Brukere online: 418
Brukere i dag: 636
Brukere siste 7 dager: 195685
Annonse: Sukkerfritt.no
Hei,
De aller fleste oppskriftene på Det søte liv inneholder vanlig hvitt eller brunt sukker, men stadig flere av dere ønsker av ulike grunner sukkerfrie alternativer, derfor har jeg opprettet kategorien "Sukkerfritt" under "Sunne oppskrifter" i menylinjen. Det er faktisk mye godt man kan bake uten sukker!
Her har jeg laget en kjempeenkel og deilig sjokoladekake med sukkerfri, mørk sjokolade og som er søtet med sukrin.
Kaken lages uten hvetemel, og er derfor også både lavkarbo og naturlig glutenfri. Kaken har nydelig sjokoladesmak og konsistens som en herlig konfektkake!
Anbefales virkelig til dere som får lyst på noe godt i helgen og vil bake en sukkerfri sjokoladekake.
Et annet supert tips til dere er dessuten nettbutikken Sukkerfritt.no, som har Norges største utvalg av sukkerfritt godteri og sjokolade med over 200 forskjellige varer! Jeg har testet både sukkerfri sjokolade, smågodt, lakris og karameller - ja, faktisk alt dette er det fullt mulig å unne seg selv om man vil unngå sukker. Dette er kjempegode produkter og mesteparten av godteriet hos Sukkerfritt.no inneholder naturlig søtningsmiddel. Glimrende nettbutikk for dere som er glade i søtt og vil ha sukkerfrie alternativer!
Men først over til dagens deilige, sukkerfrie konfektkake!
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukkerfri sjokolade (se tips)
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukrin gold (se tips)
Pynt:
♥ 1 ts sukrinmelis (se tips)
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sukkerfri sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukrin gold til tykk, luftig eggedosis (se tips). Vend i sjokoladesmøret.
Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald, gjerne i kjøleskapet til dagen etter (se tips).
Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
Sikt over litt sukrinmelis før servering.
Så er det bare å forsyne seg!
Utrolig myk og deilig konsistens på denne sjokoladekaken
Tips:
♥ Det finnes mange varianter sukkerfri sjokolade hos Sukkerfritt.no. Her ser dere et utvalg som jeg har testet.
Jeg brukte mørk sjokolade fra deBron til denne kaken, men de andre variantene kan også brukes.
♥ Sukrin gold og sukrinmelis får du også kjøpt hos Sukkerfritt.no - se lenke her til kategorien for sukkerfri søtning.
Merk at det tar litt lenger tid å piske tykk eggedosis når du bruker sukrin, men bare ha litt tålmodighet, så blir den like fin og tykk som med vanlig sukker.
♥ Sukkerfritt.no har som nevnt Norges største utvalg av sukkerfritt godteri! Nettbutikken drives av folk som selv går igjennom en livsstilsendring hvor mindre sukker har vært en viktig bidragsyter til de gode resultatene de har oppnådd.
Nettbutikken er ryddig og lett å finne frem i og jeg har selv testet bestillingsfunksjonen, som fungerte utmerket. Standard leveringstid er 3 arbeidsdager.
Jeg kan blant annet anbefale sukkerfri vingummi:
Spesielt likte jeg de to typene du ser bakerst på bildet: Fruit Gums og Cherry Gums!
Til deg som liker lakris, finnes det flere varianter å velge mellom!
Personlig likte jeg også kjempegodt disse sukkerfrie karamellene!
Men så altså tilbake til konfektkaken:
♥ Merk at kaken vil være litt bløt når den tas ut av ovnen. La den gjerne avkjøles i kjøleskapet i flere timer før du tar den ut av formen. Da stivner den i konsistensen og blir lettere å få ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Denne sjokoladekaken holder seg god i flere dager! Server gjerne pisket krem ved siden av. Kaken kan også fryses!
Nydelig sukkerfri konfektkake!
Ha en fortsatt finfin helg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukkerfri sjokolade (se tips)
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukrin gold (se tips)
Pynt:
♥ 1 ts sukrinmelis (se tips)
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sukkerfri sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukrin gold til tykk, luftig eggedosis (se tips). Vend i sjokoladesmøret.
Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald, gjerne i kjøleskapet til dagen etter (se tips).
Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat og sikt over litt sukrinmelis før servering.
♥ Det finnes mange varianter sukkerfri sjokolade hos Sukkerfritt.no.
♥ Sukrin gold og sukrinmelis får du også kjøpt hos Sukkerfritt.no. Merk at det tar litt lenger tid å piske tykk eggedosis når du bruker sukrin, men bare ha litt tålmodighet, så blir den like fin og tykk som med vanlig sukker.
♥ Kaken vil være litt bløt når den tas ut av ovnen. La den gjerne avkjøles i kjøleskapet i flere timer før du tar den ut av formen. Da stivner den i konsistensen og blir lettere å få ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Denne sjokoladekaken holder seg god i flere dager! Server gjerne pisket krem ved siden av. Kaken kan også fryses!
Skriv ny kommentar