Raw Cashewnøtt- og sjokoladekuler

 

Dette er sunne og fantastisk gode rawfoodkuler med deilig smak av nøtter og sjokolade.

Dette er noe man lett kan få dilla på!  Smile

 

 

Kjekt å vite at du samtidig gir kroppen masse gode næringsstoffer som den har godt av!

Oppskriften gir 20 stk. 

 

 

 


Ingredienser:

150 g cashewnøtter (se tips)
100 g dadler (se tips)
1 ss kokosolje
1 ts kakaopulver (se tips)
3 ts kakaonibs (se tips)

Pynt:
40 g cashewnøtter


Fremgangsmåte:

Start med å bløtlegge 150 g cashewnøtter (altså ikke de du skal bruke til pynt) og dadlene (uten stener) i lunkent vann i 1 time. 

Mal cashewnøttene du skal bruke til pynt. Ha de en food processor og kjør til de blir finmalte. Ha de finmalte nøttene i en skål og sett til side.

Ha deretter de bløtlagte cashewnøttene og dadlene (sil vekk vannet) i food processoren sammen med kokosolje og kakaopulver. Kjør dette sammen til du får en grovkornet, bløt og myk masse. Bland i kakaonibs til slutt. 

Form massen til runde kuler som du ruller i de malte cashewnøttene. Størrelsen bestemmer du jo selv, og det er ikke verdt å lage de for store. Jeg lagde 20 stk av denne porsjonen som jeg synes ga passe store kuler. 

Oppbevar kjølig frem til servering.

 

 

Disse kulene er så raske å lage, og så er de kjempegode!  Yum  

 


nam nam

 

 

Tips:

Jeg bruker usaltede cashewnøtter og store, bløte dadler (Medjool). Du bør bløtlegge cashewnøttene og dadlene i 1 time så de blir myke før du moser dem sammen i food processoren, ellers kan massen blir for tørr.

 


Kakaonibs av rå sjokolade fås kjøpt i helsekostforretninger (og noen store matbutikker) og gir deilig crunch til disse kulene. 

 


Bruk gjerne også rå kakaopulver (men det går fint med vanlig bakekakao hvis du ikke får tak i). 

 


 

Disse cashew- og sjokoladekulene er holdbare nokså lenge i kjøleskapet, men de er så gode at de forsvinner raskt. 

 

 

  Heart  

 



      
 

Raw Cashewnøtt- og sjokoladekuler
Ingredienser

150 g cashewnøtter
100 g dadler
1 ss kokosolje
1 ts kakaopulver
3 ts kakaonibs (se tips)

Pynt:
40 g cashewnøtter

Fremgangsmåte

Start med å bløtlegge 150 g cashewnøtter (altså ikke de du skal bruke til pynt) og dadlene (uten stener) i lunkent vann i 1 time. 

Mal cashewnøttene du skal bruke til pynt. Ha de en food processor og kjør til de blir finmalte. Ha de finmalte nøttene i en skål og sett til side.

Ha deretter de bløtlagte cashewnøttene og dadlene (sil vekk vannet) i food processoren sammen med kokosolje og kakaopulver. Kjør dette sammen til du får en grovkornet, bløt og myk masse. Bland i kakaonibs til slutt. 

Form massen til runde kuler som du ruller i de malte cashewnøttene. Størrelsen bestemmer du jo selv, og det er ikke verdt å lage de for store. Jeg lagde 20 stk av denne porsjonen som jeg synes ga passe store kuler. 

Oppbevar kjølig frem til servering.

Tips

Jeg bruker usaltede cashewnøtter og store, bløte dadler (Medjool). Du bør bløtlegge cashewnøttene og dadlene i 1 time så de blir myke før du moser dem sammen i food processoren, ellers kan massen blir for tørr.

Kakaonibs av rå sjokolade fås kjøpt i helsekostforretninger (og noen store matbutikker) og gir deilig crunch til disse kulene. Bruk gjerne også rå kakaopulver (men det går fint med vanlig bakekakao hvis du ikke får tak i). 

Disse cashew- og sjokoladekulene er holdbare nokså lenge i kjøleskapet, men de er så gode at de forsvinner raskt. 

1 kommentar

Hei!

Jeg har ferdig daddelpaste og lurer på hvor mye jeg skal beregne i vekt på dette, da jeg ikke får veid opp dadlene fra starten av?

Mvh <3

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift