Brukere online: 441
Brukere i dag: 558
Brukere siste 7 dager: 195677
Dette er sunne og fantastisk gode rawfoodkuler med deilig smak av nøtter og sjokolade.
Dette er noe man lett kan få dilla på!
Kjekt å vite at du samtidig gir kroppen masse gode næringsstoffer som den har godt av!
Oppskriften gir 20 stk.
Ingredienser:
♥ 150 g cashewnøtter (se tips)
♥ 100 g dadler (se tips)
♥ 1 ss kokosolje
♥ 1 ts kakaopulver (se tips)
♥ 3 ts kakaonibs (se tips)
Pynt:
♥ 40 g cashewnøtter
Fremgangsmåte:
Start med å bløtlegge 150 g cashewnøtter (altså ikke de du skal bruke til pynt) og dadlene (uten stener) i lunkent vann i 1 time.
Mal cashewnøttene du skal bruke til pynt. Ha de en food processor og kjør til de blir finmalte. Ha de finmalte nøttene i en skål og sett til side.
Ha deretter de bløtlagte cashewnøttene og dadlene (sil vekk vannet) i food processoren sammen med kokosolje og kakaopulver. Kjør dette sammen til du får en grovkornet, bløt og myk masse. Bland i kakaonibs til slutt.
Form massen til runde kuler som du ruller i de malte cashewnøttene. Størrelsen bestemmer du jo selv, og det er ikke verdt å lage de for store. Jeg lagde 20 stk av denne porsjonen som jeg synes ga passe store kuler.
Oppbevar kjølig frem til servering.
Disse kulene er så raske å lage, og så er de kjempegode!
nam nam
Tips:
♥ Jeg bruker usaltede cashewnøtter og store, bløte dadler (Medjool). Du bør bløtlegge cashewnøttene og dadlene i 1 time så de blir myke før du moser dem sammen i food processoren, ellers kan massen blir for tørr.
♥ Kakaonibs av rå sjokolade fås kjøpt i helsekostforretninger (og noen store matbutikker) og gir deilig crunch til disse kulene.
Bruk gjerne også rå kakaopulver (men det går fint med vanlig bakekakao hvis du ikke får tak i).
♥ Disse cashew- og sjokoladekulene er holdbare nokså lenge i kjøleskapet, men de er så gode at de forsvinner raskt.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g cashewnøtter
♥ 100 g dadler
♥ 1 ss kokosolje
♥ 1 ts kakaopulver
♥ 3 ts kakaonibs (se tips)
Pynt:
♥ 40 g cashewnøtter
Start med å bløtlegge 150 g cashewnøtter (altså ikke de du skal bruke til pynt) og dadlene (uten stener) i lunkent vann i 1 time.
Mal cashewnøttene du skal bruke til pynt. Ha de en food processor og kjør til de blir finmalte. Ha de finmalte nøttene i en skål og sett til side.
Ha deretter de bløtlagte cashewnøttene og dadlene (sil vekk vannet) i food processoren sammen med kokosolje og kakaopulver. Kjør dette sammen til du får en grovkornet, bløt og myk masse. Bland i kakaonibs til slutt.
Form massen til runde kuler som du ruller i de malte cashewnøttene. Størrelsen bestemmer du jo selv, og det er ikke verdt å lage de for store. Jeg lagde 20 stk av denne porsjonen som jeg synes ga passe store kuler.
Oppbevar kjølig frem til servering.
♥ Jeg bruker usaltede cashewnøtter og store, bløte dadler (Medjool). Du bør bløtlegge cashewnøttene og dadlene i 1 time så de blir myke før du moser dem sammen i food processoren, ellers kan massen blir for tørr.
♥ Kakaonibs av rå sjokolade fås kjøpt i helsekostforretninger (og noen store matbutikker) og gir deilig crunch til disse kulene. Bruk gjerne også rå kakaopulver (men det går fint med vanlig bakekakao hvis du ikke får tak i).
♥ Disse cashew- og sjokoladekulene er holdbare nokså lenge i kjøleskapet, men de er så gode at de forsvinner raskt.
1 kommentar
Hei! Jeg har ferdig…
Hei!
Jeg har ferdig daddelpaste og lurer på hvor mye jeg skal beregne i vekt på dette, da jeg ikke får veid opp dadlene fra starten av?
Mvh <3
Skriv ny kommentar