Blåbærkake med vaniljekrem og smuldretopp

God mandag! 😃

Jeg starter opp ny uke med en kjempegod blåbærkake her på Det søte liv! 

 

 

Kaken består av en myk kakebunn som dekkes med masse blåbær, vaniljekrem og smuldredeig.

 

 

Nydelig kake!  😋

 

Ingredienser: 

Kakebunn:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel

Fyll:
♥ 300 g blåbær
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Smuldredeig:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør

Pynt:
♥ 2 ss perlesukker

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt bakepulver, vaniljesukker og mel sammen og vend dette inn i deigen.

Ha kakedeigen jevnt utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Fordel over halvparten av blåbærene og trykk de lett ned i deigen.

Ha over vaniljekremen.

Dryss resten av blåbærene over vaniljekremen. 

Lag smuldredeigen ved å ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor sammen med mykt smør. Kjør blandingen sammen.

Fordel smuldredeigen over kaken og dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time og 15 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt. 

 

 

Avkjøl kaken en stund i formen til den er kald, før den forsiktig flyttes over på et fat. 

 

 

Denne blåbærkaken imponerer på kakebordet! 

 

 

 

Blåbær og vaniljekrem gjør denne mørdeigskaken saftig og god! 

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem i kaken. Hvis du bruker hjemmelaget, bør den avkjøles helt før den brukes. 

♥ Pass på at du steker kaken lenge nok til at den er gjennomstekt, men ikke for lenge så den blir tørr. Kaken trenger nokså lang steketid for å bli gjennomstekt på grunn av blåbærene og vaniljekremen inni kaken. Du kan dekke over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden hvis du synes kaken blir for mørk på toppen.

♥ Denne kaken trenger ikke særlig tilbehør på grunn av vaniljekrem inni kaken, men du kan gjerne servere vaniljeis eller pisket krem som tilbehør allikevel. Smile 

♥ Kaken oppbevares kjølig og godt innpakket i plast så den ikke blir tørr. Den kan fryses.

♥ Kaken kan varieres med ulike type bær og frukter, se eksempelvis Rabarbrakake med vaniljekrem og smuldretopp.

 

 

Deilig blåbærkake som kan nytes året rundt! 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Blåbærkake med vaniljekrem og smuldretopp
Ingredienser

Kakebunn:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel

Fyll:
♥ 300 g blåbær
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Smuldredeig:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør

Pynt:
♥ 2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt bakepulver, vaniljesukker og mel sammen og vend dette inn i deigen.

Ha kakedeigen jevnt utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Fordel over halvparten av blåbærene og trykk de lett ned i deigen.

Ha over vaniljekremen.

Dryss resten av blåbærene over vaniljekremen. 

Lag smuldredeigen ved å ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor sammen med mykt smør. Kjør blandingen sammen.

Fordel smuldredeigen over kaken og dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time og 15 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt. 

Avkjøl kaken en stund i formen til den er kald, før den forsiktig flyttes over på et fat. 

Tips

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem i kaken. Hvis du bruker hjemmelaget, bør den avkjøles helt før den brukes. 

♥ Pass på at du steker kaken lenge nok til at den er gjennomstekt, men ikke for lenge så den blir tørr. Kaken trenger nokså lang steketid for å bli gjennomstekt på grunn av blåbærene og vaniljekremen inni kaken. Du kan dekke over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden hvis du synes kaken blir for mørk på toppen.

♥ Denne kaken trenger ikke særlig tilbehør på grunn av vaniljekrem inni kaken, men du kan gjerne servere vaniljeis eller pisket krem som tilbehør allikevel. Smile 

♥ Kaken oppbevares kjølig og godt innpakket i plast så den ikke blir tørr. Den kan fryses.

♥ Kaken kan varieres med ulike type bær og frukter, se eksempelvis Rabarbrakake med vaniljekrem og smuldretopp.

 

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Den ser så deilig ut. Skal prøve å lage den til neste samling hos svigers. Takk skal du ha for oppskriften ☺️

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift