha på rikelig med revet ost (ja, rikelig! 😋 ).
Etterhev i 30 minutter.
Stek ostebriksene midt i ovnen ved 220°C i 15 - 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Elt deigen godt før du tilsetter revet ost. Etter at osten er tilsatt, bør deigen bare knas lett sammen. Dette for at ikke osten skal smelte og gå i oppløsning i deigen.
♥ Som sagt, jeg liker å bruke gulost med litt kraftig smak, men alle varianter av gulost kan brukes. I tillegg til cheddar og Jarlsberg, kan du bruke vellagret Sveitser, Edamer, Emmentaler, Gruyere, Ridderost, Port Salut eller en god Gouda - eller en blanding. Personlig synes jeg at vanlig, norsk gulost (type Norvegia) blir litt for mildt, men det er selvfølgelig ikke noe i veien for å bruke det heller. Å lage Ostebriks er en super måte å bruke opp osterester på!
♥ Ostebriks er supre å fryse og tiner raskt. Veldig kjekt å har på lager! 😊
4 kommentarer
Hei. Jeg har byttet ut ca…
Hei.
Jeg har byttet ut ca halvparten av hvetemelet med speltmel, hvor lenge vil du anbefale at den eltes? 😊
Hei, jeg har bare testet ut…
Hei, jeg har bare testet ut disse med vanlig hvetemel. Generelt tåler vel spelt litt mindre elting enn hvetemel, så det kan være et greit tips å slutte eltingen når deigen slipper bollen.
Kan du la deigen heve over…
Kan du la deigen heve over natten?
Over og undervarme eller…
Over og undervarme eller varmluft?😊
Skriv ny kommentar