Mandelflarn

Mandelflarn er lekker, sprø karamellknekk med finhakkede skåldede mandler. Kakene blir som delikate blonder, og så tynne, så tynne, så du nesten lurer på om du spiser luft. Dessverre har også disse kakene kalorier, selv om det ikke føles slik Smile , men de er uansett et lettere alternativ til de andre, ofte mye mer mektige julekakene.

Mandelflarn er dessuten perfekte som tilbehør til dessert!

 

 

Oppskriften gir ca. 50 kaker. 

 

Ingredienser: 

♥ 200 g mandler
♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 0,75 dl hvetemel
♥ 1,5 ss melk

 

Fremgangsmåte: 

Skåld mandlene og hakk dem fint. Bruk gjerne food processor til dette (se tips).

Smelt smøret i en kjele. Ha i sukker, mel og melk og kok opp blandingen under omrøringen. Ha i mandler og kok opp på nytt. Deigen skal bli en grøtaktig masse.

Sett deigen på bakepapir, ca. 1 liten teskje til hver kake. Ikke lag dem for store og beregn ekstremt god plass! Det er ikke vits i å ha flere enn 6 stk. per plate, ellers flyter kakene inn i hverandre.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 5–7 minutter. Følg godt med, kakene skal ha gylden karamellfarge og ikke bli brente i kantene.

Ta stekeplaten ut av ovnen og dra bakepapiret med de stekte kakene over på en rist. La kakene ligge på bakepapiret til de er helt kalde og lett kan tas av bakepapiret.

Deretter kan du legge kakene forsiktig i en kakeboks. 

 

Utrolig lekre småkaker!  😍

 

 

Tips:

♥ I stedet for å hakke mandlene selv, kan du kjøpe ferdighakkede skåldede mandler i butikken (fra Freia). Se i hyllene for kakepynt i matbutikken.

 

 

♥ Mandelflarn oppbevares i tett kakeboks. Vær varsom, for kakene går lett i stykker!

♥ Se også oppskrift på Karamellflarn.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Mandelflarn
Ingredienser

♥ 200 g mandler
♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 0,75 dl hvetemel
♥ 1,5 ss melk

Fremgangsmåte

Skåld mandlene og hakk dem fint. Bruk gjerne food processor til dette (se tips).

Smelt smøret i en kjele. Ha i sukker, mel og melk og kok opp blandingen under omrøringen. Ha i mandler og kok opp på nytt. Deigen skal bli en grøtaktig masse.

Sett deigen på bakepapir, ca. 1 liten teskje til hver kake. Ikke lag dem for store og beregn ekstremt god plass! Det er ikke vits i å ha flere enn 6 stk. per plate, ellers flyter kakene inn i hverandre.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 5–7 minutter. Følg godt med, kakene skal ha gylden karamellfarge og ikke bli brente i kantene.

Ta stekeplaten ut av ovnen og dra bakepapiret med de stekte kakene over på en rist. La kakene ligge på bakepapiret til de er helt kalde og lett kan tas av bakepapiret.  Deretter kan du legge kakene forsiktig i en kakeboks. 

Tips

♥ I stedet for å hakke mandlene selv, kan du kjøpe ferdighakkede skåldede mandler i butikken (fra Freia). Se i hyllene for kakepynt i matbutikken.

♥ Mandelflarn oppbevares i tett kakeboks. Vær varsom, for kakene går lett i stykker!

♥ Se også oppskrift på Karamellflarn.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

9 kommentarer

Jeg lagde de med vanlige mandler (skoldet dem ikke) , ser litt grovere ut, men knallgode : )

Leste dessverre ikke kommentarene først, men har brukt mange oppskrifter fra det søte liv. Hva er grunnen til at det i alle andre oppskrifter på andre sider står det ss med mel, og her er det dl?? Bortkasta jobb, med å skolde/tørke mandler. Sitter igjen med en dårlig klissete røre som ser ut som jevning. Denne oppskriften burde fjernes med en gang.

Som svar på av Elise (ikke bekreftet)

Hei Elise, det er ikke noe feil med denne oppskriften. Denne deigen skal være en klissete røre. :-) Viktig å bare bruke en liten teskje per kake, for de flyter ekstremt mye utover under stekingen.

Verste oppskrift. 3/4 dl mel?!!! Serr, det ble bare bort kastet ingredienser som koster penger. Skuffet!!!!!!!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift